Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Προσέχουν για να…έχουν στο Λουτράκι! Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας

- Advertisement -
 • Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας

 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της λειψυδρίας με απόφαση του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας (Α638/20-2-2024, ΑΔΑ: 9ΔΗΤ46ΝΠΙΘ-ΦΩΙ).

Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από τεκμηριωμένο αίτημα του Δήμου για την άμεση αναγκαιότητα προστασίας των αποθεμάτων νερού καθώς και τη δρομολόγηση και ολοκλήρωση μέχρι τον Ιούνιο συμπληρωματικών έργων εξεύρεσης νέων υδατικών πόρων.

Για τον σκοπό αυτό, καταρτίζεται από την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ η Πράξη με τίτλο: «ΕΡΓΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ 2022-24» που περιλαμβάνει 26 μελέτες συμβάσεων συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 3 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν ενδεικτικά Αφαλατώσεις, νέες γεωτρήσεις, εξοπλισμός γεωτρήσεων, δίκτυα διασύνδεσης γεωτρήσεων, τηλεμετρία γεωτρήσεων, καλλιέργεια πηγών κ.ά.

 

Την ερχόμενη εβδομάδα, στην 1η Συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ θα τεθούν προς έγκριση οι παραπάνω μελέτες προκειμένου να ανατεθεί η εκτέλεση των συμβάσεων με κατεπείγουσες διαδικασίες.

 

Αγαπητοί καταναλωτές,

Η μάχη ενάντια στην λειψυδρία είναι υπόθεση όλων! Έχουμε χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές να διατηρήσουμε αναλλοίωτο το φυσικό αγαθό του μεταλλικού νερού, χάρις στο οποίο ο Δήμος μας είναι παγκόσμια γνωστός.

Εκτός από την εξασφάλιση νέων ποσοτήτων νερού είναι απολύτως αναγκαίος ο περιορισμός της κατανάλωσης αποκλειστικά και μόνο για ανάγκες ύδρευσης.

Σας καλούμε να γίνετε συμπαραστάτες στον κοινό αγώνα για την εξασφάλιση φτηνού και υγιεινού νερού σε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις.

 

Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης, ξεκινάμε από σήμερα μια προσπάθεια συνεχούς επικοινωνίας και ενημέρωσης όχι μόνο για την πορεία των έργων, αλλά και για τα συμπληρωματικά μέτρα εξοικονόμησης νερού και τον δραστικό περιορισμό της αλόγιστης χρήσης και της σπατάλης.

 

Η πρόσβαση στο φυσικό αγαθό του νερού είναι δικαίωμα όλων μας!

Η προστασία του νερού είναι υποχρέωση όλων μας!

 

Για την ΔΕΥΑΛ-Αγ.Θ | Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
Δημήτριος Πρωτονοτάριος | Δημοτικός Σύμβουλος Λ-Π-ΑΘ

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ναι ας ανοίγουν οι δήθεν νοικοκυρές όλη μέρα τις βρύσες για να πλένουν αυλές,και δρόμους και μετά,ας μιλάτε για οικονομία στο νερό.

 2. Δεν περίμενα να κινδυνεύσει το Λουτράκι, να μείνει χωρίς νερό.Παραθεριζω από το καλοκαίρι του 1976 , και πρόβλημα δεν αναφέρθηκε ποτέ.

 3. Eκεινο το κολοσσιαιο τιτανοτεραστιο φαραωνικο εργο (τυπου κρεμαστοι κηποι της βαβυλωνος) με το οποιο συμφωνει και ο δημαρχος σας?(“”αλλαξαν τα δεδομενα?”) ητοι :διαχειριση των κοπρανων της βοχας με ..τριπλη διηθηση που ανακοινωθηκε με τυμπανοκρουσιες η αλλιως η νεα ψυταλλεια στον ισθμο που θα λυσει το προβλημα της αρδευσης (με ..ενισχυμενο ..φορτιο ) που βρισκεται?????

 4. Γιατί άραγε δεν μιλά κανένας για το ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ????

  Γιατί δεν γίνεται σύνδεση με τα νοικοκυριά στο Λουτράκι για να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ?????

  Αυτή η πρόταση είχε γίνει ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ πριν στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και όλοι σφύριζαν ΑΔΙΑΦΟΡΑ….

  ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΛΛΟΥΣ…………

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΝΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ !!!!!!!!

 5. Γιατί άραγε δεν μιλά κανένας για το ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ????

  Γιατί δεν γίνεται σύνδεση με τα νοικοκυριά στο Λουτράκι για να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ?????

  Αυτή η πρόταση είχε γίνει ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ πριν στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και όλοι σφύριζαν ΑΔΙΑΦΟΡΑ….

  ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΛΛΟΥΣ…………

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΝΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ !!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog