Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

4 θέματα «που καίνε» θα συζητηθούν αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων

Το πρώτο φυσικά είναι η σύμβαση με τα LED, το σκάνδαλο Νανόπουλου που λέει ο δήμαρχος Κορινθίων και όπως φαντάζεστε ορισμένοι «γνώστες» θα διαρκέσει πολύ ώρα, μάλλον ώρες.

- Advertisement -

Δεν γνωρίζουμε αν οι 35 δημοτικοί σύμβουλοι πρόλαβαν να διαβάσουν τις 400 σελίδες της σύμβασης, μία σύμβαση που είχε μπει ψηλά στην προεκλογική ατζέντα της Πνοής Δημιουργίας και επανέρχεται δριμύτερη χαρακτηρισμένη ως ΣΚΑΝΔΑΛΟ. Βαριά έκφραση, λίαν προσβλητική και ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος θα πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Το «φροντιστήριο» της πλειοψηφίας από την άλλη, θα μοιράσει «χαρτάκια» και όλοι-ή σχεδόν όλοι- θα παίξουν τον ρόλο τους, μικρό ή μεγάλο, όπως και είχε γίνει στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό που θέλει η Κορινθιακή κοινωνία είναι φως στα πάντα και φυσικά σε αυτή την περίφημη σύμβαση με τα LED.

Τα επόμενα τρία «καυτά» θέματα συμπεριλαμβάνονται στο 20ο θέμα συζήτησης, αποτελούν τρεις ενότητες του και έρχεται προς συζήτηση από 13 συμβούλους της μειοψηφίας, τους 9 της Συμμαχίας Πολιτών(δεν υπέγραψε ο Δημήτρης Μπίτζιος),τους 3 της Πράσινης Πόλης και του Αλέξανδρου Γκουργιώτη.

Στην 1η ενότητα του 20ου θέματος οι 13 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της 19/1 για εξωδικαστικό συμβιβασμό με εταιρεία εμπορίας ελαστικών. Αυτή η υπόθεση με τα λάστιχα έρχεται από την θητεία Αλέκου Πνευματικού και ο πρώην δήμαρχος δεν πλήρωνε γιατί όπως έλεγε δεν υπήρχαν παραστατικά παραλαβής ενώ είχε «εμπλέξει» σε αυτήν την υπόθεση τον δικηγόρο και δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Χατζή καθώς και την Προϊσταμένη Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών Μαρία Πίτσα. Σε αυτό το βίντεο τα λέει αναλυτικά:

Οι επόμενες δύο ενότητες του 20ου θέματος είναι οι δύο συμβάσεις της Δημοτικής Επιτροπής για ανάθεση έργων στη Κατασκευαστική Εταιρεία LECHI GROUP ΙΚΕ(συμφερόντων οικογένειας Κακογιάννη).

Οι 13 σύμβουλοι της μειοψηφίας ζητούν να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός καθώς ήταν κάτω του 3% της έκπτωσης.

Ενημερωτικά η LECHI GROYP ΙΚΕ πήρε δύο έργα, το ένα ύψους 600,000 ευρώ με 1% έκπτωση και το άλλο 1,015,000 ευρώ με 2% έκπτωση. Η Δημοτική Επιτροπή είχε απορρίψει -με εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού-τις υπόλοιπες προσφορές που είχαν εκπτώσεις εώς 27,14% .

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε τα πρακτικά της ανάθεσης των 600,000 ευρώ και ΕΔΩ της ανάθεσης του 1,015,000 ευρώ.

Όσοι προσέλθετε στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο πάρτε μαζί σας νερά και κανά σνακ γιατί η συνεδρίαση θα είναι μαραθώνια και θα λήξει αργά το βράδυ.

mifi(Μιχάλης Φιλιάνδρας)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog