Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στη Γενική Συνέλευση των Δ.Ε.Υ.Α ο Σάκης Παπαθανασίου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στα Χανιά διεξήχθη η 33η γενική συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης!

- Advertisement -

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα συμπεράσματα της γενικής συνέλευσης της ΕΔΕΥΑ στα Χανιά, εν όψει των επικείμενων αλλαγών στην νομοθεσία για την διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, διεξήχθη η 33η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (εκλογοαπολογιστική), στα Χανιά, στο Χώρο εκδηλώσεων «Μίκης Θεοδωράκης», Αίθουσα Θεάτρου (Παλιό Τελωνείο, Πλ. Κατεχάκη 8). Στη Γ.Σ. έλαβαν μέρος οι νόμιμοι εκπρόσωποι των Δ.Ε.Υ.Α., οι αναπληρωτές τους, Δήμαρχοι, άλλα μέλη του Δ.Σ., καθώς επίσης οι Γενικοί Διευθυντές και τα στελέχη των Δ.Ε.Υ.Α. Επίσης, ενώ υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης των εργασιών της Γ.Σ. και διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και του καναλιού της στο YouTube.

Το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Σάκης Παπαθανασίου, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Λουτρακίου κ. Τάσος Μαστραντωνάκης και ο δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος ο οποίος ήταν και υποψήφιος για το ΔΣ της ΕΔΥΕΑ.

Την παραμονή της Γ.Σ., δηλαδή την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων συνδιοργάνωσε εσπερίδα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού στα Χανιά, στο Χώρο εκδηλώσεων «Μίκης Θεοδωράκης», Αίθουσα Θεάτρου (Παλιό Τελωνείο, Πλ. Κατεχάκη 8).

Τα θέματα που συζητήθηκαν και απασχόλησαν την συνέλευση ήταν:

– Το ενεργειακό κόστος.

– Η οικονομική στήριξη των ΔΕΥΑ.

– Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για έργα ΑΠΕ και σύγχρονο εξοπλισμό.

– Η ψηφιοποίηση των ΔΕΥΑ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

– Αποτελεσματικός τρόπος είσπραξης των ανείσπρακτων οφειλών.

– Το ειδικό ενεργειακό τιμολόγιο.

Ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί σε πρώτη φάση οικονομική ενίσχυση στις ΔΕΥΑ ύψους 20 εκ. ευρώ με βάση νομοθετική διάταξη που προωθείται προς ψήφιση, για να καλύψουν μέρος της οικονομικής τους επιβάρυνσης, αλλά και επι πλέον ενίσχυση για το 2023.

Ακόμη, δεσμεύθηκε πως δεν υπάρχει στις σκέψεις της κυβέρνησης η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του νερού.

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης αλλά και στο περιθώριο αυτής, οι κ.κ.Παπαθανασίου και Μαστραντωνάκης είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με προέδρους και εκπροσώπους των ΔΕΥΑ απ όλη την χώρα και να θέσει το ζήτημα για κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, έθεσαν και κατ ιδίαν στις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και στους βουλευτές των κομμάτων που βρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση, τα ζητήματα που απασχολούν τις ΔΕΥΑ γενικότερα και της ΔΕΥΑ Λουτρακίου ειδικότερα.

Χ@ρα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog