Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κόρινθος: Αυξήσεις «φωτιά» στα δημοτικά τέλη με το «καλημέρα»

- Advertisement -
  • Η προεκλογική εξαγγελία του νεοεκλεγέντα δημάρχου Κορινθίων ήταν μειώσεις στα δημοτικά τέλη, τα οποία είναι ανταποδοτικά αναφορικά με την καθαριότητα και τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό, κατ΄επέκταση την καλυτέρευση της ποιότητας της καθημερινότητας των Κορίνθιων πολιτών.

 

 

Παρά λοιπόν τις προεκλογικές εξαγγελίες, στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, ψηφίστηκαν οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, με ιδιαίτερη «έμφαση» περιφερειακά του δήμου Κορινθίων και συγκεκριμένα στα χωριά:

  • στον Αγ. Βασίλη 65%, στον Άσσο 75%,  στο Σοφικό 65%, στο Περιγιάλι 75%, στο Χιλιομόδι 65%

Στην Κόρινθο η αύξηση αγγίζει το 33%! Ο επικεφαλής της Πράσινης Πόλης κ. Δημήτρης Πρωτοπαπάς σε ανακοίνωσή του αναφέρει : «Προεκλογικά αποκρύψατε αυτές τις υπέρογκες αυξήσεις που σημαίνουν ότι οι δημότες θα πληρώνουν κατά μέσο όρο 100 ευρώ τουλάχιστον ανά έτος και του χρόνου θα φτάσουν και στα 200»

 

Οι μειώσεις δε, που προτάθηκαν από τη δημοτική αρχή, για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, επί της ουσίας δεν είναι μειώσεις αλλά μικρότερες αυξήσεις!

 

«Το χαράτσι της αύξησης των δημοτικών τελών στο δήμο Κορινθίων έχει ονοματεπώνυμο :Νίκος Σταυρέλης. Οι αυξήσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες και άδικες. Στα τέσσερα χρόνια της δημοτικής αρχής Νανόπουλου με σωστή διαχείριση δεν αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη.», αναφέρει ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Κορινθίων έχει ταμειακό υπόλοιπο για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του 2023 4,8 εκατ. ευρώ, ενώ τέλος του 2024 θα είναι 4,2 εκατ. ευρώ! Περίπου 1.000.000 ευρώ εξοικονομείται από την αντικατάσταση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού με Led λαμπτήρες, 2.000.000 ευρώ υπάρχουν ήδη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν, όπως δήλωσε ο κ. Νανόπουλος.

 

Σε ανάθεση προχώρησε η δημοτική αρχή ύψους 676.000 ευρώ για συλλογή των ογκωδών απορριμμάτων….

Αξιοποιώντας τους υπαλλήλους του δήμου , βελτιώνοντας την ανακύκλωση, την ανταποδοτική ανακύκλωση , και ελέγχοντας τα κόστη διαχείρισης του δήμου στην συντήρηση των οχημάτων μπορεί και πρέπει να μην κάνει ο δήμος καμία αύξηση, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Νανόπουλος. Να περιοριστούν οι 676 χιλιάδες ευρώ για συλλογή και διαχείριση απορριμμάτων από ιδιώτες στο ύψος της δικής μας δαπάνης του 2023.

 

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί, πως ο κ. Σταυρέλης διαθέτει 200.000 ευρώ για καινούρια χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

 

Στις 24 .8.2023 δημοσίως ο κ Σταυρέλης δεσμεύτηκε για μείωση των δημοτικών τελών λέγοντας επί λέξει τα εξής «Δεσμευόμαστε με συγκεκριμένο πλάνο να υλοποιήσουμε την μείωση των δημοτικών τελών στις αρχές του 2024 »

 

Με τόσα χρήματα στο ταμείο γιατί αυξάνονται τα δημοτικά τέλη ? Και το χειρότερο , προανήγγειλε και νέα αύξηση .

 

Κορίνθιος πολίτης διαμαρτυρήθηκε στο δήμαρχο

 

Χ@ρα

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Το χαράτσι της αύξησης των δημοτικών τελών στο δήμο Κορινθίων έχει ονοματεπώνυμο :Νίκος Σταυρέλης

Κατακεραυνώνει το Σταυρέλη η Πράσινη Πόλη. Φτωχό πρόγραμμα και προεκλογικά ψέματα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog