Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Σε ελεύθερη πτώση η κιλοβατόρα το Μάρτιο

- Advertisement -
  • «Βουτιά» σημειώνει η τιμή της κιλοβατώρας ρεύματος, ακόμα και κάτω από τα 8 λεπτά στα κίτρινα τιμολόγια.

Ειδικότερα, στα πράσινα τιμολόγια η τιμή της κιλοβατώρας εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 10 με 11 λεπτά, μειωμένη κατά 15% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Μεγαλύτερη θα είναι η μείωση στα κίτρινα τιμολόγια, οι τιμές των οποίων θα υποχωρήσουν ακόμη και κάτω των 8 λεπτών, δηλαδή στα προ κρίσης επίπεδα, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμα η Καθημερινή.

Τις μειώσεις στις τιμές ρεύματος θα ανακοινώσουν σήμερα το απόγευμα οι πάροχοι ρεύματος, οι οποίοι επαναξιολογούν τα δεδομένα και τις προβλέψεις διεθνών αναλυτών για υποχώρηση της τιμής του φυσικού αερίου ακόμη και κάτω από τα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα την άνοιξη και προετοιμάζονται να αναπροσαρμόσουν τους συντελεστές των πράσινων τιμολογίων.

Οι πρώτες αναθεωρήσεις που θα ανακοινωθούν σήμερα, θα ισχύσουν τον Απρίλιο και τουλάχιστον για ένα τρίμηνο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, τον Μάρτιο εκτιμάται ότι θα αρχίσει και ο αριθμός μετακίνησης των καταναλωτών από τα πράσινα στα κίτρινα τιμολόγια, η τιμή των οποίων θα συνεχίσει να υποχωρεί όσο διαρκεί η πορεία αποκλιμάκωσης της τιμής του φυσικού αερίου και της χονδροεμπορικής τιμής ρεύματος.

Σε ό,τι αφορά στα σταθερά μπλε τιμολόγια, δεν αναμένεται μειωθούν σε χαμηλότερες τιμές από αυτές που διατίθενται σήμερα στην αγορά

 

πηγή

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog