Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μέγαρα: Συνελήφθη εγκληματική οργάνωση με προδιαγραφές εξωτερικού – Κάλυπταν τις «δουλειές» τους μέσω επιχειρήσεων

- Advertisement -
  • Στην εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στα Μέγαρα, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές, συλλαμβάνοντας πέντε μέλη της, μεταξύ των οποίων και τον φερόμενο αρχηγό.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, το πρωί της Τρίτης.

Σε βάρος των συλληφθέντων, ηλικίας 30, 35, 44 και 52 ετών αντίστοιχα, σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Παράλληλα, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος και άλλων τεσσάρων μελών της οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών, οι οποίοι αναζητούνται.

Πώς δρούσαν

Κατά την προανακριτική έρευνα, προέκυψε ότι η σπείρα είχε δομηθεί στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης του εξωτερικού. Τα μέλη της επιδίδονταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, με σκοπό οικονομικό όφελος, το οποίο νομιμοποιούσαν μέσω επιχειρήσεων που διατηρούσαν ορισμένοι εκ των μελών.

Προκειμένου να επικρατήσουν στις αγορές των περιοχών και να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό, ανέπτυσσαν συνεργασίες και κοινή μεθοδολογία δράσης με άλλα άτομα της περιοχής, έχοντας κοινό «τιμοκατάλογο» και «πελατολόγιο».

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, επικοινωνούσαν μέσω διαδικτύου, διατηρώντας σύντομες συνομιλίες και χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο εντοπισμού τους.

Αποθήκευαν τα ναρκωτικά σε «καβάντζες», ενώ την απόκρυψη των ουσιών αναλάμβαναν και τρίτα πρόσωπα που δεν εμπλέκονταν στη διακίνηση.

Τις ναρκωτικές ουσίες προμηθεύονταν από διάφορα άτομα, σε ελεγχόμενες ποσότητες προκειμένου να διατηρούν τον έλεγχο και να μειώσουν τις πιθανότητες εντοπισμού τους.

Οι πληρωμές – Εκπτώσεις στους «καλούς πελάτες»

Οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με απευθείας παραλαβή από τις κατοικίες τους, με παράδοση από τα στέκια τους (καταστήματα, σπίτια άλλων προσώπων), με παράδοση από προσυμφωνημένα σημεία και με παραλαβή από τις «καβάντζες» όπου απέκρυπταν τα ναρκωτικά.

Η πληρωμή για την προμήθεια των ναρκωτικών πραγματοποιούνταν με μετρητά, διατραπεζικές μεταφορές, πληρωμές μέσω μηχανημάτων POS που διέθεταν οι επιχειρήσεις που διατηρούσαν ή με υλικές απολαβές.

Πραγματοποιούσαν ακόμα εκπτώσεις και πιστώσεις στους «καλούς πελάτες», ενώ παρουσιάζονταν ιδιαίτερα απειλητικοί σε αυτούς που δεν ήταν συνεπείς στις πληρωμές τους.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην κατοχή τους, σε σπίτια και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 219 γραμμάρια κοκαΐνης, 180 γραμμάρια κάνναβης, φαρμακευτικά δισκία, 22.460 ευρώ και 50 λίρες Αγγλίας, αεροβόλο πιστόλι, τρία αυτοκίνητα, δύο μοτοσικλέτες, οκτώ κινητά, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, βιβλιάρια και κάρτες τραπέζης καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Επισημαίνεται πως οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog