Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός τρέλαναν την Ευρώπη-Σήμερα στις 3μμ η κλήρωση των 8 του Conf.League

- Advertisement -

Πριν από μία εβδομάδα, έμοιαζε με ένα όνειρο που έσβησε. Κι όμως! Δύο επικές ανατροπές, από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό κόντρα σε Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Μακάμπι Τελ Αβίβ, κρατούν την Ελλάδα γερά στο κόλπο της διεκδίκησης της 15ης θέσης της ειδικής βαθμολογίας της UEFA.

Οι δύο νίκες των ελληνικών ομάδων το βράδυ της Πέμπτης, αποτυπώνονται σε συγκομιδή 800 βαθμών για τα ελληνικά χρώματα, που διατηρούν την χώρα μας στην 17η θέση της ειδικής βαθμολογίας με 29,525 βαθμούς. Σημαίνουν, όμως, πως ασπρόμαυροι και ερυθρόλευκοι θα έχουν ακόμα από δύο (μίνιμουμ) αγώνες για να στείλουν την Ελλάδα στην 15η θέση.

Και αυτό διότι ειδικά η πρόκριση του Ολυμπιακού έχει διπλή αξία, μιας και πλέον το Ισραήλ που βρίσκεται μία θέση πάνω από την Ελλάδα με 31,125 βαθμούς, δεν έχει να περιμένει άλλους βαθμούς. Πέραν της Μακάμπι Τελ Αβίβ, αποχαιρέτησε τα Κύπελλα Ευρώπης και η Μακάμπι Χάιφα που αποκλείστηκε από την Φιορεντίνα. Στη 15η θέση βρίσκεται αυτή την στιγμή η Δανία με 31,450 βαθμούς, που επίσης δεν έχει εκπρόσωπο να συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η βαθμολογία της UEFA

  1. Δανία 31,450 0/4
  2. Ισραήλ 31,125 0/4
  3. Ελλάδα 29,525 2/5
  4. Ουκρανία 28,000 0/5
  5. Σερβία 27,775 0/5
  6. Κροατία 25,525 0/4

Η Ελλάδα η μοναδική χώρα με δύο ομάδες

Η ιστορία συνεχίζεται σήμερα στη Νιόν εκεί όπου στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της προημιτελικής φάσης με τον Ολυμπιακό να μπορεί να παίξει με τον ΠΑΟΚ για μια θέση στους “4”.

Επιτρέπονται από εδώ και πέρα οι “εμφύλιοι” και υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δούμε αυτό το ζευγάρι.

Οι υπόλοιπες έξι ομάδες που μπορούν να κληρωθούν είναι οι Φενέρμπαχτσε (Τουρκία), Φιορεντίνα (Ιταλία), Πλζεν (Τσεχία), Άστον Βίλα (Αγγλία), Μπριζ (Βέλγιο) και Λιλ (Γαλλία).

Τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των “8” θα διεξαχθούν στις 10 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 18 Απριλίου.

- Advertisement -

49 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Hταν μια μεγαλη στιγμη, ο κοσμος ξεχυθηκε στο πασαλιμανι για να πανηγυρισει την τεραστια προκριση απεναντι στο μεγαθυριο του ευρωπαικου ποδοσφαιρου, τη μακαμπι τελ αβιβ. Τετοια στιγμη δεν εχει ζησει η ομαδα απο την ιδρυση της. Και να αποκλειστει στο επομενο γυρο, δεν υπάρχει προβλημα, διοτι θα συνεχισει στην balkan-league, οποτε παλι μπορει να φερει ευρωπαικο τροπαιο στη χωρα.

  2. Σιγουρα, αλλα και αναμφιβολα, αδιαμφισαβητητα, καθως και αναντιρρητα, αποτελει μια μεγαλη επιτυχια για τον Ολυμπιακο αυτο το… “εκτος” εδρας 1-6, αλλα να μην μιλαμε και για κανενα “εκτος εδρας θριαμβο πρωτου βαθμου & μεγεθους” η και για κανενα ακομη “θρυλικο ιστορικο επος” και κατι αλλα τετοια, και αποτρελαθουμε, κιολας!! Για να ξερουμε και τι λεμε, του Ολυμπιακου του ελαχε, πρωτον, να παιξει με μια ομαδα, απο μια ακρως εμπολεμη και φλεγομενη χωρα με δεκαδες χιλιαδες νεκρους (ανθρωπινως, αλλα και φυση αδυνατον αυτο, να μην επηρεαζει την οποιαδηποτε ψυχολογια), δευτερον, η “εδρα” αυτης οριστηκε σε μια τελειως απομακρυσμενη και “ασχετη” χωρα, χιλιομετρα μακρια απο την κανονικη & φυσικη της εδρα και βεβαια – και τριτον – η ομαδα της Μακαμπι Τελ Αβιβ, επαιξε απο πανω, ΚΑΙ “κεκλεισμενων των θυρων”, δηλαδη, διχως καθολου την υποστηριξη των φιλαθλων της, αυτη…

  3. ΑντρέαςΛεκκαςΟυαλλια 🏆🏆Φέρτε μας τον Παοκ να πάμε τελικό λέμε. Να πω εδώ στους αμπαλους και κομπλεξικους που λένε για το Θρύλο να είναι ποιο προσεχτικοι και να κρατούν μια πισινή. Αυτά γιατί δεν ξέρω αν θα το στείλω

  4. Σιγουρα, αλλα και αναμφιβολα, αδιαμφισαβητητα, καθως και αναντιρρητα, αποτελει μια μεγαλη επιτυχια για τον Ολυμπιακο αυτο το 1-6, αλλα να μην μιλαμε και για κανενα “εκτος εδρας θριαμβο πρωτου βαθμου & μεγεθους” η και για κανενα ακομη “θρυλικο ιστορικο επος” και κατι αλλα τετοια, παρομοια και σχετικα, και αποτρελαθουμε, κιολας!! Για να ξερουμε και τι λεμε, δηλαδη – κατα πρωτον – η προκριση αυτη του Ολυμπιακου αφορουσε την τριτη τη ταξη διασυλλογικη ευρωπα’ι’κη ποδοσφαιρικη διοργανωση, δηλαδη τον θεσμο του “Conference league” και φυσικα ουτε λογος για κανενα “Champions league” η εστω και για κανενα “Europa league”, κατα δευτερον, της ετυχε και της ελαχε, της ομαδας αυτης του Μαρινακη, να παιξει με μια μικρομεσαια ομαδα, απο μια ακρως εμπολεμη και φλεγομενη χωρα με δεκαδες χιλιαδες νεκρους (ανθρωπινως, αλλα και φυση αδυνατον αυτο, να μην επηρεαζει την οποιαδηποτε ψυχολογια), κατα τριτον, η “εδρα” αυτης οριστηκε σε μια τελειως απομακρυσμενη και “ασχετη” χωρα, πολλες εκατονταδες χιλιομετρα μακρια απο την κανονικη & φυσικη της εδρα, και – κατα τεταρτον – η ομαδα της Μακαμπι Τελ Αβιβ, επαιξε απο πανω, ΚΑΙ με “κεκλεισμενων των θυρων”, δηλαδη, διχως καθολου την υποστηριξη των φιλαθλων της, αυτη…

  5. Καλήν εσπέραν, αγαπητέ μας Λουτρακιώτη, Αντρέα! Για όσον αφορά, εις την αίσια και επιτυχή έκβαση & αποστολή, των μηνυμάτων και σχολιασμών, θα σου μάθω, φανερωσω – εν ειδει Αγιου Φανουριου – απολαλυψω και γνωστοποιήσω (όπως και στους υπολοίπους φίλους συναναγνώστες & συν-σχολιαστές, που τυχόν να μην το έχουνε στα υπόψιν τους η και εν γνώση τους, αυτό), ένα μικρό, απλό, όσο και εύκολο, κολπάκι! Αφότου γράψεις και συντάξεις λοιπόν, το μήνυμά σου και σχόλιό σου, και διαγνώσεις, διαπιστώσεις, εξακριβώσεις και δεις, πως ο,τι αυτό ΔΕΝ αποστέλλεται με την ΠΡΩΤΗ φορά (που θα το επιχειρήσεις κάτι τέτοιο, εσύ), έτσι έτοιμο, αλλά και Μη αποστελλόμενο όπως μπροστά σου και “φάτσα κάρτα” θα το έχεις αυτό, θα του “τραβήξεις” και θα του “ρίξεις”, ένα ξεγυρισμένο “copy paste”, και αμέσως μετά, θα επαναλάβεις την ΙΔΙΑ ακριβώς διαδικασία, και θα το ξαναστείλεις (το ίδιο), με μία ΔΕΥΤΕΡΗ προσπάθεια, συνήθως αίσιας & επιτυχούς όμως (ως προς την εκβαση της, αλλα και καταληξη της), αυτή τη φορά!! ΥΓ.: Βλεπεις, συνεχειως & μονιμως θελει, εις το να μας περιπλεκει & μπερδευει – αλλα και ακομη – και στο να μας ταλαιπωρει, ταλανιζει, βασανιζει και παιδευει, η Χαρα!!!!

  6. Φενέρ τώρα?! Αχουουου, τί του έλαχε του καημένου του θρύλου με το πρώτο παιχνίδι στο εξοχικό? Μακάρι να τιμωρηθεί η Φενέρ και να παίξει σε άδειο γήπεδο στα νησιά φερόες τη ρεβάνς ο θρύλος. Ο ΠΑΟΚ την έχει περάσει συο παρελθόν, τους έχει πελάτες τους Τούρκους. Αλλά ο φουκαράς ο ολυμπιακός πώς θα το αντέξει?

  7. Φίλε Τάσο, πες μας εσύ που ξέρεις από μπάλα. Είναι τυχαίο που στις κληρώσεις του conference cup ο ΠΑΟΚ ήταν στο γκρουπ των ισχυρών και ο οσφπ των αδυνάτων? Η UEFA δηλαδή έκανε κάποιο λάθος ή μήπως η Ευρώπη όλη αναγνωρίζει με βαθμούς και στατιστικά στοιχεία την ομάδα της Θεσ/νίκης ανώτερη από την ψαροκροκέτα? Θα μου πεις, χάσαμε στην έδρα μας φέτος. Απαντώ: αυτά παθαίνει όποιος υποτιμά εντελώς έναν αντίπαλο που κερδίζει 1-3 μέσα στο εξοχικό. Έγινε μια φορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα ξαναγίνει, βάση των στατιστικών και βαθμολογιών της UEFA.

  8. Aκόμη και μεγαλύτερο μπάτζετ που έχει η Φενέρ και φτάνει τα 201 εκατομμύρια φέτος, ο ΟΣΦΠ μπορεί να περάσει στα ημιτελικά, διότι έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα που δεν έχει η φενέρ: την υποστήριξη των οπαδών του μέσα στο εξοχικό που είναι ο 12ος παίκτης του και το απέδειξε φέτος και πέρυσι απέναντι σε αεκ, παο, παοκ, Φράϊμπουργκ κλπ κλπ. Δηλαδή, πες πως προκρίθηκε ήδη.

  9. Τάσο αδελφέ μου, ο αθλητισμός ενώνει, γιαυτό εγώ βλέπω σύσφιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων με τον καλύτερο εκπρόσωπό μας που θα τους φιλοξενήσει τον Απρίλιο ως Ξένιος Ζεύς, θα τους παραδώσει και τα κλειδιά να έρχονται να παραθερίζουν όποτε θέλουν στο εξοχικό και μετά θα μεταβεί στο Σουκρού Σαράτσογλου για να επιστρέψει με τουρκικά λουκούμια στις αποσκευές του. Μην γίνει διαβητικός όμως από την πολλή γλύκα ο ολυμπιακός μας.

  10. Προβλεπω μεγαλη μαχη μεταξυ των δυο ομαδων και βαρομετρο θα ειναι η αποδοση του γαυρου μεσα στην εδρα του, εκει που εχει παντα τον πρωτο λογο. Κολαση θα γινει, και θα δουν οι Τουρκοι τι θα πει να παιζουν μέσα στο “Βαγγελης Εξοχικακης” που καταπινει τους αντιπαλους σε Ελλαδα και Ευρωπη, οσο μεγαλοι κι αν ειναι.

  11. Ρε αμπαλε παοκακια κράτα καμία πισινή και μην γράφεις βλακειες Τυχερός εισε που δεν μπορώ να απαντήσω και σε κάτι σχόλια σου

  12. Nηστεία σήμερα, έχουμε ρεπό από ποδόσφαιρα, αφήνουμε κατά μέρος τα καρβέλια και τις φρατζόλες και τρώμε την παραδοσιακή λαγάνα. Τα μπαλκόνια, γεμάτα από Αθηναίους που ήρθαν στα εξοχικά τους να γιορτάσουν την ημέρα.

  13. Εκτός ότι εισε αμπαλος δεν ξέρεις ούτε ιστορία και προϊστορία. Πελάτισσα την έχουμε την Φενερ και εξωχικο στην Κωνσταντινούπολη. Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται Αντε γειά

  14. Πολύ μιλάνε οι παοκτζήδες και παραπήραν θάρρος. Τί νομίζουν, πως πέτυχαν κάτι σπουδαίο επειδή κέρδισαν τον ολυμπιακό 1-3? Και η αεκ κέρδισε στον πειραιά 1-2 φέτος. Και ο παο κέρδισε 0-3, 6-7 και 1-3. Άρα δεν είναι μόνο ο παοκ. Όλοι νίκησαν εκεί μέσα, εξ’ου και το σύνθημα που παίζει: παίρνουν νουμεράδα του βαγγέλη την ομάδα.

  15. Όσοι παίξουν στοίχημα, ας προτιμήσουν το στάνταρντ για να βγάλουν λίγα μεν, αλλά εξασφαλισμένα χρήματα: πρόκριση ΠΑΟΚ, αποκλεισμός οσφπ.

  16. Έχει να πέσει πείνα λίαν συντόμως στους 234τους που θα τρώνε παξιμάδι. Φραντζόλα και λαγάνα θα είναι πολυτέλεια. Ότι πήρατε και κάνατε έχει καλός. Τα κεφάλια μέσα τώρα

  17. Να αποστειλω τις πιο θερμες & εγκαρδιες ευχες μου, τοσο στον αγαπητο μας φιλο, τον Αντρικο, οσο και στον εξισου αγαπητο φιλο συναναγνωστη & συν-σχολιαστη (ο οποιος – εις την παρουσα αυτη αναρτηση – εκανε αναφορα & μνεια, στο ατομο μου), για καλη Σαρακοστη. Τωρα, και για οσον αφορα τον φετινο (ποδοσφαιρικο), πρωταθλητη Ελλαδος – αν και δηλωμενος “Παναθηνα’ι’κος”, μεσα εδω – εντουτοις δινω τον πρωτο λογο στον “Πανθεσσαλονικιο Αθλητικο Ομιλο Κωνσταντινουπολιτων”, με μια ομως μια μικρη – πλην ομως και λιαν υφισταμενη & υπαρκτη – πιθανοτητα, να το κατακτησει η “Αθλητικη Ενωσης Κωνσταντινουπολιτων”, τελικα, αυτο! Κυριακη (Μα’ι’ου), κοντη γιορτη, λοιπον!!

  18. Και σε σένα καλή σαρακοστή Τάσο, καλά τα λες. Συμφωνώ. Κάποιος από τους δύο θα πάρει το πρωτάθλημα. Είναι δυνατόν να το πάρει ο ψαροκροκέτας αφού αεκ, παοκ, παο τον σβέρκωσαν μέσα στο εξοχικό, όπως ο Κωνσταντάρας σβέρκωνε τον τζανετάκο?

  19. Παιδια ενταξει, ενα ρεκτιφιε χρειαζεται ο Ολυμπιακος και ειναι παλι πρωταγωνιστης. 5-6 προσθηκες στην ομαδα απο Βορεια Αφρικη και Αραβια και καθαρισε. Να φερει τον αλ Χαμπιμπι τον μπιν Γιακουμπ, τον αλ Μουραμπι, τον αλ ισλαμιγια, τον ιμπν Μασουντ, εναν ιμαμη να τους εμψυχωνει πριν τα ματς, και την εφτιαξε τη δουλεια. Ακομη καλυτερα να φερει και προπονητη με κελεμπια για να συννενοειται μαζι τους.

  20. Ο ολυμπιακός είναι μια μοντέρνα ομάδα που πήγε ασορτί με την περίοδο: ομάδα καρναβάλι. Αλλά τώρα στα play off θα κάνει το 10 στα 10 και θα πάρει το πρωτάθλημα. Ήδη ξεκίνησε καλά με το βαρύγδουπο 1-3.

  21. Πέρυσι χώμα, φέτος 4οι. Αδελφοί, τα έφαγαν τα ψωμιά τους οι ολυμπιακοί, για να χρησιμοποιήσω και αρτοποιήστικη ορολογία.

  22. Φίλε μου καλε Τάσο με τους άμπαλους και γραφικούς εδώ μέσα θα ξεχάσεις και την λίγη μπαλιτσα που ξερεις 😜Το πρωτάθλημα φέτος αν δεν πάει στον Πειραιά είναι της Παναθας !!Ουτε η ΑΕΚ θα πω εγώ που είναι σε καλή κατάσταση !!Τωρα με ποια λογικη πιστεύεις ότι το παοκακι θα πάρει τίτλο ??Ουτε Ολυμπιακός είναι ουτε ΠΑΟ ουτε ΑΕΚ δηλαδή μεγάλη ομάδα !!Μια φορά τα 30 και βάλε χρόνια και πολύ είναι !!Οπως λέω και εγώ τον γαμπρό θα τον ξυρίσουμε τον Μάιο

  23. Αγαπητέ μου Άκη, και λυπάμαι έτσι που θα στεναχωρήσω ολίγον τι, και τον καλό τον φίλο, τον Αντρίκο, αλλά προσωπικά θεωρώ, πιστεύω και εκτιμώ, πως ο,τι τόσο ο φετινός Ολυμπιακός, όσο επίσης και – η ομάδα μου – ο φετινός δηλαδή, Παναθηναϊκός, απλά δεν διαθέτουν τις ομάδες εκείνες, που θα ήτο αξίες & ικανές, στο να διεκδικήσουν και να “χτυπήσουν’ επαξίως, το φετινό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα & τίτλο, αυτές. Για να το “πάω” και λίγο παραπέρα τούτο δω μου, το σκεπτικό, εάν αγαπητέ μου Άκη – και ως “υπόθεση εργασίας”, αυτό – βρισκόμασταν εις την αλήστου μνήμης περίοδο της “παράγκας NUMBER TWO” (Ευάγγελος Μαρινάκης) η και στην… ισοδύναμή της, καθώς και… ισάξιά της, “παράγκα NUMBER ONE” (Κόκκαλης Σωκράτης), η ομάδα αυτή του λιμένος Πειραιώς, θα ήτο ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο ( μην πω και από Σεπτέμβριο), ανακηρυχθεί, της Ελλάδος πρωταθλητής, λοιπόν…

  24. Και τη Λαμία να βάλουν να παίξει αντί της Φενέρ, πάλι δύσκολα θα είναι. Και θέλει ο άλλος, τρομάρα του, τον παοκ να κοντραριστούν. Αλλά δεν γίνεται, διότι θα προκριθεί με τους βέλγους, ενώ ο θρύλος θα την κάνει από την τουρκία με ελαφρά.

  25. Η Λαμία δεν σεβάστηκε τα αστέρια του Ολυμπιακού στη φανέλα και αυτό θα το πληρώσει: δεν θα την καλέσουμε στα 100 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας μας. Και η Φράϊμπουργκ ήταν ασεβής, γιαυτό δεν της δώσουμε ποτέ ως δανεικό κανέναν παίκτη μας από την Βόρεια Αφρική.

  26. Καλή σου ημέρα, όλη την ημέρα, αγαπητέ και φίλε μου, Αντρέα! Σε αυτό που με ρωτάς, το με ποια δηλαδή λογική, βλέπω (για όσον αφορά την εφετινή κατάκτηση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Ελλάδος), τον ΠΑΟΚ ως το μεγάλο φαβορί, θα σου απαντήσω ως εξής: Διότι Αντρικό μου, πολύ απλά, τόσο αυτή η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όσο – αν και σε λιγάκι μικρότερο βαθμό – η ομάδα της ΑΕΚ, διαθέτουνε και τις πιό καλές & ποιοτικές, αλλά – και κυρίως – και τις πιο ΣΤΑΘΕΡΕΣ ομάδες, του εφετινού πρωταθλήματος, αυτές. Ειδικά μάλιστα, ο ΠΑΟΚ, έχει μια υπερπληθώρα, καθώς και τεράστια γκάμα & “πολυφωνία” παικτών του, στο σκοράρισμα (νομίζω πως ο,τι είναι αυτοί, πάνω από ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ (25!!), τον αριθμό, που σκοράρουν φέτος, για λογαριασμό, του “Δικεφάλου του βορρά”). Έπειτα (και επειδή έχω μάθει στη ζωή μου, να υποστηρίζω και να λέω πάντοτε την αλήθεια, και να μιλώ “έξω από τα δόντια”, η έστω, και να λέω κάθε φορά, αυτό το οποίο και αισθάνομαι σαν Τάσος και πιστεύω, και ας… “κακοκαρδίζω” και στεναχωρώ, και εκλεκτούς φίλους, ακόμα), δεν μπορεί μια οποιαδήποτε ομάδα, η οποία μάλιστα θέλει να λέγεται και “σπουδαία” & “μεγάλη”, αλλά οποσδήποτε και με ένα ειδικό “βάρος” στη φανέλα, να ξεφτιλίζεται, να διασύρεται, καθώς επίσης και να στιγματίζεται κατ’ επανάληψη & κατ’ εξακολούθηση (μάλιστα), με βαρύτατες ήττες και σκορ, μες στην έδρα της, και απλώς επειδή φέτος της έλαχε και τις έτυχε, αλλά και τις “έκατσε”, να κάνει ένα (πράγματι) εντυπωσιακό & μεγάλο… “εκτός έδρας” αποτέλεσμα, με μιά όμως ομάδα που μόνο στην ΦΥΣΙΚΗ της έδρα τελικά ΔΕΝ έπαιζε, δίχως καν και την υποστήριξη των φιλάθλων της, συν και το ο,τι προείρχετο και από μια εμπόλεμη και φλεγόμενη χώρα, αυτή – ε, κάτι τέτοιο να μου το λες (οχι Αντρίκο μου εσύ, αλλά τα διάφορα & ποικίλα φερέφωνα και προπαγανδιστές, του Μαρινάκη, δηλαδή…), ως και καλά μεγάλη επιτυχία, μάλλον πάει πολύ! Από πού και ως που δηλαδή, μιάς και κάτι τέτοιο, απλώς συνιστά παραβίαση, και της κοινής μας, αλλά και της ποδοσφαιρικής – εν προκειμένω – λογικής…

  27. Καλή σου ημέρα, όλη την ημέρα, αγαπητέ και φίλε μου, Αντρέα! Σε αυτό που με ρωτάς, το με ποια δηλαδή λογική, βλέπω (για όσον αφορά την εφετινή κατάκτηση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Ελλάδος), τον ΠΑΟΚ ως το μεγάλο φαβορί, θα σου απαντήσω ως εξής: Διότι Αντρικό μου, πολύ απλά, τόσο αυτή η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όσο – αν και σε λιγάκι μικρότερο βαθμό – η ομάδα της ΑΕΚ, διαθέτουνε και τις πιό καλές & ποιοτικές, αλλά – και κυρίως – και τις πιο ΣΤΑΘΕΡΕΣ ομάδες, του εφετινού πρωταθλήματος, αυτές. Ειδικά μάλιστα, ο ΠΑΟΚ, έχει μια υπερπληθώρα, καθώς και τεράστια γκάμα & “πολυφωνία” παικτών του, στο σκοράρισμα (νομίζω πως ο,τι είναι αυτοί, πάνω από ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ (25!!), τον αριθμό, που σκοράρουν φέτος, για λογαριασμό, του “Δικεφάλου του βορρά”). Έπειτα (και επειδή έχω μάθει στη ζωή μου, να υποστηρίζω και να λέω πάντοτε την αλήθεια, και να μιλώ “έξω από τα δόντια”, η έστω, και να λέω κάθε φορά, αυτό το οποίο βλέπω η και αισθάνομαι σαν Τάσος και πιστεύω, και ας… “κακοκαρδίζω” και στεναχωρώ, και αγαπητούς & εκλεκτούς φίλους, ακόμα), δεν μπορεί μια οποιαδήποτε ομάδα, η οποία μάλιστα θέλει να λέγεται και “σπουδαία” & “μεγάλη”, αλλά οποσδήποτε και με ένα ειδικό “βάρος” στη φανέλα, να ξεφτιλίζεται, να διασύρεται, καθώς επίσης και να στιγματίζεται κατ’ επανάληψη & κατ’ εξακολούθηση (μάλιστα), με βαρύτατες ήττες και σκορ, μες στην έδρα της, και απλώς επειδή φέτος της έλαχε και τις έτυχε, αλλά και τις “έκατσε”, να κάνει ένα (πράγματι) εντυπωσιακό & μεγάλο… “εκτός έδρας” αποτέλεσμα, με μιά όμως ομάδα που μόνο στην ΦΥΣΙΚΗ της έδρα τελικά ΔΕΝ έπαιζε, δίχως καν και την υποστήριξη των φιλάθλων της, συν και το ο,τι προείρχετο και από μια εμπόλεμη και φλεγόμενη χώρα, αυτή – ε, κάτι τέτοιο να μου το λες (οχι Αντρίκο μου εσύ, αλλά τα διάφορα & ποικίλα φερέφωνα και προπαγανδιστές, του Μαρινάκη, δηλαδή…), ως και καλά μεγάλη επιτυχία, μάλλον πάει πολύ! Από πού και ως που δηλαδή, μιάς και κάτι τέτοιο, απλώς συνιστά παραβίαση, και της κοινής μας, αλλά και της ποδοσφαιρικής – εν προκειμένω – λογικής…

  28. Φίλε Τάσο, καλησπέρα, να είσαι καλά. Να εκφράσω μια απορία σε μια μεγάλη ομοιότητα που είδαμε μαζί με τα παιδιά, την παρέα. Το έμβλημα της ομάδας δεν μοιάζει σκετσαρισμένο το προφίλ του τζανετάκου στα νιάτα του δαφνοστεφανομένου? Για δες το καλύτερα κι εσύ. Τυχαίο? Όχι βέβαια. Το πρόσεξαν φέτος αυτό καλά και η Φράϊμπουργκ και ο παο και η αεκ και ο παοκ και η μακάμπι, ακόμη και η λαμία. Αυτοί έχουν μάτια ενώ εμείς δεν έχουμε? Δε νομίζω.

  29. Οχι η μοναδικη χωρα με δυο ομαδες, αλλα με μια. Η αλλη δεν θεωρειται ομαδα. Ομαδα αποτελουν 11 παικτες μεσα στον αγωνιστικο χωρο, οχι 1 στο παρασκηνιο, στην παραγκα, ο θωμας ο μητροπουλος. Εκτος κι αν λογαριαζεται ως ομαδα, επειδη συμπληρωνοταν με 10 ακομη Ελληνες διαιτητες με διατεταγμενη υπηρεσια να δινουν πεναλτυ ακομη και 1 μετρο εξω απο την μεγαλη περιοχη.

  30. Tον κύριο Τάσο να τον ακούς γιατί διαθέτει ποδοσφαιρικό ορθολογισμό και αθλητική κρίση και δεν θα χάσεις. Σοφότερος θα γίνεις κύριε Νταμάζε αν ακολουθείς όσα λέει. Έγινε κατανοητό αυτό, θέλω να πιστεύω και άντε να σε δω από εδώ κι έπειτα.

  31. Και τον Τάσο και όποιον διαθέτει μυαλό και κρίση θα τον ακούσω και θα σεβαστό την γνώμη του !Εσενα και τον αμπαλο τον παοκακια τι να ακούσω και να πω ??Αυτα που λέτε ουτε αστεία τα λες ουτε πλάκα που νομιζουν ότι θα κάνουν στον Αντρέα !!Την ώρα μου χαλάω οταν απαντώ αλλά σε δουλειά να βρισκόμαστε

  32. Όλοι οι αμφισβητίες θα τρίβετε τα μάτια σας με τον Ολυμπιακό τον Μάϊο που θα ξεπεράσει τον εαυτό του με ωραίο και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο και θα τερματίσει τέταρτος, επάνω από τον Άρη και τη Λαμία! Στο ενδιάμεσο, θα θριαμβεύσει και εναντίον της Φενέρ, όπου θα γίνει ο καλύτερος πελάτης της!!

  33. Και τον Τάσο και όποιον διαθέτει κρίση και γνώμη θα ακούσω και κυρίως θα σεβαστή ο Αντρεας!!Εσενα και τον φουκαρά τον παοκακια να πάρω στα σοβαρά με αυτά που γράφετε δεν γίνετε !Και το που θα χαλάσω την ώρα μου να τους απαντήσω είναι να μην γράφουν μπιπ γιατί δεν τα διαβάζω μόνο εγώ αλλά και άλλοι !!Εγω πει πολλλες φορές ότι και να μην συμφωνο με κάποιον ,στην περίπτωση μας τον Τάσο ,δεν θα τον κυνηγήσω ,ειρωνευτώ ,κριτικάρω που κανείς εσυ πονηρέ !Τα ίδια κάνετε και στον Τάσο ,δεν τα διαβάζεις ??Το θέμα είναι ότι εγώ με τον Τάσο μπορούμε να κάνουμε διάλογο με κάποιον οταν φυσικα μιλάει σοβαρά !!Να καθησω να μιλήσω τώρα με τον άλλον που βάζει τον ΠΑΟΚ στην ίδια μοίρα με τον Ολυμπιακό το λες τουλαχιστον προσβολή !!Το θέμα είναι ότι αυτός τα πιστεύει αυτά και δεν τα λέει ουτε αστεία !Για τέτοια ζημιά !!Εγινα κατανοητός ??Και εσυ να κόψεις τα δικηγορικά !!Δικηγορο και σύμβουλο δεν θέλω εγώ !!

  34. Αγαπητέ μου κύριε (22:38), αυτά τα οποία γράφω, διατυπώνω, καταθέτω, πρεσβεύω και λέω, (και οπουδήποτε αλλού, αλλά, και φυσικά, και μέσα εδώ, στο LB), δεν είναι – όπως πολύ σωστά, το λέτε – ζήτημα & θέμα μόνο ποδοσφαιρικού ορθολογισμού η και αθλητικής κρίσης. Είναι (γενικότερα), και ζήτημα & θέμα, ειλικρίνειας, αληθείας, ντομπροσύνης, ευθύτητας, αλλά και ωμής & απτής πραγματικότητας. Να έχουμε το ψυχικό σθένος και τη δύναμη, στο να είμαστε εις θέση να μιλάμε με σταρατοσύνη και έξω από τα δόντια, αλλά και να περιγράφουμε και να λέμε δηλαδή, αυτό που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ, και όχι όπως θα ήθελε η καθεμία και ο καθένας μας, να είναι! Πάνω σε αυτή την συνθήκη – και για όσον αφορά το εαυτό μου λοιπόν, Θα σας φέρω ένα άκρως χαρακτηριστικό παράδειγμα, αλλά και καθόλα, σαφές & δηλωτικό: Δηλώνω (με κάθε ειλικρίνεια, αλλά και καλή την πίστη), νεοδημοκράτης, αλλά και Παναθηναϊκός, εγώ. Όμως, με αυτά μου τα λεχθέντα και τα γραφόμενά μου μέσα εδώ, ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος που προσωπικά δεν με γνωρίζει και δεν τον γνωρίζω και δεν με ξέρει και δεν τον ξέρω, θα συμπεράνει, αλλά και θα νομίζει και θα πιστεύει (και δικαίως, αυτή/αυτός), πως ο,τι είμαι τελικά, Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, από ιδεολογικής πλευράς, απ’ αυτό που τελικά αναφέρω και δηλώνω ότι είμαι, εγώ! Και αυτό διότι πάντα (όπως, προείπα), συνηθίζω στη ζωή μου να μιλώ με ειλικρίνεια και να λέω την αλήθεια, και ποτέ μου να μην κάθομαι να “ευλογώ τα γένια μου” η και να δημιουργώ τίποτα αυταπάτες & ψευδαισθήσεις, να ωραιοποιώ καταστάσεις η και να μετατρέπομαι και σε σοβινιστή για το ο,τιδήποτε πράγμα, απέναντι ακόμη, και στον ίδιο μου, τον εαυτό. Απεναντίας, είμαι και λίαν απαιτητικός, αλλά και ιδιαιτέρως αυστηρός και κριτικός, απέναντί του, εγώ! Έτσι λοιπόν (αλλά και για να γίνω πιο συγκεκριμένος πάνω στο παράδειγμά μου, αυτό), η μεν ομάδα μου, ο Παναθηναϊκός, θα έλεγα πως ό,τι δεν έχει ακόμη ακόμη “τα φόντα” (να αναπτύξει δηλαδή αυτό το επίπεδο και αυτή τη δυναμική), ούτως ώστε να μπορεί στα ίσα να διεκδικήσει, η και τέλος πάντων, να “χυπήσει”, το πρωτάθλημα (υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, δύο ομάδες αρκετά καλύτερες, από αυτόν), το δε κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, βρίσκεται σήμερα στη ΜΑΚΡΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ κατάσταση και φάση της, αυτής της πεντηκονταετούς ίδρυσής της, με αποτέλεσμα να έχει αυτή η άλλωστε περηφανής, αλλά και υπέρμετρα προσοδοφόρα (στην πατρίδα, στόν τόπο μας, και στη κοινωνία), ιδεολογική παράταξή μου, καταστεί να είναι, μιά αληθινή “σκιά του εαυτού της” – μα και δυστυχώς ακόμη – και απόλυτα επιβλαβής και επιζήμια τι ειρωνία!), τόσο για αυτή μας, τη χώρα, όσο – και πάνω απ’ όλα & κυρίως – και για αυτή μας, την ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό λαό…

  35. Φίλε Τάσο καλησπέρα και χρόνια πολλά. Την τιμητική του σημερα ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, αλλού μακριά με τσιπς. Είδες πως αλλαζει το τροπάριο? Λίγο πριν, 234οι. Τώρα πια: ” δεν συμφωνώ μαζί σου για αεκ, κυρίως για παοκ. Ο παναθηναϊκός είναι πιο κοντά να πάρει πρωτάθλημα. Τώρα άρχισε τις προβλέψεις για τον πρωταθλητή Ελλάδος 2024. Άσε, γέλιο μέχρι δακρύων!!!!

  36. Στο έχω πει πολλες φορές ότι εισε και κουτός και αμπαλος !!Το ότι υπάρχει ο Ολυμπιακός και 234τοι αυτο δεν αλλάζει ποτε !Καθε χρόνια ο Ολυμπιακός και μετά ο Παναθηναϊκός αρχίζουν με στόχο τον τίτλο !!Αυτο δεν αλαζει ουτε φέτος ουτε το 2024 και 2044 !Αεκ μετά είναι η επόμενη ομάδα που κυνηγάει και αυτή κάποιο τίτλο αν οι δυο πρώτοι δεν τα καταφέρουν !Τωρα για το παοκακι πρέπει να περιμένει να είναι σε άσχημη φάση οι 3 μεγάλοι για να πέρνει τίτλο μετά από 30 χρόνια !Τοσο απλό είναι και βγαζεις γέλιο με αυτά που γράφεις Αντε γεια

  37. Εντάξει, μιλάμε, οσο μπορεί να προκριθεί ο οσφπ από την Φενέρ, άλλο τόσο μπορεί και ο Εορδαϊκός να φέρει βόλτα τη Μάντσεστερ Σίτυ. Για γέλια είναι.

  38. Καλά, αυτός μιλάμε ζει σε δικό του κόσμο. Το πιθανότερο είναι να πιστεύει πως ο ολυμπιακός συνεχίζει στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Είναι εκτός πραγματικότητας και πιστεύει πως στο πρωτάθλημα προηγείται. Άσε, καλά κρασιά το ανθρωπάκι. Ποιός ξέρει με ποιους τα έβαλε τώρα…!?

  39. Προσωπικά πιστεύω πως ο ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να περάσει από τη φενέρ και να προκριθεί στα ημιτελικά του conference league. Ένα θετικό αποτέλεσμα να φέρει μέσα στο εξοχικό, θα στρεσάρει τη φενέρ και με άλλον αέρα θα παίξει τη ρεβάνς.

  40. ΑΙΣΧΟΤΑΤΟΝ, ΑΙΣΧΟΣ!! Αποτελεί Mega στίγμα, όνειδος και καταισχύνη, καθώς επίσης και συνιστά υψίστη πρόκληση, εξοργισμό και ντροπή, αυτό το οποίο και συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια, στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου! Το να το διεκδικούνε δηλαδή – και μάλιστα επί ίσοις όροις – τέσσερις (4), μονάχα ομάδες!! Επειγόντως πρέπει κάτι τέτοιο, άμεσα να αλλάξει, αλλά και συγχρόνως, να αντιμετωπιστεί (εις τη ρίζα του), αποκατασταθεί, διευθετηθεί, επουλωθεί και επιλυθεί, ούτως ώστε να επιστρέψει τούτο το ποδόσφαιρό μας, εις εκείνες τις θρυλικές, δοξασμένες, τιμημένες, δαφνοστεφανομένες και περηφανής εποχές της ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ & ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΥ!! Τότε δηλαδή, που δεν είχαμε μοναχά – επαναλαμβάνω – τέσσερις (4) διεκδικητές του ποδοσφαιρικού τροπαίου & τίτλου, αλλά πολλούς περισσότερους, τους οποίους και τους είχαμε βαθιά μέσα μας εις τα υπόψιν, αλλά και τους γνωρίζαμε και τους ξέραμε αυτούς, και από την καλή και από την ανάποδη – αλλά και μάλιστα – και πολύ πριν καν αρχίσει & ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όπως επί παραδείγματι την ομάδα του Ολυμπιακού, την ομάδα του ΟΣΦΠ, την ομάδα του “Θρύλου των γηπέδων”, την ομάδα του λιμένος Πειραιώς, την ομάδα του Πασσαλιμανιού, την ομάδα των εγκαταστάσεων του Ρέντη. την ομάδα του Ευάγγελου Μαρινάκη, την ομάδα του απογόνου του Υψηλάντη, την ομάδα του μεγαλομετόχου της αγγλικής Νότιγχαμ Φόρεστ, την ομάδα του μεγαλομετόχου επίσης, μίας άλλης – τούτη τη φορά, πορτογαλικής (δεν ενθυμούμε το όνομα, αυτής – εξάλλου έχουμε χάσει και το μέτρημα, με αυτόν…), την ομάδα του κυρίου Noor – 1, και την ομάδα, τέλος, του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία, μεγαλομιντιάρχη, μεγαλοεκδότη, και μεγαλοεφοπλιστη, αλλά και τέως πιστού συμμάχου & κολλητού, πλην όμως, και νυν σφοδρού πολέμιου & οχθρού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Ελλήνος, δηλαδή, σημερινού Πρωθυπουργού …

  41. O oσφπ εχει τη φενερ στο πολυ χαλαρο, δεν τη φοβαται, θα την κοιταξει στα ματια βαθεια, γιατι μην ξεχναμε κιολας πως ενικησε και τη σαντος την ομαδα του πελε……..

  42. Φίλε Τάσο καλησπέρα. Βρε δεν θέλει να ξεκολλήσει από την 4η θέση η ομάδα του Βάγγου. Εσένα που σου αρέσουν και οι αφιερώσεις, πως ήθελα να έχω ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιάαααα.

  43. Νομίζω πως αξίζει ένα τεράστιο μπράβο στον θρύλο χθες που δεν φοβήθηκε ούτε λεπτό και κοίταξε την πρωταθλήτρια Ελλάδας στα μάτια, αντέχοντας για 90′ και παίζοντάς την ως ίσος προς ίσον. Αν ήταν άλλος διαιτητής και δεν κρατούσε καθόλου καθυστερήσεις, η θρυλάρα θα είχε πάρει τον πολύτιμο βαθμό εκτός έδρας. Δεν πειράζει, η ζωή συνεχίζεται, θα κάνει την πρώτη του νίκη στα play off εναντίον του Άρη στον πειραιά.

  44. Ελα ρε παιδια, νικη αγχωτικη 1-0 στην εδρα της εναντιον μιας κακομοιρης και παρακμαζουσας ομαδουλας ειναι επιτυχια? Κραυγαλέα αποτυχια ειναι. Υποτιμησαν τον αντιπαλο οι αεκτζηδες.

  45. Συνεχιζεται ακαθεκτο το πρωταθλημα Ελλαδος στα play off και εχουμε να δουμε πολλα ακομη. Aυριο η συνεχεια. Παντως, ντροπη στην ΑΕΚ που δεν σεβαστηκε το ονομα και την ιστορια του ολυμπιακου, εστω κι αν επαιζε στην εδρα της. Επρεπε να καθησει να χασει, για να ευχαριστηθει κιολας η ψυχη του μοναχικου ανθρωπου εδω μεσα.

  46. Για όσους βιάστηκαν να μιλήσουν και να κρίνουν, ο ολυμπιακός τα κατάφερε κι έκανε την πρώτη του νίκη στα play off και μάλιστα μέσα στο εξοχικό. Δυνατό ξεκίνημα…στην 3η αγωνιστική. Σειρά έχει η Λαμία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog