Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Ασυνεννοησία ή αυτογκόλ;

- Advertisement -
  • Χθες Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2024.

Ορίσθηκαν η Πρόεδρος του ΔΣ και τα μέλη του Προεδρείου, 8 αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των ΔΕΥΑΛ και Λιμενικού Ταμείου, οι τοπικοί Πρόεδροι και ο Γενικός Γραματέας. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

 

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό ως είθισται αφού ορίσθηκε η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου, δηλαδή ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας. Oρίσθηκαν οι αντιδήμαρχοι και ανακοινώθηκαν οι νέες αντιδημαρχίες καθώς επίσης και το όνομα του Γενικού Γραμματέα του δήμου.

 

Είθισται να ψηφίζουν όλοι οι σύμβουλοι,  το προεδρείο όπως προτείνεται από τις παρατάξεις τους.

 

Στη χθεσινή φανερή ψηφοφορία οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Πρωτοπαππά και Ζερβού), δεν ψήφισαν την Πρόεδρο,χαλώντας τρόπω τινά τον πανηγυρικό κλίμα της συνεδρίασης, η οποία όμως εξελέξη με τις ψήφους της δημοτικής αρχής .

 

Αυτό θα μπορούσε να ισχυριστεί η αντιπολίτευση ότι είναι μια πολιτική στάση αλλά θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως ασέβεια, υποτίμηση όχι του προσώπου της κας Κορδαλή, αλλά του ιδίου του θεσμού.

Yπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν οι όποιες αντιπαραθέσεις δεν εμπόδισαν ποτέ την αντιπολίτευση να ψηφίσει τον Πρόεδρο του ΔΣ. Την εποχή που πλειοψηφούσα δημοτική σύμβουλος ήταν η Μαρία Πρωτοπαππά με τη δημοτική αρχή Γκιώνη, ο Παύλος Παύλου υπερψήφισε τον Πρόεδρο που πρότεινε η δημοτική αρχή για παράδειγμα. Οπως έγινε και στο πρόσφατο 2019!

Τα ανωτέρω σχόλια, είναι απλώς μια παρατήρηση δική μας, στις αναφορές της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, περί δημοκρατίας, περί φασισμού κ.α. Είθισται στη δημοκρατία να κυβερνά η πλειοψηφία, είθισται στη δημοκρατία  να διασφαλίζεται η κυβερνησιμότητα, η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα.Η ουσία της αυτοδιοίκησης είναι η συνεργασία, η λύση προβλημάτων της πόλης και των πολιτών και η ζύμωση μέσα από τον διάλογο.

 

Αντιθέτως οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής του Γιώργου Γκιώνη ψήφισαν τις επιλογές των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τιμώντας τη θέση στο θεσμό που θα υπηρετήσουν και συγκεκριμένα τον αντιπρόεδρο του ΔΣ Παναγιώτη Πέτρου και τον γραμματέα Ακλιβιάδη Δρίτσα. Αυτό είναι δημοκρατία! Να συντάσσεσαι με ότι ο Νόμος ορίζει!

 

 

Η πρώτη κόντρα στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο

 

Στο τέλος της συνεδρίασης η Μαρία Πρωτοπαππά ευχήθηκε καλή θητεία στη δημοτική αρχή, λέγοντας πως θα ασκήσει τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του ρόλου της, δηλαδή έλεγχο στη δημοτική αρχή αλλά και προτάσεις για το καλό του τόπου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ελπίζει σε μια αγαστή συνεργασία.

Ο Δήμαρχος, Γιώργος Γκιώνης, στηλιτεύοντας τα λεγόμενα της κας Πρωτοπαππά, απάντησε πως δεν είδε την «αγαστή» συνεργασία στην πρώτη συνεδρίαση, αφού επί της ουσίας καταψήφισαν την Πρόεδρο. Αντιθέτως είπε «εμείς ψηφίσαμε αυτούς που προτείνατε». «Εδώ είμαστε όμως να δούμε την αγαστή συνεργασία» είπε καταλήγοντας.

 

Τα νέα μέλη

 

Θα περίμενε κανείς στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο τα νεοκλεγέντα μέλη της αντιπολίτευσης να μην πειθαρχήσουν απόλυτα με την παραταξιακή γραμμή, δείχνοντας έτσι ότι έχουν άποψη, φέρουν νέο αέρα και πνοή στα συμβούλια, υπερψηφίζοντας το πρόσωπο της Προέδρου, αφού ούτως ή άλλωστε θα εκλεγόταν. Μέλλει να δούμε την πολιτική τους πορεία στη συνέχεια για να κρίνουμε ασφαλέστερα και να βγάλουμε συμπεράσματα. Οπως και να έχει δεν μπορούμε να κατακρίνουμε τους νέους δημοτικούς συμβούλους στην παρθενική τους εμφάνιση στα έδρανα, απλά λόγω της απειρίας τους.

 

Ασυνεννοησία ή αυτογκόλ;

 

 

Σίγουρα η εντολή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στους συμβούλους τους, ήταν ΟΧΙ στην υπερψήφιση της Προέδρου, δείχνοντας έτσι όχι βεβαίως την αποστροφή τους στο πρόσωπο της κα Κορδαλή, αλλά το μη σεβασμό στο θεσμό κατά την άποψή μας, η οποία εκφράστηκε και εκτός αιθούσης από πολίτες που παρακολούθησαν δια ζώσης το πρώτο δημοτικό συμβούλιο.

 

Το δεύτερο που παρατηρήσαμε είναι ότι υπάρχει απόλυτη σύμπνοια απόψεων των δύο παρατάξεων Πρωτοπαππά και Ζερβού, αφού η πρώτη παραχώρησε (δια της ψηφοφορίας) μία θέση στη δημοτική υπερεπιτροπή στον Κ. Ζερβό, αφήνοντας έξω τον Κωστή Σταυρόπουλο, ο οποίος είχε θέσει υποψηφιότητα. Μάλιστα μάλλον απο κακή συννενόηση 1ο αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής βγήκε από κλήρωση (μετά από ισοψηφία) ο Αλκ. Δρίτσας και 2ος ο Κωστής Σταυρόπουλος.

Η Μαρία Πρωτοπαππά αφού αντιλήφθηκε τι έγινε, ζήτησε να αλλάξει η σειρά, αλλά ο κ. Σακελλαρίου-Αντιδήμαρχος απάντησε πως δε γίνεται πλέον. Το αποτέλεσμα κρίθηκε, είπε χαρακτηριστικά.

 

Το ασφαλές συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι έγινε κακή συννενόηση αλλά σίγουρα έβαλαν και αυτογκόλ πολιτικό.

 

Κωστής Ζερβός: Για μια θέση στην δημοτική υπερεπιτροπή

 

Από την άλλη, αφού διαφάνηκε (από την ψηφοφορία) ότι υπήρχε πλήρης συννενόηση με την παράταξη Πρωτοπαππά, κατέλαβε μια θέση στη δημοτική επιτροπή και δεν ψήφισε την Πρόεδρο. Kατά την άποψή μας, ο Κ. Ζερβός θα πρέπει να αναλογιστεί το πολύ χαμηλό ποσοστό των εκλογών του Οκτωβρίου και να αλλάξει ρώτα….Να χαραξει δική του αυτόνομη αντιπολιτευτική πορεία, πέρα από  «μίση και τα πάθη» … που ίσως διακατέχουν κάποιους συναδέλφους του…

 

Οι πρώτες απουσίες

 

Απουσίες μεν, αλλά δικαιολογημένες για τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Πρωτοπαππά. Οι κ.κ Γιώργος Νικολάου και Κώστας Παντελέου έλειπαν, ο πρώτος λόγω ασθένειας και ο δεύτερος λόγω πένθους, αφού πρόσφατα έχασε τον πατέρα του.

 

(Στη συνέχεια, μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο δήμαρχος προσκάλεσε όλους τους δημοτικούς του συμβούλους σε γνωστό cafe της παραλίας να περάσουν όμορφα και να γιορτάσουν την επίσημη έναρξη της νέας θητείας της δημοτικής αρχής, αποδεικνύοντας πως το κλίμα για την δημοτική αρχή ήταν πανηγυρικό και ευχάριστο )

 

Αγαπητοί φίλοι, έτσι τα είδα και έτσι τα κατάλαβα, εύχομαι σε όλους από καρδιάς καλή και επικοδομητική θητεία!

Χ@ra

 

 

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αμεσως τις μπηχτες της .Αντι να πει ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ … ειπε ειμαστε εδω για ελεγχο κ τις προτασεις μας..
    ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Κ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΞΙΝΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

  2. Ούτε ο ζερβός θα αλλάξει ποτέ (νέος με νυν νοοτροπία παλιού), αλλά ούτε και η πρωτοπαππά (πρώην αντιδήμαρχος με νυν νοοτροπία κλητήρος). Αν περίμενε από τους δυο τους προκοπή ο δήμος, ζήτω που καήκαμε…

  3. Κατι καλο δεν εχουμε να περιμενουμε στον δημο μας ουτε απο τη μια, ουτε απο τον αλλον. Οποτε δεν υπαρχει λογος να σχολιασουμε το ο,τιδηποτε. Απλως υφιστανται στα δημοτικα συμβουλια και πληρωνονται για το τιποτα.

  4. Aφείστε τα της Μαρίας, δεν βγάζει πουθενά η δουλειά, ανάξια λόγου και μνείας. Ας ευχηθούμε χρόνια πολλά σε Ιωάννηδες και Ιωάννες σήμερα

  5. Δυστυχώς για τον Δήμο η ουσιαστική ανυπαρξία αντιπολίτευσης (λόγω ανικανότητας) οδηγεί σε χαλαρή Διοίηση από τον Γκιώνη. Αν δεν υπάρχει αντίπαλη πίεση και συνεχής έλεγχος δεν θα βελτιωθεί και ο Δήμαρχος.
    Μπροστά του έχει πολύ δύσκολες υποθέσεις να χειριστεί με πρώτη και δυστυχώς καθοριστική …..το καζίνο.
    Ακόμα και αν γίνει δεκτή η αίτηση εξυγείανσης θα παραμείνει δυστυχώς η κακοδιαχείριση( ευγενικός όρος της ηθελιμένης ανικανότητας) που οδηγεί μαθηματικά στην νέα κρίση. Μόνο ο δήμος μας έχει πραγματικούς λόγους να μπεί μπροστά και να προστατεύσει εμά τους εργαζόμενους και τις οικογένειές μας . ΜΟΝΟ . Ελπίζουμε νε το κάνει .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog