Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Αυτοψία στα αντιπλημμυρικά έργα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Για πρώτη φορά παρουσίαση στο κοινό των μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων που γίνονται στο Λουτράκι και την περιφέρειά του.

- Advertisement -

Τα αντιπλημμυρικά έργα στο Λουτράκι είναι μια υπόθεση πάρα πολύ σοβαρή. Ένα έργο υποδομής που θωρακίζει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Είναι σοβαρή υπόθεση γιατί ανοίγονται και πάλι τα ποτάμια ενώ στα ήδη υπάρχοντα ρέματα δημιουργούνται «φράγματα» ή αναβαθμοί που θα εμποδίσουν τα φερτά υλικά να δημιουργήσουν ένα καταστροφικό συνδυασμό και να παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους.

Σε μικρότερο βαθμό αυτά τα μικρά φράγματα θα εμπλουτίζουν με τα νερά που θα κρατάνε τον υδροφόρο ορίζοντα της πόλης.

Οπότε εδώ έχουμε διπλό κέρδος, προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα και εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

Αυτή η προσπάθεια θωράκισης της πόλης από πλημμυρικά φαινόμενα ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια περίπου από την νυν δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη , μία προσπάθεια που αποτελούσε ύψιστη προτεραιότητα για τον δήμαρχο και τους ανθρώπους της πλειοψηφίας.

Τα έργα της πρώτης φάσης αφορούν τα ρέματα του Πραθίου, της Κατουνίστρας και του Καρέλη. Τα έργα αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εώς τον Μάρτιο του 2025, δηλαδή σε 11 μήνες από τώρα. Από την πρόοδο των έργων βλέπουμε ότι θα ολοκληρωθούν πολύ πιο σύντομα!

Εδώ να σημειωθεί ότι η πρώτη φάση των έργων είναι κόστους 25 εκατομμυρίων ευρώ ενώ πρόσφατα εντάχθηκε και η δεύτερη φάση με άλλα τόσα περίπου χρήματα.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την ΕΤΕπ και εντάσσεται στο πακέτο των αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ένα έργο που υλοποιείται από το αμέριστο ενδιαφέρον του Κορίνθιου Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Νίκου Ταγαρά.

Τα έργα που γίνονται αφορούν διευθέτηση της κοίτης των ποταμών, τεχνικά έργα διάβασης οδών των ρεμάτων, κοιτόστρωση από σκυρόδεμα, προστασία των πρανών με συρματοκιβώτια και ογκόλιθους κ.α.

Στους Ταξιάρχες στο Λουτράκι ανοίχτηκε το ρέμα που είχε κλείσει από την δυτική πλευρά της Λεωφόρου Αθηνών ,ένα ρέμα που είχε εξαφανιστεί, ενώ θα γκρεμιστεί και το σπιτάκι του ιερέα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την εκκλησία για να μεγαλώσει η κοίτη του ρέματος και να μην πλημμυρίζει η περιοχή με την παραμικρή βροχή.

Όσον αφορά τα έργα που γίνονται στο Cocoon η εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ.Έφη Χαλβατζή μας δήλωσε ότι λίγο πριν το Πάσχα θα έχει τελειώσει και θα ανοίξει εκείνο το σημείο του παραλιακού δρόμου που έχει «ταλαιπωρήσει» τους οδηγούς.

Τα αντιπλημμυρικά έργα Λουτρακίου εκτελούνται από την ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΤΕΒΕ ,μία εταιρεία με πλήθος έργων σε όλη την Ελλάδα και άξια καταρτισμένο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό. Μία εταιρεία που σε αυτά τα έργα, πραγματικά έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.

Παρακάτω δείτε βίντεο με την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας κ.Έφη Χαλβατζή την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα ,που μας διέθεσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο της ,για να σας παρουσιάσουμε τα αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται στην πόλη μας.

Κείμενο-συνέντευξη mifi

Βίντεο-φωτογραφίEς x@ρά

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog