Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

24 Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα για την Εκπαίδευση

- Advertisement -
  • Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε στις 3 Δεκεμβρίου 2018, την 24η Ιανουαρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εκπαίδευση, με σκοπό την ανάδειξη της συμβολής της εκπαίδευσης στην ειρήνη και την ανάπτυξη.

Η UNESCO από την πλευρά της καλεί τις κυβερνήσεις των κρατών- μελών της και όλους τους εταίρους της να θέσουν την ποιοτική εκπαίδευση ως κύρια προτεραιότητα παγκοσμίως.

Ο ΟΗΕ για την Διεθνή Ημέρα για την Εκπαίδευση

Η εκπαίδευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα, δημόσιο αγαθό και δημόσια ευθύνη. Χωρίς ανοικτή και ισότιμη ποιοτική εκπαίδευση και ευκαιρίες δια βίου για όλους, οι χώρες δεν θα πετύχουν την ισότητα των φύλων και δεν θα μπορέσουν να σπάσουν τον κύκλο της φτώχειας που αφήνει πίσω της εκατομμύρια παιδιά, νέους και ενηλίκους.

Σήμερα, 258 εκατομμύρια παιδιά και νέοι εξακολουθούν να μην φοιτούν στο σχολείο. 617 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι δεν μπορούν να διαβάσουν και να κατανοήσουν τα βασικά μαθηματικά.

Λιγότερο από το 40% των κοριτσιών στην Υποσαχάρια Αφρική ολοκληρώνουν την βασική εκπαίδευση, ενώ περίπου τέσσερα εκατομμύρια παιδιά και νέοι πρόσφυγες είναι εκτός σχολείου.

Το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση παραβιάζεται και είναι απαράδεκτο.

 

πηγή

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Aσφαλώς και η εκπαίδευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα, συμφωνώ. Η μάθηση ανοίγει ορίζοντες, καλλιεργεί, δημιουργεί υγιώς σκεπτόμενους νέους και αναπτύσσει την κριτική σκέψη. Αυτό βοηθάει τους ανθρώπους να προσφέρουν τα μέγιστα στον τόπο τους ώστε να μην καταντούν εμιγκρέδες εκτός χώρας για να βγάζουν με κόπο και άπειρο ιδρώτα κάποια προς το ζειν.

  2. Το θέμα που έχει προκύψει με το πρώτο δημοτικό ως προς την πιθανή μετατροπή του σε πειραματικό δεν ξέρετε να ασχοληθείτε και να γράψετε ένα άρθρο ;;;
    Δεν σας αφορά ; η δεν σας ενδιαφέρει ;;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog