Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

21 Ιανουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

- Advertisement -
  • Σήμερα όπως και κάθε χρόνο στις 21 Ιανουαρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, μία μοναδική μέρα που είναι αφιερωμένη φυσικά στην αγκαλιά.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς αποτέλεσε ιδέα ενός φοιτητή, του Kevin Zaborney, ο οποίος το 1986 αποφάσισε να βρει έναν ακόμη λόγο για να προσφέρουμε απλόχερα μερικές αγκαλιές παραπάνω στους ανθρώπους που αγαπάμε.

Μπορεί ακόμη και σήμερα να μην έχει καταγραφεί ως επίσημη παγκόσμια ημέρα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, αλλά όλες οι χώρες τη γιορτάζουν.

Ο καθένας μας τη χρειάζεται. Στις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας τρέχουμε να αγκαλιάσουμε τον άνθρωπό μας. Το ίδιο και στις πιο δυσάρεστες.

Είναι το στήριγμα και η δύναμή μας μαζί. Η πρώτη ήρθε κατά τη γέννηση μας, όταν η μητέρα μας μας αγκάλιασε για πρώτη φορά και από τότε είναι αμέτρητες.

Μια αγκαλιά μπορεί να σε χαλαρώσει από μια κουραστική ημέρα ή να σε ηρεμίσει ύστερα από κάτι σοβαρό.

Τα οφέλη της πολλά. Μελέτες αποδεικνύουν πως μόνο 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς είναι αρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες & του άγχους και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας, βελτιώνει τις κοινωνικές δεξιότητες, ενθαρρύνει την εμπιστοσύνη και βοηθά στο «δέσιμο» του άνδρα με τη γυναίκα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog