Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Πυρκαγιά στην Κρήτη: Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους – Τρεις τραυματίες

- Advertisement -

Μάχη με τις φλόγες και τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην Κρήτη συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ιεράπετρα Λασιθίου, καθώς πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί σε ορεινή περιοχή, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τραυματίσθηκαν συνολικά τρία άτομα, δύο πολίτες – ένας εκ των οποίων σοβαρά – και ένας πυροσβέστης.

Ειδικότερα, ένας 74χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με εγκαύματα πρώτου βαθμού, καθώς προσπαθούσε να σβήσει τις φλόγες που βρισκόταν στην αυλή και σε υπόγειο της κατοικίας του και εγκλωβίστηκε από τις φλόγες. Επιπλέον μία γυναίκα νοσηλεύεται με κάταγμα στο χέρι, καθώς και ένας πυροσβέστης, ελαφρά τραυματισμένος με διάστρεμμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η φωτιά πέρασε σε αυλές σπιτιών. Λίγο πριν τις 10 το πρωί, οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα τον οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου. Από τον Δήμο Ιεράπετρας δόθηκε οδηγία να εκκενωθεί άμεσα ο οικισμός και ο κόσμος να κινηθεί προς Κουτσουρά.

Ωστόσο, οι νεότερες πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν πως παρουσιάζει βελτίωση η εικόνα της φωτιάς, καθώς δεν υπάρχει ενιαίο ενεργό μέτωπο, αλλά μόνο διάσπαρτες εστίες.

- Advertisement -
ΠΗΓΗin.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog