Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κόρινθος:Συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ για την ακρίβεια και τη Γενική Πανελλαδική Απεργία (ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Ευάγγελος Μουτάφης, ο Πρόεδρος της Ενωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, ο Νίκος Ηλιόπουλος-μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Άμπλας Θεμιστοκλής, μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου Κώστας Κατεμής.

 

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της μεγάλης καμπάνιας που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, εν όψει της μεγάλης πανελλαδικής απεργίας την  17η Απριλίου 2024, στην ΑΘήνα.

Το θέμα ήταν η ακρίβεια που μαστίζει την αγορά και τους εργαζόμενους, με το αποτύπωμα της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Οι ομιλητές εξήγησαν με αριθμούς και παραδείγματα. την ποσοστιαία αύξηση των τιμών την τριετία 2020-2023, τόνισαν ότι οι αυξήσεις των μισθών και το καλάθι του νοικοκυριού, που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, δεν έχει αντίκτυπο στην τσέπη διότι ο πληθωρισμός είναι υπερδιπλάσιος.

Επιτακτική ανάγκη είναι να επαναφέρει η Κυβέρνηση τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που καταργήθηκαν το 2012, να αυξήσει πέραν του κατώτατου, το μισθό, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους των τιμών και πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής, εμπορίας και ενέργειας.

Πλέον είναι θέμα επιβίωσης, ανέφεραν οι ομιλητές.

Καλούν όλους τους φορείς, τα σωματεία και τα συνδικάτα να δώσουν βροντερό παρών στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο. (Αθήνα, πλάτεία Κλαυθμώνος, 17 Απριλίου 2024, στις 11 το πρωί)

 

mifi (MIΧΑΛΗΣ ΦΙΛΙΑΝΔΡΑΣ)

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog