Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση: Καθυστερήσεις δεκάδων έργων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου με ευθύνη της κυβέρνησης και ανοχή της Περιφέρειας

- Advertisement -
  • Στις συνεδριάσεις της Οικονομικής-Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνονται δεκάδες παρατάσεις προθεσμίας περαίωσης των εργασιών των έργων, γιατί δεν είναι εξασφαλισμένη με ευθύνη της κυβέρνησης η χρηματοδότηση των έργων.

Σε πολλές περιπτώσεις έργων που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα και έχουν μάλιστα κάποια δημοπρατηθεί, οι εργολάβοι καταθέτουν λογαριασμούς, δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν, γιατί με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχουν αυτά διατεθεί, και οι εργολάβοι προχωρούν σε διακοπές εργασιών για να πάρουν τα πανωπροίκια των αναθεωρήσεων, αφού οι διακοπές γίνονται με ευθύνη της Περιφέρειας.

Μπορεί η κυβέρνηση με τέτοιες αλχημείες να μαγειρεύει τα νούμερα για να τεκμηριώνει «την καλή πορεία των δημοσιονομικών και της οικονομίας», όμως το μάρμαρο το πληρώνουν οι τοπικές κοινωνίες με τις καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων και τα λαϊκά στρώματα με τα πανωπροίκια των αναθεωρήσεων.

Συνένοχοι σε αυτή την κατάσταση είναι η Περιφερειακή Αρχή και η μείζονα αντιπολίτευση τα στελέχη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, που όχι μόνο ένοχα σιωπούν, για να καλύπτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ, αλλά και ομόφωνα ψηφίζουν στην Περιφερειακή Επιτροπή αυτές τις παρατάσεις.

Καλούμε το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου να φέρει το θέμα στη πρώτη συνεδρίαση του ΠεΣυ, και ομόφωνα να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση όχι μόνο να διατεθούν άμεσα και όλα τα ποσά που απαιτούνται για να τελειώνουν στην ώρα τους τα ενταγμένα και δημοπρατημένα έργα, αλλά να σταματήσει η παρακράτηση και μη απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων προς την Περιφέρεια.

Η ανοχή στην μη απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων, από όλες τις κυβερνήσεις της Ν.Δ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και τις συγκυβερνήσεις τους, οδηγεί σε αυτή την κατάσταση, να καθυστερεί η απόδοση των ποσών ακόμα και για δημοπρατημένα έργα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog