Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Εκπαιδευτική επίσκεψη της Δ’ τάξης του 3ου Δημοτικού στην Αρχαία Κόρινθο (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Στις 27 Μαρτίου 2024, ημέρα Τετάρτη, η Δ’ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς κ. Σωτήση Αργυρόπουλο και κ. Κωνσταντίνα Κουτσοδήμου.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν τη χαρά και την τιμή να ξεναγηθούν από δύο εξαίρετους αρχαιολόγους, την κ. Αγλαϊα Κουτρουμπή και την κ. Χρύσα Πουλαδάκη, μητέρα μαθήτριας του σχολείου μας.

Όλοι έμειναν κατενθουσιασμένοι γιατί μέσα σε λίγες ώρες έκαναν ένα σπουδαίο ταξίδι στον χρόνο. Είδαν μοναδικά αρχαία αντικείμενα των προϊστορικών, κλασικών και ρωμαϊκών χρόνων ( γλυπτά, ειδώλια, αγάλματα, ψηφιδωτά).

Περπάτησαν γύρω από τον θαυμάσιο αρχαϊκό ναό του Απόλλωνα, περιδιάβηκαν τους δρόμους της Ρωμαϊκής Αγοράς της πόλης παρατηρώντας ναούς, κρήνες, στοές, λουτρικές εγκαταστάσεις και ποικίλα άλλα μνημεία και έζησαν μια μοναδική εμπειρία.

Το μήνυμα των μαθητών της Δ’ τάξης είναι το εξής:

κ. Αγλαϊα και κ. Χρυσούλα σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας. Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο το λειτούργημά σας φέρνοντας στο φως πολύτιμα στοιχεία του πολιτισμού μας, τα οποία πλουτίζουν τις γνώσεις μας και διευρύνουν τους ορίζοντές μας. Σας είμαστε ευγνώμονες!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog