Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κλιμακώνουν σήμερα τον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ οι φοιτητές – Μεγάλη συγκέντρωση στα Τέμπη το Σάββατο

- Advertisement -
  • Σε τροχιά σύγκρουσης με την κυβέρνηση παραμένουν οι φοιτητές, συνεχίζοντας για 7η βδομάδα τον αγώνα τους για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για «αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα».

Ο πολύμορφος αγώνας της φοιτητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, μέρα με την μέρα κλιμακώνεται ενόψει και της κατάθεσης του επίμαχου νομοσχεδίου, ενώ για μια ακόμη Πέμπτη, πραγματοποιούνται συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις, την ώρα που συνεχίζονται οι καταλήψεις σε δεκάδες ανώτατες σχολές.

Νέα συλλαλητήρια

Στην Αθήνα έχει δοθεί ραντεβού για τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Συλλαλητήρια προγραμματίζονται ακόμα στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και την ίδια ώρα στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου και στα Γιάννενα στην Περιφέρεια.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι και σε άλλες πόλεις.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μπλακ-άουτ σε περίπτωση κατάθεσης και εισαγωγής του νομοσχεδίου για ψήφιση» σημειώνει το συντονιστικό των φοιτητών

Στο συλλαλητήριο καλούν τους εκπαιδευτικούς οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ.

«Καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και τους μαθητές και τους καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κοινό αγώνα! Καλούμε όλη την κοινωνία, φορείς των εργαζομένων να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, τις πορείες και τις δράσεις μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μπλακ-άουτ σε περίπτωση κατάθεσης και εισαγωγής του νομοσχεδίου για ψήφιση» σημείωνε το συντονιστικό των φοιτητών.

Στα Τέμπη

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης τους, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου διοργανώνουν μεγάλη συγκέντρωση, στο σημείο του «εγκλήματος» στα Τέμπη, όπου θα μεταβούν με πούλμαν.

Οπως τονίζουν: «έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη απαιτούμε το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους, για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού! Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή, με κόμβο τη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 του Φλεβάρη, τη μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη».

 

πηγή

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog