Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΔΙΓΕΝΗΣ: Σύλλογος Δασοπροστασίας, Πυρασφάλειας, Πυρόσβεσης, Διασωστικός, Ναυαγοσωστικός, Αν.Κορινθίας

- Advertisement -
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ-ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΟΣ-ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΟΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «Ο ΔΙΓΕΝΗΣ»

Ο Σύλλογος μας, πήρε μορφή το 2022, ως υλοποίηση ενός οράματος που είχαμε για τον τόπο μας.

 

Ήταν το αποτέλεσμα μιας αυθεντικής στάσης αγάπης για τον συνάνθρωπο και το περιβάλλον, που μας επιτρέπει καθημερινά να δημιουργούμε και να καλλιεργούμε ατομικές αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η υπεύθυνη δέσμευση και ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη φύση.

 

Παράλληλα όμως είναι και μία προσπάθεια να αγωνιστούμε για να αλλάξει η νοοτροπία μας και να καλλιεργηθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο και για να μπορούμε να δρούμε με τρόπο συνειδητό, ανιδιοτελή και μη εγωιστικό, για δίκαιους και ευγενείς σκοπούς.

Η αλήθεια είναι ότι ο εθελοντισμός δεν διδάσκεται. Εθελοντισμός δεν είναι κάτι που μπορεί ακριβώς να μεταβιβαστεί με λόγια. Δε μπορεί κάποιος να κάθεται αναπαυτικά σε μία καρέκλα να ακούει μία διάλεξη, ή μπροστά στον υπολογιστή και να σχολιάζει ή ακόμη και να συκοφαντεί ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για τον συνάνθρωπό τους και να νιώθει εθελοντής.

 

Για να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι εθελοντής, πρέπει να βιώνει και να συναισθάνεται τα πράγματα και τον κόσμο γύρω του. Να αναπτυχθεί πρώτα σε προσωπικό και ατομικό επίπεδο. Αυτό κάνουμε κι εμείς ως Σύλλογος. Αγωνιζόμαστε καθημερινά έμπρακτα και προσπαθούμε να είμαστε γνώστες του αντικειμένου και των σκοπών που υπηρετούμε με συνεχείς επιμορφώσεις και σεμινάρια.

ΥΓ. Διακατεχόμενοι από έντονο αίσθημα αλληλεγγύης, έχουμε μία αγκαλιά για εκείνους τους λίγους που προσπαθούν να κάνουν θόρυβο και να μας συκοφαντήσουν και δεσμευόμαστε πως θα είμαστε δίπλα τους για να τους βοηθήσουμε.

Επιπλέον προς γνώση τους, τους ενημερώνουμε ότι:

-ο αρ. αναγν. Ειρ. Κορ. είναι: 49/15-09-2022 ενώ ο αρ. πρωτ. Πολ. Προστασίας είναι: 11212/13.07.2023.

-έχουμε 25 πιστοποιημένα μέλη από τα 71
-ενδεικτικές Πιστοποιήσεις του Προέδρου

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Σωτήριος Κουφογιάννης

 

 

 

 

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog