Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Σχίνος-Αλεποχώρι: Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα (video)

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα

- Advertisement -

Πολύ μελάνι και δεκάδες τα άρθρα του Loutrakiblog.gr εδώ και πολλά χρόνια για το συγκεκριμένο δρόμο, που ταλανίζει συνεχώς τους κατοίκους της περιοχής. Ισως για την Περιφέρεια Αττικής να μην είναι μείζονος σημασίας το θέμα, για την Κορινθία και ειδικότερα για το δήμο Λουτρακίου όμως αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας.

Ο επαρχιακός δρόμος Σχίνο-Αλεποχώρι ενώνει την πρωτεύουσα της Ελλάδος με την Κορινθία και παρά τις τελευταίες παρεμβάσεις είναι σε τραγική κατάσταση.

O δρόμος ειναι ο πιο ριψοκίνδυνος της Ελλάδας, κοντά στη Μαυρολίμνη, ανάμεσα στη Ψάθα και το Σχίνο.

Πρόκειται για τον στενό παραλιακό δρόμο που συνδέει αυτές τις δύο ειδυλλιακές περιοχές της Αττικής.

Η κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο δρόμο είναι τραγική καθώς το βουνό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον δρόμο κυριολεκτικά είναι έτοιμο να καταρρεύσει με την πρώτη δυνατή βροχή η με έναν μικρό σεισμό (πληροφοριακά η περιοχή βρίσκεται μια ανάσα από το ρήγμα των Αλκιονίδων ).

Οι όποιες εργασίες γίνονται δεν φαίνονται ικανές στην συγκεκριμένη τουλάχιστον φάση τους να συγκρατήσουν το βουνό που είναι έτοιμο να καταρρεύσει! Προχθές τεράστιοι όγκοι βράχων που βρίσκονταν στην αναμονή για να πάρουν τον δρόμο τους προς την θάλασσα! Οπως και έγινε, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα!

Εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν και των χιλιάδων επισκεπτών της περιοχής καλό θα ήταν οι εικόνες μας να γίνουν πεδίο σκέψης από τους υπεύθυνους και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πριν συμβεί κάποιο μοιραίο ατύχημα…

Δείτε μερικά σχετικά άρθρα Στη βουλή ο δρόμος Σχίνου-Αλεποχωρίου, Ξανά τα ίδια! Προβλήματα στο δρόμο Σχίνος-Αλεποχώρι, «Χάνεται» ο δρόμος Αλεποχωρίου-Σχίνου (video), ΑΥΤΟΨΙΑ ΙΓΜΕ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ ΔΡΟΜΟ ΣΧΙΝΟΣ-ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ

Δείτε βίντεο (προ 2ετίας) που δυστυχώς δεν έχουν αλλάξει πολλά έως σήμερα…

Η ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων ενημερώνει ότι ο δρόμος Μαυρολίμνη – Αλεποχώρι θα παραμείνει κλειστός, έως την Δευτέρα 1η Απριλίου 2024, ύστερα από το κατολισθητικό φαινόμενο που έχει σημειωθεί στο σημείο και καθιστά αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.


Η εντολή να κλείσει ο δρόμος δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ύστερα από αυτοψία που διενήργησε το ειδικό κλιμάκιο για λόγους ασφαλείας. Το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και με βάση τις γνώμες των ειδικών δεν πρέπει να απομακρυνθεί ο όγκος βράχων και λίθων διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος περαιτέρω κατολίσθησης και άρα ο βαθμός επικινδυνότητας για τους διερχόμενους είναι μεγάλος. Τη Δευτέρα θα διενεργηθεί εκ νέουν αυτοψία στο σημείο από το ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου.


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Μεγαρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Αττικής παρακολουθούν την κατάσταση και συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου για την προστασία των κατοίκων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog