Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επιτροπές Αγώνα για τις ΑΠΕ: «Να σημάνει συναγερμός παντού»

Ηχηρό κάλεσμα

- Advertisement -

Στη πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Πελοποννήσου στις 22-3-2024 έρχονται για συζήτηση Μελέτες Περιβαλλοντικών υποθέσεων για 13 αιολικά βιομηχανικά συγκροτήματα συνολικής ισχύος 210,4 MW.

Συγκεκριμένα εννέα αιολικά βιομηχανικά συγκροτήματα συνολικής ισχύος 137 MW στο Νότιο Πάρνωνα στις θέσεις ΒΑΡΔΙΑ, ΒΡΥΣΑΚΙΑ, ΚΡΙΘΙΝΑ, ΛΥΚΟΓΚΡΕΜΟΣ, ΡΑΧΗ ΜΠΕΤΣΗ, ΧΑΒΑΛΑΣ, ΧΟΥΝΑΡΕΣ, ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ, και ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ των Δ.Ε Βοιών, Μονεμβασιάς, Ασωπού, Μολάων και Ευρώτα, ένα αιολικό στο Βόρειο Πάρνωνα στη θέση ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ της Τ.Κ Βερβένων ισχύος 10,4 MW και τρις αιολικοί σταθμοί στις θέσεις ΚΡΙΤΣΟΒΑ, ΚΤΕΝΙΑΣ και ΚΑΦΟΥΡΙΑ των Δ.Ε. Άργους, Μαντινείας και Λυρκείας.

Πρόκειται για ενέργεια από αιολικά βιομηχανικά συγκροτήματα που προορίζεται για εξαγωγή στη κεντρική και βόρεια Ευρώπη, αφού η παραγωγή μέχρι τώρα ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ υπερκαλύπτει την εγχώρια ζήτηση.

Να σημάνει συναγερμός παντού.

Δεν διστάζουν κυβέρνηση, ΕΕ και επιχειρηματικοί όμιλοι να καταστρέφουν το περιβάλλον, τις μικρές οικογενειακές δραστηριότητες στην εστίαση στο τουρισμό, στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, στη μελισσοκομία, να βυθίζουν όλο και πιο πολύ τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην ενεργειακή φτώχεια για να αυξάνουν τα κέρδη μιας χούφτας μονοπωλίων.

Σήμερα ο Πάρνωνας, ο Κτενιάς και το Αρτεμίσιο, αύριο το Μαίναλο και το Λύκαιο, ο Ταΰγετος, η Ζήρεια και τα Γεράνια, δεν θα αφήσουν βουνοκορφή χωρίς ανεμογεννήτριες, βουνοπλαγιές και οροπέδια χωρίς φωτοβολταϊκά.

Να τους εμποδίσουμε, να τους καθυστερήσουμε, να τους δυσκολέψουμε σε μια πορεία ανατροπής αυτών των σχεδίων ώστε το ρεύμα να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog