Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Kόρινθος: Οι «ενστάσεις» της Πράσινης Πόλης για τα «λάστιχα» και τις αναθέσεις στην Lechi Group για 1 και 2%

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων της 13.3.24 οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έφεραν προς συζήτηση τα παρακάτω θέματα:

- Advertisement -

1) Πρόκειται για την πληρωμή 56.000€ που ζητεί εταιρεία ελαστικών για τα έτη 2018-2019. Διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής των ελαστικών, παρά μόνο ένα χαρτί χωρίς τις απαιτούμενες υπογραφές της επιτροπής και χωρίς απόφαση αυτής. Τονίσαμε ότι το ποσό αυτό δεν πρέπει να το πληρώσουν οι δημότες, διότι δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία και αρμοδιότητα για να αποφανθούν έχουν τα δικαστήρια. Η πρότασή μας απερρίφθη από την πλειοψηφία.

2) Σχετικά με το έργο των πεζοδρομίων Προαστιακός-Κόρινθος προϋπολογισμού 600.000 €, ζητήσαμε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός διότι η προσφορά της εταιρείας LECHI GROUP ήταν 1%, άρα μη συμφέρουσα, ενώ υπήρχε και προσφορά 27,41% άλλης εταιρείας, που έχει σαν αποτέλεσμα να χάνει ο Δήμος Κορινθίων το ποσό των 160.000 €. Επισημάναμε στον κ.Σταυρέλη ότι είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι όλες οι εταιρείες πλην της LECHI GROUP, δεν έδωσαν τεχνική προσφορά και μία μόνο είχε ελλιπή φάκελο.
Απερρίφθη και αυτή η πρότασή μας!!!

3) Το ίδιο συνέβη και στο έργο συντήρησης Δημοτικών Κτηρίων Λεχαίου προϋπολογισμού 1.015.000€. Η ίδια εταιρεία μειοδότησε με ποσοστό 2% έναντι προσφοράς 21,82% άλλης εταιρείας, με αποτέλεσμα και εδώ να χάνονται 200.000€ για το Δήμο Κορινθίων!!! Ζητήσαμε να επαναληφθεί η διαδικασία του διαγωνισμού, αλλά η πλειοψηφία αποφάσισε να δοθεί το έργο με έκπτωση 2% !!!

Υπενθυμίσαμε στον κ. Σταυρέλη ότι για τα έργα των ασφαλτοστρώσεων του κ. Νανόπουλου είχε πει ότι οι εκπτώσεις του 3% ήταν εξευτελιστικές, αποτελούν ΣΚΑΝΔΑΛΟ και ζημιώνουν το Δήμο μας!
Αναρωτιόμαστε: Οι εκπτώσεις του 1% και του 2% δεν ζημιώνουν το δήμο μας και δεν είναι σκάνδαλο σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σταυρέλη;
ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΕΥΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!!!

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog