Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αλ. Χαρίτσης από Κόρινθο: Η συγκρότηση της Νέας Αριστεράς είναι κοινωνική ανάγκη

- Advertisement -

Στην Κόρινθο βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, κ. Αλέξης Χαρίτσης.

 

Ο κ. Χαρίτσης συναντήθηκε με φορείς, έκανε βόλτα στην αγορά της πόλης, μίλησε με πολίτες και επιχειρηματίες, έδειξε αρκετά ευδιάθετος και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όσους τον γνώρισαν από κοντά για πρώτη φορά.

 

Στην σύσκεψη στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου-που προηγήθηκε της βόλτας στην αγορά της πόλης και της κεντρικής ομιλίας -ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων και συλλόγων του νομού.

Ο Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ.Ζαρρής ανέλυσε με ακρίβεια το νέο φορολογικό που επιβαρύνει τους δικηγόρους ,τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την κατάργηση των Ειρηνοδικείων καθώς και τον Νέο Ποινικό Κώδικα.

Την παράσταση σε αυτήν την σύσκεψη ”έκλεψε”  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Λουζιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε για τα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα(ΕΣΠΑ)που απευθύνονται σε μεσαίες ,μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις αποκλείοντας τις μικρές επιχειρήσεις όταν το 50% των μελών του Επιμελητηρίου είναι αυτοαπασχολούμενοι.

Στην συνέχεια τόνισε την ανάγκη χωροθέτησης ΒΙΠΕ στην Κορινθία, τις ”κλειστές τράπεζες” και την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε- σαν ένας νομός δίπλα από την Αθήνα- για να απορροφήσουμε ένα κομμάτι από μια Αθήνα που είναι γεμάτη από τουρίστες όλο το χρόνο.

Σε αυτό συμφώνησε και ο Αλέξης Χαρίτσης λέγοντας ότι ότι όποια εποχή κατέβεις στο κέντρο θα δεις τουρίστες από όλα τα μέρη της γης.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς έκανε βόλτα στην αγορά της πόλης και συνομίλησε με πολίτες και έκλεισε την πρώτη του επίσκεψη στην Κόρινθο με την ομιλία στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας.

Συνοπτικά είπε:

“Η κοινωνία αγωνιά, ασφυκτιά, βλέπει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική”,

“Είναι απαραίτητο, είναι κοινωνική ανάγκη να συγκροτήσουμε λαϊκό και όχι λαϊκίστικο φορέα, που θα απαντάει ΟΧΙ με το life style, αλλά με το περιεχόμενο”.

“Η Νέα Αριστερά θέλουμε να είναι αξιόπιστη, ειλικρινής δύναμη”.

”Η συγκρότηση της Νέας Αριστεράς είναι κοινωνική ανάγκη”.

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς στην συνέχεια αναφέρθηκε και στα τρία ζητήματα, που θέτει ο πολιτικός φορέας και είναι πρώτον οι κοινωνικές ανισότητες, δεύτερον η κλιματική δικαιοσύνη, και τρίτον τα ζητήματα Δημοκρατίας και θεσμών.

Τέλος ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε ως βασικό στοίχημα την εδραίωση της Νέας Αριστεράς και ιδιαίτερα σημαντική τη μάχη των ευρωεκλογών.

“Πρέπει η Νέα Αριστερά να στείλει ηχηρό μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία και να παίξει ρόλο καταλύτη στις εξελίξεις στον Αριστερό χώρο”.

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι:

“Με το συνέδριο της Νέας Αριστεράς που θα ξεκινήσει την 1/3 θα ξεκινήσει και η πορεία για την ανατροπή της δεξιάς και των συσχετισμών, που αφορούν τις ζωές μας και αυτές των παιδιών μας”.

mifi

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog