Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: «Πανελλήνια Ημέρα Φιλοζωίας» στο 3ο δημοτικό σχολείο

- Advertisement -

Μια ξεχωριστή μέρα η σημερινή στο σχολείο μας με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας.

Η αρχή έγινε με την επίσκεψη του Τόμπι , του σκύλου της διευθύντριας του σχολείου κ. Δήμητρας Μίχα που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους!

Στη συνέχεια η υπεύθυνη του φιλοζωικού σωματείου της περιοχής και μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας κ. Αρετή Βασιλειάδου μίλησε στους μαθητές για τις διαδικασίες υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου, για την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων μας πάνω στο θέμα της προστασίας των ζώων και την υιοθέτηση σωστών στάσεων απέναντι στα ζώα και στη φύση.

Οι μαθητές εξέφρασαν τις απορίες τους και μετέφεραν και προσωπικές εμπειρίες, δείχνοντας έντονο ενδιαφέρον.

Η κ. Βασιλειάδου μας άφησε και εκπαιδευτικό υλικό που θα γίνει αντικείμενο διδακτικών δραστηριοτήτων μέσα στην τάξη.

Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κ. Ολυμπία Γιαννακοπούλου διάβασε την ιστορία «Η ζωή αλλιώς…” που εμπνεύστηκε με αφορμή την ημέρα και οι μαθητές έδειξαν να αντιλαμβάνονται πλήρως το θέμα της εγκατάλειψης των ζώων μέσα από την αντιστροφή των ρόλων που πραγματευόταν η ιστορία.

Τέλος βραβεύτηκε και η μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης Κατερίνα Χαραλάμπους για το έργο που φιλοτέχνησε στον διαγωνισμό ζωγραφικής του σχολείου, με θέμα: «Αγαπώ τα ζώα – Φροντίζω τα αδέσποτα».

Τα 5 έργα που ξεχώρισαν θα κοσμούν τον χώρο του σχολείου. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!

Το μήνυμά μας είναι ότι δεν νοιαζόμαστε για τα ζώα μόνο τη σημερινή μέρα αλλά κάθε μέρα και με κάθε τρόπο. Γιατί η αγάπη για τα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog