Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πράσινη Πόλη: Eίναι φανερό πλέον το μοντέλο διοίκησης της δημοτικής αρχής

- Advertisement -
  • Ενημέρωση, σχετικά με τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15/01/2024, από τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Πράσινη Πόλη, κ. Δημ. Πρωτοπαππά.

1)Ψηφίσαμε αρνητικά το πρώτο θέμα που αφορούσε τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας σχετικά με τον αποκλεισμό της παράταξής μας από την εκπροσώπηση σε αυτό, βάσει του Ν.5056-10-2023.

2)Η Πράσινη Πόλη θα εκπροσωπηθεί στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. με τον Δημήτρη Πρωτοπαπά και αναπληρωματικό μέλος τον Παναγιώτη Σπύρου.

3)Συμμετέχουμε ως Πράσινη Πόλη στην επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την Ιωάννα Ασπροποταμίτη και αναπληρωματικό μέλος τον Νίκο Γιαβάσογλου, ενώ στην επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τον Νικόλαο Δημητρίου και αναπληρωματικό μέλος τον Ευστάθιο Γυφτάκη.

4)Ρωτήσαμε τον κ.Δήμαρχο γιατί ακυρώθηκε η σύμβαση με τα ογκώδη αντικείμενα, αλλά δε μας απάντησε με σαφήνεια τι ακριβώς συμβαίνει. Επίσης, θέσαμε το θέμα ότι δεν μπορεί ο εργολάβος να μαζεύει μαζί με τα ογκώδη και τα μπάζα από τις οικοδομές, γιατί δεν είναι νόμιμο. Δεν εδόθησαν επαρκείς εξηγήσεις και θα επανέλθουμε στο θέμα. Το συμπέρασμα είναι ότι για αρκετό χρονικό διάστημα θα είμαστε περίπου στην ίδια κατάσταση, εφόσον δε δοθεί η οριστική λύση στο πρόβλημα.

5)Προυπολογισμό για τεχνικό πρόγραμμα δεν υφίσταται γιατί υπήρξε κοινή απόφαση τον Δεκέμβριο να συνταχθεί απο τη νέα Δημοτική Αρχή. Επομένως έργα δεν αναμένονται, απλά περιμένουμε …

6)Σε ό,τι αφορά την ανάκληση των αποφάσεων που αφορούν δωρεάν παραχώρηση χρήσης δημοτικών ακινήτων σε συλλόγους και φορείς, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση ενός μηνός, ώστε να προσκομισθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε επιτροπή, που δυστυχώς εκπροσωπείται για άλλη μια φορά μόνο η πλειοψηφία ! Γιατί άραγε ; (Ευελιξία χαρακτηρίστηκε…)

7)Κάναμε παρέμβαση για τη δυνατότητα ενεργειακής αναβάθμισης του έργου ανέγερσης βρεφονηπιακού σταθμού στον Αγ.Γεώργιο (έργο σε εξέλιξη) και έγινε δεκτή επί της αρχής.

8)Θέσαμε ερώτημα προ ημερήσιας διάταξης, σχετικά με τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου του τοπικού της Κορίνθου, που αφορούν τη Δημοτική Αγορά και τις προτάσεις του για διάνοιξη κάποιων πεζοδρόμων. Η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι η κεντρική πολιτική χαράζεται από τον ίδιο, καθώς και ότι πρέπει να περιμένουμε τις όποιες μελέτες.

 

Από όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό ποιό είναι το νέο μοντέλο διοίκησης που ευαγγελίζεται την αποκέντρωση…

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

 

 

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Πρωτοπαππά

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog