Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Προπύλαια: ΌΧΙ στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια λένε οι μαθητές και οι φοιτητές – Σε εξέλιξη το Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο

- Advertisement -
  • Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια πραγματοποιείται σήμερα (18/1) στο κέντρο της Αθήνας.

Μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, καθώς και εκπαιδευτικοί συγκεντρώνονται αυτήν την ώρα στα Προπύλαια και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, απαιτώντας να μην περάσει το σχέδιο νόμου.

«Κλειστά σχολεία ξανά και όλοι οι μαθητές στους δρόμους», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Οι φοιτητές, που συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τις καταλήψεις στις σχολές, κατεβαίνουν στους δρόμους ζητώντας αναβάθμιση των σπουδών τους, πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές και φυσικά στέκονται απέναντι στη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Έχουμε κατέβει στον δρόμο για να διαδηλώσουμε ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στα σχέδια της κυβέρνησης να καταπατήσει το άρθρο 16 του Συντάγματος. Έτσι θα συνεχίσουμε», τονίζει μιλώντας στο in o Αλέξανδρος Μπέτσος από τον φοιτητικό σύλλογο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Και προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή δεκάδες σχολές σε όλη την Ελλάδα, από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη, τελούν υπό κατάληψη. Στην Αθήνα οι καταλήψεις είναι πάρα πολλές, τα Ιδρύματα έχουν κλείσει, όπως και πολλά σχολεία. Οι καθηγητές βρίσκονται στο πλευρό μας. Δεν θα αφήσουμε να διαλύσουν το μέλλον και τις ζωές μας».

Την ίδια ώρα, πραγματοποιούνται πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, ενώ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν ανακοινώσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 14:00 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι λόγω της πορείας στο κέντρο της Αθήνας  έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

 

 

πηγή

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog