Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κόρινθος: Η «Πράσινη Πόλη» κατέθεσε Ψήφισμα για τα Τέμπη

- Advertisement -
  • Η Δημοτική Παράταξη του Δήμου Κορινθίων « ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ» και ο επικεφαλής της Δημήτρης Πρωτοπαπάς, καταθέτουν σήμερα 4 Μαρτίου 2024, προ ημερησίας διάταξης, Ψήφισμα, σχετικά με το μοναδικό στα χρονικά της ελληνικής ιστορίας σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων να το ψηφίσουν ΟΜΟΦΩΝΑ!

ΨΗΦΙΣΜΑ

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την μαύρη και σκοτεινή εκείνη νύχτα που συγκλονίστηκε η Ελλάδα, η Ευρώπη και ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος.

Δύο τρένα συγκρούστηκαν κινούμενα αντίθετα στην ίδια γραμμή με αποτέλεσμα ένα τραγικό, φρικτό, παράλογο, εγκληματικό δυστύχημα με τραγική συνέπεια την απώλεια της ζωής δεκάδων ανθρώπων και ταυτόχρονα την απώλεια ονείρων, προσδοκιών.

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 έμελλε να τερματίσει τη ζωή και τα όνειρα των 57 νέων συνανθρώπων μας και να στιγματίσει, να καταστρέψει τη ζωή αμέτρητων άλλων. Ταυτόχρονα όμως δημιούργησε ένα κύμα οργής και απαίτησης για δικαίωση.( 1.200.000+ υπογραφές)

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων

Αναλογιζόμενα το μέγεθος και το παράλογο της φρικτής σιδηροδρομικής τραγωδίας της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη, που χάραξε ανεξίτηλα το σημάδι της στο νου, την καρδιά και την ψυχή ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου

Σεβόμενα τη μνήμη των 57 αθώων θυμάτων, το πένθος, τον πόνο των οικείων τους που η αδράνεια και οι εγκληματικές παραλείψεις της πολιτείας προκάλεσαν,

Απευθύνουμε έκκληση στην Πολιτεία και στις Δικαστικές Αρχές,

να προχωρήσουν στην άμεση απόδοση δικαιοσύνης, να μην υπάρξει συγκάλυψη και να τιμωρηθεί κάθε υπαίτιος, ανεξάρτητα από τη θέση και τα αξιώματα που κατέχει.

Ταυτόχρονα απαιτούμε από την Πολιτεία να προστατεύει με αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο την ακεραιότητα, την υγεία και τη ζωή των πολιτών της, ώστε να αποτραπεί κάθε παρόμοιο γεγονός στο μέλλον.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog