Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Μαχητές των Μνημείων -εθελοντική δράση στην Αρχαία Νεμέα (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Η Diadrasis και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας πραγματοποίησαν, σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Νεμέας, μια εθελοντική δράση καθαρισμού και πρόληψης στο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας.


Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, 57 μαθητές της περιοχής ανέλαβαν δράση και συνέδραμαν στον επιφανειακό καθαρισμό του Αρχαίου Σταδίου.Με την καθοδήγηση των συντηρητών της ΕΦΑ Κορίνθου, οι μικροί μας μαχητές συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό του Αρχαίου Σταδίου της Νεμέας.Απομακρύνοντας σκουπίδια, φύλλα και άλλα ελαφρά φερτά υλικά, φρόντισαν τον εμβληματικό χώρο, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το επάγγελμα του Συντηρητή Αρχαιοτήτων από το προσωπικό της Εφορείας Κορίνθου που πραγματοποίησε επιτόπιες δράσεις σε επιλεγμένα σημεία του Αρχαίου Σταδίου.


Η εθελοντική αυτή δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος οι «Μαχητές των Μνημείων» που είχε σκοπό την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των παιδιών στην προστασία των μνημείων από τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής.


Συγχαίρουμε τους μαθητές,τη διευθύντρια και τους καθηγητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεμέας για την ένθερμη συμμετοχή τους και τη προθυμία τους να γίνουν οι «πραγματικοί» μαχητές και οι προστάτες των μνημείων της περιοχής τους.


Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς το προσωπικό του Μουσείου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορίνθου καθώς και το Σύλλογο αναβίωσης των Νέμεων αγώνων για την ανεκτίμητη στήριξη και την πολύτιμη βοήθειά τους στην επιτυχή υλοποίηση του έργου.

*Το έργο «Μαχητές των Μνημείων» χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ευρωπαϊκή Ένωση

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog