Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

N.Σταυρέλης: Θα μας πει η Βασιλικούλα τι θα κάνουμε με τον Υπουργό; (BINTEO)

- Advertisement -
  • Ενα από τα σοβαρά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων ήταν η ανέγερση του πολιτιστικού κέντρου της Μικρασιατικής Στέγης.

Για μουσείο είχε γίνει λόγος στις προεκλογικές εξαγγελίες, αλλά δε θα σταθούμε σε αυτό πλέον.

Παρούσα η κυρία Βασιλική Ευστρατιάδου, Πρόεδρος του Συλλόγου, 82 ετών, η οποία έχει προσφέρει τα μέγιστα στον Πολιτισμό και στο συγκεκριμένο Σύλλογο, ως εκ τούτου χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού, όχι μόνο των Μικρασιατών αλλά ολόκληρης της κορινθιακής κοινωνίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η κ. Βασιλική έχει αγωνισθεί πάνω από 30 έτη για την ανέγερση ενός πολιτιστικού κέντρου για όλους τους Μικρασιάτες, ώστε να στεγαστούν κειμήλια αφ΄ενός, αφετέρου να υπάρχει ένας μεγάλος χώρος για εκδηλώσεις.

 

Αυτό προσπάθησε να υλοποιήσει η πρώην δημοτική αρχή του Βασίλη Νανόπουλου, και εκπόνησε μελέτη, από τον αρχιτέκτονα Μίλτο Παπαδημητρόπουλο, δωρεάν, με όλες τις προδιαγραφές για ένα κτίριο που θα στεγάσει την ιστορία του συλλόγου, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ανταποδοτικός στην κορινθιακή κοινωνία με εκδηλώσεις κλπ

 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων, κ. Νίκος Σταυρέλης ανέφερε  ότι μειώθηκε ο συντελεστής δόμησης του κτιρίου από 1,8 σε 1 (με απόφαση υπαλληλου του Υπουργείου).  Κατά συνέπεια το κτίριο δεν θα είναι 4όροφο περίπου 842 τμ, αλλά διόροφο με υπόγειο, περίπου 468+  τμ. (περίπου το μισό). Ανέφερε επίσης ότι δεν μπορεί να αποφασίσει ο σύλλογος ποια εκθέματα θα τοποθετηθούν εκεί, αλλά επιτροπή του Υπουργείου ως ο Νόμος ορίζει. (μάλλον θα εννοεί την κάλυψη των εκθεμάτων επί των τετραγωνικών, άρα πιο μικρός χώρος, πιο λίγα εκθέματα)

 

Αντιδράσεις υπήρξαν από την αντιπολίτευση, την παράταξη της Συμμαχίας αλλά και της Πράσινης Πόλης, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, αν και όλοι συμφώνησαν στην ανέγερση του κτιρίου.

 

Η κυρία Βασιλική Ευστρατιάδου, βαθιά συγκινημένη, συγκίνησε και όλους εμάς που παρακολουθήσαμε το δημοτικό συμβούλιο . Χαρακτηριστικά είπε ότι η κληρονομιά είναι παντού, σε σπίτια, στα γραφεία του συλλόγου και πως ήρθε η στιγμή να διεκδικηθούν αυτά τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα που κόπηκαν από μία υπάλληλο του Υπουργείου και καλό θα ήταν όλες οι παρατάξεις του Δήμου να το ζητήσουν από τον αρμόδιο Κορίνθιο Υφυπουργό Νίκο Ταγαρά. Παρακάλεσε όλες τις παρατάξεις να πράξουν το σωστό για τον πολιτισμό και την ιστορία μας. Στο τέλος της τοποθέτησής της η Πνοή Δημιουργίας και ο Αλέξανδρος Γκουριώτης ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Δημάρχου για κατασκευή διώροφου κτιρίου (που σε καμία περίπτωση δεν χωράει τα κειμήλια των Μικρασιατών αλλά και των Ποντίων) και κατά οι παρατάξεις των Νανόπουλου και Πρωτοπαπά.

 

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια του Δημάρχου Νίκου Σταυρέλη, αφού αποχώρησε κλαμμένη η κ. Βασιλική, εκτός μικροφώνου, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΔΣ.

  • «Θα μας πει η Βασιλικούλα τι θα κάνουμε με τον Υπουργό; » 

 

Ενώ στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο κ. Σταυρέλης απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου Σοφίας Μπαλή για το θέμα, ότι η κ. Βασιλική (με την οποία καθ΄ομολογία του έχει πολλή καλή σχέση και συνεργασία), δεν εκπροσωπεί τους Μικρασιάτες.

 

Μα, δεν εκπροσωπεί το Σύλλογο, δεν εκπροσωπεί το ΔΣ του Συλλόγου, δεν εκπροσωπεί τους Μικρασιάτες; Αν όχι, με ποια ιδιότητα μίλησε στο δημοτικό συμβούλιο;

 

Η γλυκύτατη κυρία Βασιλική, η γιαγιούλα των 82 ετών, με τα άσπρα μαλλιά, έφυγε στενοχωρημένη, κλαμμένη. Κάποιοι είπαν ότι δεν καταλάβαμε τι είδαμε, ότι η κυρία Βασιλική έφυγε με δάκρυα χαράς και συγκίνησης.

 

H πρόταση να πιεστεί ο Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς να αποφασίσει για την πλήρη κάλυψη του οικοπέδου, όχι μόνο ο κ. Ταγαράς θα πούμε εμείς, αλλά και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας και η Μαριλένα Σούκουλη! Αφού το αίτημα και των Μικρασιατών αλλά και οι προτάσεις της αντιπολίτευσης είναι στην ίδια κατεύθυνση. Ακόμα και της δημοτικής αρχής! Ολοι το ίδιο επιθυμούν! Ενα κτίριο για τη Μικρασιατική Στέγη, αντάξιο της ιστορίας του Συλλόγου. Στα μεγάλα έργα ενός τόπου, η σύμπνοια φέρει καλύτερα αποτελέσματα πάντα!

 

Χ@ρα

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ανθρωπος που δεν επιδεικνυει εναν στοιχιωδη εστω σεβασμο, απεναντι στα ατομα της τριτης ηλικιας, αν μη τι αλλο χαρακτηριζεται, αλλα και πασχει ακομη, απο σοβαρο ελλειμα ηθους, ευγενειας, λεπτοτητος, αλλα και πολιτικου πολιτισμου… Το ερωτημα βεβαια ειναι, ποιος τα εχασε ολα τα παραπανω αυτα, ουτως ωστε να τα ανακαλυψει και νατα βρει ο κος Σταυρελης – εν προκειμενω… Τασος

  2. Έστω και με μίαν τόσο δα, μικρή χρονική καθυστέρηση, αυτοδιορθώνομαι ευθύς αμέσως, αξιότιμε & σεβαστέ κύριε ταγματάρχα – ω να με συγχωρείτε – “αξιότιμε & σεβαστέ, κύριε καθηγητά”, ήθελα να πω. “Στοιχειώδης” λοιπόν και ουχί, αλλά και εις σε καμία των περιπτώσεων, “στοιχιώδης”. Εκ παραδρομής προφανώς, υπήρξε, αλλά και εγένετο ετούτο το τραγικό, όσο επίσης και ολέθριο σφάλμα & λάθος, και πάντως σας εγγυάμαι και σας διαβεβαιώ, πως ο,τι σίγουρα ΟΧΙ (μεγαλύτερο ακόμη, και από αυτό του Ιωάννη Μεταξά), εξ αναλβαβητισμού, εξ ανορθογραφίας, καθώς και εξ αγραμματοσύνης, έλαβε χώρα, αλλά και συνέβει, ποτέ του, αυτό. Απ’ την άλλην, φταίει βεβαίως και το γεγονός, πως ο,τι κατά την διάρκεια εκείνης της μοιραίας ώρας και στιγμής, ήταν και ολίγον τι πρωί, κάτι που πολύ απλώς σημαίνει, πως ο,τι ήμουν ακόμη, και “με την τσίμπλα στο μάτι”, δηλαδή. Τασος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog