Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΕΠΣ Κορινθίας: Ψάχνοντας τους νέους ”άρχοντες των γηπέδων”

- Advertisement -
  • Άνοιγμα της ΕΠΣ Κορινθίας στα σχολεία του νομού για την εύρεση νέων διαιτητών ποδοσφαίρου.

 

Με την ευκαιρία αυτή να θυμίσω στο ευρύ κοινό ότι η διαιτησία στην Κορινθία έχει την δική της ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο με σαφώς κορυφαίο Κορίνθιο ρέφερι τον Χρήστο Μίχα.

 

Ο Χρήστος Μίχας από το Καλαμάκι Κορινθίας, ήταν ο πρώτος  Έλληνας διαιτητής που σφύριξε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης το 1973, το  Μίλαν-Λιντς(1-0) στο Καυτατζόγλειο στάδιο στην Θεσσαλονίκη.

 

Αυτός ο τελικός βέβαια, έχει χαρακτηριστεί ως ο τελικός της ντροπής καθώς ο Κορίνθιος διαιτητής-που έχει φύγει από την ζωή σε ηλικία 77 ετών το 2010-δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα και αδίκησε τους Άγγλους με τις αποφάσεις του.

 

Ο Χρήστος Μίχας σφύριξε συνεχόμενα σε 4 τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος (1969,1970,1971,1972) ρεκόρ που δεν νομίζω να έχει άλλος Έλληνας διαιτητής και τοποθετείται δικαίως στον κορυφή της λίστας των διαιτητών στον νομό μας.

Τον Μίχα ακολούθησε σε πανελλήνια λάμψη ο Γιώργος Δούρος, διεθνής διαιτητής και άρχοντας του γηπέδου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 1999(Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0) ενώ λαμπρή καριέρα έκανε ο Δημήτρης Γκρούτσης(επόπτης σε ευρωπαϊκό παιχνίδι),ο Ανδρέας Ζήσης, ο Μιχάλης Καρσιώτης και φυσικά ο  Γιώργος Δασκαλόπουλος. Αν ξεχνώ κάποιον του ζητώ συγνώμη. Αυτούς θυμάμαι με συμμετοχές σε πίνακα διαιτητών της 1ης εθνικής κατηγορίας. Όλοι οι παραπάνω διακριθέντες  πλαισιώνονται από αρκετά παιδιά της διαιτησίας που έκαναν-και κάνουν καριέρα στην 2η και 3η εθνική κατηγορία.

 

Τι κέρδισαν από την ενασχόλησή τους με την διαιτησία;

 

Έπαιξαν με την ψυχή τους ,χάρηκαν το παιχνίδι καταρχήν ,κέρδισαν χρήμα και δόξα, έκαναν γνωριμίες, έζησαν ανεπανάληπτες εμπειρίες ενώ ταξίδεψαν(επί πληρωμή)σε όλη την Ελλάδα!

 

Η διαιτησία είναι αναπόσπαστο ζωτικό κομμάτι του ποδοσφαίρου και προσφέρει μερικές μοναδικές στιγμές

 

Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει η ανάλογη προσέλευση νέων διαιτητών στις σχολές διαιτησίας με αποτέλεσμα την φετινή σεζόν, τα 66 μέλη  του Συνδέσμου Κορίνθιων Διαιτητών Ποδοσφαίρου να παίζουν δύο και τρία παιχνίδι το Σαββατοκύριακο.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Χρήστο Βλαχοπάνο χρειάζονται  30 ακόμα μέλη για μην καταπονούνται κάθε αγωνιστική οι ήδη υπάρχοντες διαιτητές.

 

Η ΕΠΣ Κορινθίας διακρίνοντας την ανομβρία που επικρατεί στην διαιτησία, αποφάσισε να κινηθεί έξυπνα  και σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και τον διευθυντή της κ.Βασίλη Σαμαρά διοργάνωσε με επιτυχία στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ενημερωτική εκδήλωση ενόψει της λειτουργίας της Νέας Σχολής Διαιτησίας.

 

Αρχιδιαιτητής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας ο εξαίρετος Παναγιώτης Αργύρης και υπεύθυνος της σχολής ο Γιώργος Δασκαλόπουλος.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τιμώμενο πρόσωπο στην χθεσινή εκδήλωση ήταν ο Πέτρος Τσαγκαράκης-εν ενεργεία διαιτητής Super League- ο οποίος  βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κορινθίας κ.Μιχάλη Τσιχριτζή.

 

 

Τα νέα παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό-που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να παίξουν μπάλα- να το σκεφτούν σοβαρά και να εγγραφούν στην σχολή διαιτησίας.

Θα προχωρήσουν και θα πετύχουν αυτοί που  έχουν αθλητικό εγωισμό, δυνατό χαρακτήρα, κοφτερό μυαλό αλλά και εσωτερική δύναμη να ΄΄ακούνε γαλλικά΄΄ από την κερκίδα και να μην χάνουν την ψυχραιμία τους.

Μαζί με κάποια από τα οφέλη που σας έγραψα πιο πάνω αποτελεί μια πρόκληση που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Συμφωνείτε;

mi.fi  (Mιχάλης Φιλιάνδρας)

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Αυτο σε κακή μέρα μου άρεσε ρε εσυ Μιχάλη 😜😜Κακή μέρα το λέγανε τότε επι Μιχα !!Μετα επι Δουρο πως το λέγανε ??Ασε μην γράψω τίποτα άλλο και γινομαι κακος !Οπως λέει και το άρθρο και οι διαιτητές έχουν τις κακές μέρες του 😜Τώρα αν πέσεις πάνω στην κακή την μέρα την πάτησες 😂😂Τώρα να μιλήσουμε σοβαρά !Η διαιτησία είναι επαγελμα το θελουμε δεν το θελουμε και αν γίνει και επαγελματικη ακόμα ποιο σίγουρο μέλλον για τους νέους και νέες !Και γυναίκες διαιτητές και lineswoman λαισμαν γυναίκα δηλαδή 😜😜Εντάξει θα ανήκει στα επικίνδυνα επαγγέλματα και μπορεί να σου την πέσει κανένας πρόεδρος και κανένας αντιπρόεδρος ,θα ακούς και κανα μπινελίκι αλλά το money είναι μια χαρά μια χαρά !!Αντε γεια μας να δούμε και το βράδυ στο Φάληρο αν ο κόρακας που λέγαμε παλιά θα είναι σε καλή μέρα η σε κακή για κάποια ομάδα ,αλλά άμα είναι ξένος κόρακας είναι τίμιος don’t worry

  2. ΑντρεαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Κυριακή απόγευμα στην Ουαλλια και ο Αντρικος παρακολουθεί την βροχα να πέφτει στρειτ θρου που λέει και Ζαμπετας!Στρειτ θρου και γκολ η Παοκαρα και ηΑεκαρα με τα ταληράκι α σε ρυθμό φιλικών προετοιμασίας στον Βόλο και το Περιστέρι 😂😂😂Αν έχεις τίμιο πρωτάθλημα 😂😂😂βλέπεις ωραία μπαλιτσα ,μεγάλα σκορ να χαίρετε ο κόσμος που επιστρέφει στα γήπεδα που λέει ο άλλος !Ναι αλλά τα γήπεδα είναι άδεια προς το παρών !!Εβλεπα και λίγο Ισπανία το ματς τηε Ρεάλ με την Αλμερία !!Της βάζει 2 γκολακια η Αλμερία της Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο και τρέχανε μετά να τους βάλουν 3 γκολ στο 101 λεπτό να κερδίσει η Ρεάλ !Αν δεν έβαζε το γκολ η Ρεάλ ακόμα θα παίζανε !!Αυτα συμβαίνουν να μην σου κάνει η μπαλα τα χατήρια αλλά άμα εισε Ρεάλ σίγουρα καλύτερη ομάδα από την Αλμερία δεν γλιτώνεις !!Αντε γεια μας να δούμε και τι θα κάνουν και οι αιώνιοι στα ματς σε λίγο με τον Αστέρα και τον ΑΡΗ !Εδω θα είμαστε αύριο να τα πούμε και αυτά

  3. Eξαρτάται τι ποιότητας νέους θα βρουν για καινούριους διαιτητές. Διότι αν βρουν διαιτητές επιπέδου Σπανέα και Καζναφέρη που έδιναν πρωταθλήματα σε ομάδες χαμηλής ποιότητας, τότε καλύτερα με ξένους διαιτητές. Μόλις ήρθαν οι ξένοι διαιτητές και όταν άρχισαν οι πρόεδροι των μεγάλων και σοβαρών συλλόγων να επενδύουν στην ομάδα τους και καθιερώθηκε και το var ώστε να φαίνεται ποιο είναι πέναλτυ και ποιο όχι, τότε αναδείχτηκε αμέσως-αμέσως ο τζανετάκος του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει δώσει τα κλειδιά της έδρας του σε όποιον θέλει να παραθερίσει. Είτε εντός είτε εκτός συνόρων. Καλά είπε το άλλο παιδί, τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε δει τίμια πρωταθλήματα. Αυτό χαροποιεί διπλά τους φίλους του αγνού ελληνικού ποδοσφαίρου, 1ον γιατί βλέπουν ενδιαφέρον ποδόσφαιρο και 2ον, διότι διασκεδάζουν με τον τζανετάκο και πέφτει το γέλιο της teddy bear (αρκούδας)!!!

  4. ΑντρέαςΛεκκαςΟυαλλια🏆🏆Τελικά ποιο πολύ ενδιαφέρον είχε η νυκτερινή έξοδος της αγαπητής μας Χαράς στο J&Jstreet bar με την ωραία της την παρέα πάρα η έξοδος τον big στα εκτός έδρας ματς. Χαίρεσαι να βλέπεις τίμιες ομάδες σαν τον Βόλο να προσπαθούν να κερδίσουν τον πρωτοπόρο😀😀και να μην τα καταφέρνουν 😁😁Τα υπόλοιπα αποτέλεσματα φυσιολογικά και πήγαμε όλοι σπίτια μας που λέμε 😜βλεπωντας τα σχόλια των 234των σχολιαστών σας εδώ αγαπητή μου Χαρά δεν χρειάζεται να απαντήσω στην πλακί τσα που νομίζουν ότι μου κάνουν και δεν με πειράζει φυσικά. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι τα πιστεύουν αύτα που λένε 😀😀😀Εδώ είναι το αστείο. Θα τους συνηστησω υπομονή και να χαίρεσαι τώρα που μπορείς γιατί όταν θα έρθει η πραγματικότητα θα στεναχωρηθουν όπως γίνετε πάντα. Το έχω ξαναπεί και γράψει η μεγάλη ομάδα έχει άσχημο φεγγάρι, η μικρή ομάδα όμως δεν μπορεί να γίνει μεγάλη Αντε καλή εβδομάδα στην Χαρά και σε όλους τους φίλους σχολιαστές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog