Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ξεκινούν την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

- Advertisement -
  • Σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 ν. 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2024, θα ξεκινήσουν την Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την παράγραφο 2α άρθρου 15 ν. 4177/2013, όπως τροποποιήθηκε από το ν. 5039/2023, σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Άρα οι δύο τιμές, εξακολουθούν να αποτυπώνονται υποχρεωτικά βάσει και του Κώδικα Δεοντολογίας περί ανακοινώσεων μείωσης της τιμής (ΥΑ 35935/13-4-2023) που ορίζει περί αναγραφής νέας (χαμηλότερης) τιμής μαζί με την αναγραφή της προγενέστερης (υψηλότερης) τιμής που εφαρμόστηκε.

Η προηγούμενη τιμή μπορεί να εμφανίζεται σε διαγραμμένη μορφή π.χ. «τώρα 50 ευρώ, πριν 100 ευρώ» ή «50 ευρώ 100 ευρώ».

Παράλληλα, βάσει του ιδίου Κώδικα (κεφ. 2 παρ. 8) μπορεί συμπληρωματικά να χρησιμοποιείται ποσοστό π.χ. «20% έκπτωση».Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

Όταν το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά για λιγότερο από 30 ημέρες, ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που το προϊόν κυκλοφορεί στην αγορά. Όταν η τιμή μειώνεται προοδευτικά κατά τη διάρκεια των 30 ημερών, πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής, ως προγενέστερη τιμή νοείται η τιμή που ίσχυε πριν από την εφαρμογή της πρώτης από τις διαδοχικές μειώσεις τιμών.

Πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των διατάξεων περί εκπτώσεων και μειωμένων τιμών, καθώς οι κυρώσεις είναι βαριές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παραβαίνουν το νόμο επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις αποδειχτεί ότι είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο των 20.000 ευρώ.

Τέλος, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, ήτοι στις 14 και 21 Ιανουαρίου 2024.

Υπενθυμίζουμε ότι, το πλαίσιο ωραρίου για την ανωτέρω Κυριακή καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00. Η ΕΣΕΕ είναι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση στο θέμα αυτό.

 

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Άντε να πάμε για ψώνια. Ήρθε ο καιρός, έστω και ένα μακό από primarκ θα φτιάξει τη διάθεση, διότι αυτό το πατατράκ στην Λαμία δεν καταπίνεται με τίποτα.

    • Αντρέας ΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Όπως ήταν φυσικό δεν απάντησες. 🙃🙃Και τι να πεις! Ακόμα μια βλακεια👌Και εγώ λέω και γράφω βλακειες αλλά έχω ποικιλία και δεν λέω την ίδια βλακεια σαν βελόνα κολλήμενη. Αλλά από κολλημένο τι να περιμένεις. Πάμε τώρα στο θέμα μας. Δεν ξέρω αν κάνει εκπτώσεις το Antetokoubros στη Ερμού και σίγουρα τα μπικικινια δεν φτάνουν να ψωνίζεις στο μαγαζί αυτό εσύ κολλημένος. Το μαγαζί για όσους δεν γνωρίζουν το έχουν τα αδέρφια Αντετοκουμπο. Τρίποντο και στην επιχείρησή οι” μετανάστες” που λέει το νούμερο του μπλοκ. 3 μαγαζιά έχουν ανοίξει τα αδέρφια του Γιάννη το ένα στο6Μιλγουοκι και 2 Ελλάδα. Ευχάριστο να βλέπεις νέους ανθρώπους έστω και “μετανάστες” που λέει το νούμερο να επιτύχουν εοειχηρηματικα. Ο καλός και ο σοβαρός άνθρωπος θα επιτύχει όπου και αν θα βρεθεί. Είτε είναι στην Ελλάδα είτε είναι στη Ουαλία είτε είναι στο φεγγάρι. Πάλι κατεβατό έγραψα και θα με μαλώσει η Χαρά 😃αλλά το διάβασα το θέμα αυτό πριν λίγο και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Ο Αντρικός ενημερώνει μαζί με τις βλακειες που γράφω που και που για ποικιλία θεμάτων. Δεν κουράζω με τα ίδια και τα ίδια. Χαρά αν πας κατά την Ερμού πέρασε από το μαγαζί να πάρεις καμία φωτογραφία για το μπλοκ 😜😜Καλή συνέχεια εβδομάδας σε όλους και φρόνιμα

  2. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Παντως εισε σατανας και μπορεί να μου κανείς κολπάκια αλλά κατα βάθος έχει και την πλάκα του !!Γενικα μου αρέσει ο τρόπος που θέλεις να μου κανείς πλακίτσα ,ειρωνία ,και χασουρα στα του Ολυμπιακού !!Σε λίγες λέξεις τα χωρεσες όλα !!Δυσκολο για μενα αυτο τα λίγα που γράφεις εσυ !Εμενα με πέρνει η φορα και γράφω κατεβατά !!Ας πούμε τώρα για το πατατράκ 😂😂Η διαφορά φίλε μου καλε του Ολυμπιακού με τους άλλους φιλάθλους είναι αυτο που κανείς συ τώρα με μια ήττα του θρύλου !!εσεις οι 234τοι που λέω εγώ χαιρεστε περισοτερο για την ήττα του θρύλου από μια νίκη της ομάδας σου !!Αυτο δεν το κάνει ο γαβρος και γιατί εισάστε και 3 να κάνει χασουρα😂😂Τελος πάντων όπως είπα ο Ολυμπιακός ευθύνεται που δίνει δικαίωμα σε ομάδες και οπαδούς που περνούν κανένα τίτλο κάθε 30 χρόνια και 20 και 14 να λένε για πατατράκ !Αν εσυ φιλαρακο αγόραζες ρούχα σε καθε πατατράκ της ομάδας σου θα είχες ανοίξει primark στο Λουτρακι !Αντε γεια μας

  3. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Πατατράκ είναι απο πρώτος να πηγαίνεις τρίτος σου συνηστω να πας να αγοράσεις στις εκπτώσεις τίποτα σώβρακα σε σκούρο χρωμα !Δαγκωνει και ο Αρης !Δαγκωνει και η ΑΕΚ αλλά σε ένα ντρερμπι μεταξύ δυο μεγάλων ομάδων όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα !!Και αν υπάρχει νικητής όπως η ΑΕΚ χτες συνηθίζετε ο χαμένος να ψαχνει δικαιολογιες και συνηθως η διαιτησία έχει την μερίδα του λεωντος !!Αυτα για τους παναθηναϊκούς Αεκζηδες και λοιπα !!Για την διαιτησία λέω !!Ο Αντρεας όπως πάντα δικαιολογιες δεν θα βρει,ουτε θα πει αυτά που λένε όλοι !!Να το πω αλλιώς !Αν ας πούμε είχε μετρήσει το γκολ και είχε δώσει και το πέναλτι και κέρδιζε ο Ολυμπιακός δεν θα φώναζαν οι Αεκακηδες μετά !!Εγω σαν Ολυμπιακός παλιάς κοπής οταν κερδίζω θέλω να κερδίζω με την αξία μου αν μπορώ !Αν δεν μπορώ να χάσω και να με δαγκώσει και η Λαμία και η ΑΕΚ και η Φράιμπουργκ !!Ειπαμε άλλο Ολυμπιακός άλλο οι άλλοι μικροί μεγάλοι !Για να σε δω τώρα ρε εσυ παοκακια θα μας πεις για πατατράκ και δαγκώματα η θα κρυφτείς πάλι !Να περάσει παρακαλω

  4. Αντρέας ΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆έχετε μούτρα να απαντήσετε και εσύ και κανένας άλλος!! Αυτό να ρωτήσεις τον εαυτό σου! Δεν έχετε τι να απαντήσετε με αυτά που γράφετε και σας ζητάω το λόγο. Ποιος να σε παρεξηγήσει ρε εσύ πονηρέ? Ο φαβελας ο παοκακιας ο Αεκακιας η **Νιτσα”? Μετρημένα στα δάκτυλα είστε τα καλόπαιδα εδώ μέσα. Αντε μπράβο πολύ αξία δίνουμε σε μερικούς

  5. H Αλέκα, η Κωνσταντίνα, η Αθηνά, ο Αθανασιος, ο Ντέταρυ, καο πόσους ξεχνώ. Λσε, μην μου βγει και το ονομα… Δεν απαντω καλυτερα.

  6. Παρακαλώ δεν επιθυμώ καμία μνημόνευση του ονόματός μου και μάλιστα με αρνητική χροιά. Οποιοσδήποτε ή ακόμη και οποιαδήποτε γράψει κάτι με το οποίο διαφωνεί ο εμιγκρές, αμέσως θα προσβάλλει αν δεν επιτεθεί κιόλας. Έως εδώ! Ευχαριστώ

  7. Αντρέας ΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Να απαντάς στο μέλλον σε αυτούς που αναφέρεις,και να σχολιάζεις. Από την στιγμή που αναφέρεις κάτι προς εμένα θα έχεις και απαντήσεις ανάλογες. Στο άρθρο αυτό έκανες την αρχή και δεν σου άρεσε που σου απάντησα τι δεν καταλαβαίνεις και δεν απαντάω μου λες. Δεν ρωτάς τον Τάσο να μου απαντήσει πάλι

  8. Αντρέας ΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Δυστυχώς δεν πέρασε το μπλοκ 2 σχόλια μου που για ακόμαμθα φορά εξηγώ κάτι πράγματα. Σεβαστό άλλος κρίνει τι θα περάσει. Το ίδιο επιθυμώ και εγώ 0932 σχολιαστή με το όνομα “Νιτσα” να μην μνημονεύεις εμένα και με χαρακτρισμους (ο εμιγκρες) που το λες και λάθος. Ευχαριστώ ποιο ήπιο δεν γίνετε αγαπητή Χαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog