Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: Xωρίς δημοκρατικό έλεγχο ο «Περίανδρος»

Σκληρή η αντιπαράθεση στο δήμο Κορινθίων

- Advertisement -

Σχετικά με την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων η θέση της Συμμαχίας Πολιτών στα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η εξής .


Καταψηφίσαμε τη δημιουργία νέου αναπτυξιακού οργανισμού με την επωνυμία Περίανδρος διότι ήδη υπάρχει με το ίδιο νομικό πλαίσιο τους ίδιους σκοπούς και λειτουργεί ο αναπτυξιακός οργανισμός Δημόπρακτος που έχει δημιουργήσει ο δήμος Kορινθίων με τους όμορους δήμους Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων και Βέλου Βόχας.

Ο αναπτυξιακός οργανισμός Δημόπρακτος λειτουργεί με χαμηλό κόστος και με συνεργασία των 3 δήμων ανέλαβε σημαντικά έργα τα οποία υλοποιούνται . Ο δήμαρχος κ. Σταυρέλης δεν απάντησε στο ερώτημά μας ποιος είναι ο λόγος ποια είναι η ανάγκη για τη δημιουργία του νέου αναπτυξιακού οργανισμού. Κατά την εκτίμησή μας 3 είναι οι λόγοι.


Πρώτον να λειτουργήσει χωρίς δημοκρατικό έλεγχο της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου είτε της παρουσίας των εκπροσώπων των όμορων δήμων. Η γενική συνέλευση του οργανισμού που είναι το κυρίαρχο όργανο δεν θα είναι το δημοτικό συμβούλιο αλλά θα είναι ένα άτομο ο δημοτικός σύμβουλος Βασιλης Ταγαράς .


Δεύτερον να εξυπηρετηθούν σε υψηλά αμειβόμενες θέσεις ημέτεροι π.χ πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου , διευθύνων σύμβουλος , γενικός γραμματέας ,σύμβουλοι και υπάλληλοι και τρίτον να λειτουργήσει ως ιδιωτικός δήμος με υπαλλήλους που θα προσληφθούν εκτός ΑΣΕΠ και θα ασχολούνται με μελέτες και έργα από την προετοιμασία, τη δημοπράτηση και την επίβλεψη .

Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η πιθανή αντίρρηση μονίμων δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι εφαρμόζουν τη νομοθεσία και υποχρεούνται να λένε και όχι όταν διαφωνούν.

Το οικονομικό κόστος για το ταμείο του δήμου θα είναι 300.000 € μετοχικό κεφάλαιο ,ετησίως δε 41.000€ μισθός προέδρου διοικητικού συμβουλίου , 35000 € του γενικού διευθυντή , 30.000 € του τεχνικού διευθυντή κ.λπ. συνολικό κόστος λειτουργίας ετησίως 900.000 € που στη μελέτη βιωσιμότητας προβλέπεται να καλυφθεί από μελέτες και έργα που είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί . Το πιθανότερο είναι νέα αύξηση δημοτικών τελών για να καλυφθούν τα έξοδα .


Σε ότι αφορά την ενοικίαση με τίμημα τρεισήμισι χιλιάδες ευρώ το μήνα έκτασης στο στρατόπεδο Καλογερογιάννη για τις ανάγκες του τμήματος καθαριότητος διαφωνήσαμε γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιηθεί επιπλέον έκταση αλλά εκεί που μέχρι σήμερα σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα του δήμου και άλλα οχήματα εκεί να μεταφερθούν και τα συνεργεία που βρίσκονται τώρα στο τέρμα της οδού δημάρχου Αδειμάντου .

Ο χώρος του στρατοπέδου δεν είναι για το τμήμα καθαριότητας αλλά όπως προβλέπει η πολεοδόμηση για πάρκο με πράσινο , αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες , στέγαση υπηρεσιών κ.λπ. . πρέπει η δημοτική αρχή να προωθήσει την πολεοδόμηση και την παραχώρηση όλης της έκτασης του στρατοπέδου που έχει ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ .

Επίσης προτείναμε να υλοποιηθεί η μεταστέγαση όλων των οχημάτων και συνεργείων του δήμου σε χώρο του πεδίου βολής που προβλέπει η προμελέτη η οποία εγινε πέρυσι από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου .

Τα υπόλοιπα θέματα ήταν διαδικαστικού τύπου Περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί μετά το τριακοστό τρίτο λεπτό.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog