Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Σήμερα αποφασίζει η Εκκλησία για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια

- Advertisement -
  • Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Τρίτη 23 Ιανουαρίου, στις 10:00 το πρωί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας με μοναδικό θέμα στην ατζέντα των εργασιών της, τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Η εγκύκλιος, με την απόφαση που θα λάβει η Ιεραρχία της Εκκλησίας, θα αναγνωστεί στους ναούς την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, ενώ θα σταλούν και επιστολές προς τους βουλευτές που θα αποτυπώνονται οι λόγοι που η εκκλησία είναι αντίθετη.

Την εισήγηση θα κάνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος ως Πρόεδρος της ειδικής Συνοδικής επιτροπής Βιοηθικής και θα αναπτύξει τις θεολογικές και επιστημονικές διαφωνίες της Εκκλησίας.

«Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, να κάνει ο,τιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο»

Αμέσως μετά, οι ιεράρχες θα συζητήσουν διεξοδικά και στο ανακοινωθέν που θα εκδοθεί θα εκφράζεται ξεκάθαρα η θέση της Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι πολλοί Μητροπολίτες πιέζουν να ληφθεί απόφαση στην κατεύθυνση της σκληρής γραμμής, λίγες ημέρες μετά την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για δημοψήφισμα, κάτι που έχει ήδη απορρίψει η κυβέρνηση.

Ο καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου, Ιωάννης Κονιδάρης, διευκρινίζει ότι «η Πολιτεία θα νομοθετήσει και η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να το δεχθεί, καθώς η νομοθεσία ισχύει για όλους».

«Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα»

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τοποθετήθηκε για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, τονίζοντας ότι «η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, τι κοινωνία θέλουμε;», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

«Θα συνέλθει η ιεραρχία μετά από δυο τρεις μέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας, επισήμως. Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπορεί να πάρει θέση ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς εκφράζει τη θέλησή του και την πορεία του» συμπλήρωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε στη συνέχεια: «Στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας. Αν ο λαός μας θέλει να κάνει αυτό θα το κάνει – αν δε θέλει, όχι. Το ποίμνιο δεν θέλει να κατέβει, να ενημερωθεί πρέπει. Για να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πως θα είναι τα παιδιά εκείνα που θα ‘ρθουν»

Επίσης, ανέφερε: «Πώς θα ζήσω σε μια οικογένεια που θα έχει δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες; Πώς θα ξυπνάει το πρωί μέσα στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του; Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούρια, δεν την απορρίπτουμε. Βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα; (…) Είναι θέμα της κοινωνίας, η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, να κάνει ο,τιδήποτε. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέπτεται τι θα πει δεξιά, τι θα πει αριστερά, τι θα πει κεντρώα παράταξη. Σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια».

 

πηγή

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑντρέαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Ομόφωνα όχι αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος από ότι διάβασα πριν λίγο!! Για τα ομοφυλα ζευγάρια και το νομοσχέδιο λεω!! Τι να κάνει και η Εκκλησία!! Οι παλιές αξίες που λέγαμε, Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια περνούν από πολλές δοκιμασίες. Σε αυτά τα θέματα ακούς διαβάζεις και βλέπεις πολλές πλευρές και απόψεις του θέματος. Και από την εκκλησία και από την πολιτεία αλλά το θέμα είναι τι πιστεύει ο λαός ο άνθρωπος δηλαδή όλοι εμείς ας το περιορίσουμε στην Ελλάδα και όχι πουθενά αλλού. Ο Αντρέας είναι ένας απλός χριστιανός ούτε κάτι λιγότερο ούτε κάτι περισσότερο όπως θέλει το λαμβάνει κάποιος. Όσοι πιστεύουμε στον Θεό και θέλουμε να μας κρίνει για την ζωή μας και για τον καθένα μας προσωπικά να θυμησω ότι μας θέλει κοντά του όπως είμαστε όπως μάθαμε. Αυτό το τελευταίο το “όπως είμαστε” λίγοι το θυμούνται και το αναφέρουν και δεν γίνονται διακρίσεις στην τελική κρίση. Αυτα είχα να γράψω πάντα με την ταπεινή μου γνώμη και ελπίζω να μην πατεξηγηθουν όπως γίνετε συνήθως. Λεπτά θέματα αυτά και τα αποφεύγω να τα ζητήσω ιδιαίτερα με άγνωστους. Ελπίζω σε δημοσίευση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog