Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Συμμαχία Πολιτών: Για την αποκατάσταση της αλήθειας – όλης της αλήθειας

Άμεση απάντηση του πρώην Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου σε όσα έχουν εξαγγελθεί από τον δήμαρχο Νίκο Σταυρέλη.

- Advertisement -
 1. Ανακοινώθηκε ότι ξεκινά τώρα ή ίδρυση μαρίνας 298 θέσεων στο λιμάνι της Κορίνθου . Η αλήθεια είναι ότι αποφασίστηκε πρόσφατα 8.4.24 και εγκρίθηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση με αριθμό 42 / 2023 του λιμενικού ταμείου με ημερομηνία 30.10 .23 και προεδρία Παναγιώτη Λαζόπουλου που επικαιροποιεί την μελέτη που είχε γίνει από τον κύριο Γιαμίν 10/04/2014 . Φυσικά δεν γίνεται καμία αναφορά ότι για την μαρίνα ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η παραχώρηση στο δήμο των μπαζωμάτων Αγίου Νικολάου που πέτυχε η δημοτική αρχή του Βασίλη Νανόπουλο.
 2. Γράφτηκε <<παραχωρήσαμε δωρεάν χρήση δημοτικών ακινήτων σε αθλητικούς πολιτιστικούς περιβαλλοντικούς συλλόγους>>. Η αλήθεια είναι ότι συνεχίζει η δημοτική αρχή αυτό που γινόταν για πολλά χρόνια από την προηγούμενη .
 3. Γίνεται τώρα σύσταση δημοτικής αστυνομίας. Δεν ξεκινά τώρα , είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και είχε περιληφθεί στον υπό έγκριση οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας για 12 υπαλλήλους .
 4. Τώρα ξεκινά η υπογειοποίηση του δικτύου ρεύματος της ΔΕΗ για όλη την Κόρινθο Η αλήθεια είναι ότι έχει ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν σε πολλές οδούς της Κορίνθου και τώρα απλά συνεχίζεται . δείτε σχετική ανάρτηση https://hmerisiakorinthou.gr/%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-
 5. Ελέχθη τώρα ξεκινά η τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων– η αλήθεια είναι ότι έχει ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν και είχε ανακοινωθεί δείτε το βίντεο .https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1674782786380388&id=100015460477214&rdid=IS9KyKR2v6PaGly8
 6. Λύνεται τώρα το πρόβλημα της στάθμευσης στα λουτρά της Ωραίας Ελένης. Η σχετική δαπάνη είναι στον προϋπολογισμό του 2023 για ενοικίαση χώρων στάθμευσης και για την Κόρινθο και για τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και ήταν στο τελικό στάδιο προχωρημένες συζητήσεις για την ενοικίαση του οικοπέδου εκεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
 7. Σε ότι αφορά τον ορισμό ενός ακόμα άμισθου ειδικού συνεργάτη του κυρίου Καρποδίνη που είναι μάλλον ο τριακοστός τρίτος που ορίζεται άμισθος ειδικός συνεργάτης του δημάρχου , τονίζουμε ότι εκτίθεται και ο δήμαρχος και όσοι επικαλούνται τον παράνομο και ανυπόστατο τίτλο . Νόμιμα ο δήμαρχος Κορινθίων ορίζει 2 μόνο ειδικούς άμισθους συνεργάτες . Αυτό αναφέρεται ρητά στη σχετική απόφαση με ΑΔΑ: Ψ6ΓΟΩΛ7-Γ93 που επισυνάπτεται και την υπογράφει ο κ.Σταυρέλης συνεχίζοντας τη συνεργασία με τον κύριο Μπαγάκη και τον κύριο Μανουσάκη που είχε ξεκινήσει ο κύριος Νανόπουλος. Κατά συνέπεια όσοι ορίζονται ειδικοί άμισθοι συνεργάτες του δημάρχου δεν έχουν καμία νόμιμη υπόσταση και είναι μόνο λόγια χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο . Επισυνάπτεται ο κατάλογος όσων μπορέσαμε να βρούμε στις ανακοινώσεις του δήμου , μπορεί κάποιοι να λείπουν . Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο σε δήμο της χώρας και αποτελεί γελιοποίηση του θεσμού του συμβούλου/συνεργάτη . Ευχαριστούμε βεβαίως τον κύριο Καρποδίνη για την προσφορά δωρεάν της μελέτης μαρίνας για τον Κόρφο εφόσον βεβαίως γίνεται χωρίς κάποιο ειδικό αντάλλαγμα τώρα ή στο μέλλον. Πάντως ο δήμος έχει για μελέτες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον προϋπολογισμό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό
 8. Σε ότι αφορά τη μεταφορά των οχημάτων και των απορριμματοφόρων του δήμου από την οδό Αδειμάντου στο 6οσύνταγμα πεζικού δεν ξεκινά τώρα . Έχουν ήδη μεταφερθεί από τη δημοτική αρχή του Βασίλη Νανόπουλου τα απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα στο 6ο σύνταγμα πεζικού . Έχουν απομείνει στο χώρο της οδού Αδειμάντου συνεργεία τα οποία δεν ενοχλούν και ήταν προγραμματισμένο και εκείνα όλα να μεταφερθούν στο 6οσύνταγμα πεζικού αυτή την περίοδο . Αυτό που ψηφίσαμε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο ήταν να υλοποιηθεί άμεσα αυτή η μεταφορά χωρίς να χρειάζεται η ενοικίαση επιπλέον χώρου ο οποίος στοιχίζει ακριβά στο δήμο και δεν υπηρετεί τους σκοπούς για την αξιοποίηση του 6ου συντάγματος πεζικού που είναι η ανάπλαση με πράσινο, χώροι αθλητισμού , αναψυχής και στέγαση υπηρεσιών. Η εντύπωση που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ότι καταψηφίσαμε τη μεταφορά από την οδό Αδειμάντου των οχημάτων κλπ είναι ψέμα . Η απόδειξη είναι στα πρακτικά των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου που βιντεοσκοπούνται και είναι διαθέσιμα σε όλους .
 9. Όπως έχει πει ο Βασίλης Νανόπουλος αυτή η θητεία της δημοτικής αρχής θα είναι μια εξαιρετική θητεία ακόμα και αν υλοποιηθούν τα μισά έργα που έχει προγραμματίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ .
 10. Υπάρχει συνέχεια στο δήμο δεν ξεκινά η ιστορία του δήμου Κορινθίων 1.1.2024 .
 11. Με εκτίμηση το γραφείο τύπου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ -ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟY

1.ΝίκοςΝικολόπουλος ζητήματα που αφορούν επικοινωνία

 1. Παναγιώτης Λούμπας πολιτικός σχεδιασμός και επικοινωνία
  3.φώτης Τζαναβάρας θέματα που αφορούν αθλητισμό
  4.ΔράκοςΠαναγιώτης θέματα παιδείας
  5ΜιχόπουλοςΚωνσταντίνος θέματα που αφορούν δημοτική αστυνομία
  6.Μπινιάρης Σταύρος θέματα που αφορούν αθλητισμό και τουρισμό
  7.Κίννας Νικόλαος ζητήματα αγροτικής πολιτικής
  8.Σκόνδρα Δανιήλ Δήμητρα οικολογικά σχολεία και ανακύκλωση
  9.ΚοκκίνουΕύη συντονίστρια δικτύου πόλεων αποικιών Κορίνθου -νεανικό φεστιβάλ -αρχαίου ελληνικού δράματος
  10.Κουρούμπαλης Γεώργιος εποπτεία εντοπισμού προβλημάτων καθημερινότητας 11.Καλκανάς Ιωάννης στο πρόγραμμα έξυπνες πόλεις
  12 Ηλίας Παναγιώτης αγροτικών καλλιεργειών
  13.Κεφάλας Σταύρος ζητήματα αγροτικής πολιτικής και αγροτικών συνεταιρισμών
  14.ΚοψαχείληςΣίδερης εθελοντικές οργανώσεις πυροπροστασίας
  15 Κανέλλος Μάρκελλος ανάπτυξη της περιφέρειας στο δήμο κορινθίων
  16 Δημητριάδης Γεώργιος στα θέματα αθλητισμού
  17 Ζιαζιάς Γεώργιος σε θέματα αγροτικής πολιτικής
  18 Ταουξίδη Μαρίνα θέματα που αφορούν δημοτική αγορά
  19 Μελισσαρόπουλος Βασίλειος θέματα που αφορούν ασφάλεια και υγιεινή των υδάτων
 2. 20 Τσούμπας Γεώργιος παρακολούθηση και εποπτεία έργων
  21 Μάρκου Αθανάσιος θέματα που αφορούν εμπόριο των λαϊκών αγορών
  22 Ξύδης Αναστάσιος θέματα που αφορούν γεωπονία
  23 Μπίτζιος Ιωάννης θέματα που αφορούν τουρισμό
  24 Σούκουλης Κωνσταντίνος θέματα εποπτείας καθημερινότητας
  25 Πλατής Σπύρος ζητήματα που αφορούν απολογισμούς ισολογισμούς και αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας
  26 Χονδρόπουλος Παντελής θέματα που αφορούν αθλητισμό
  27 Παρασκευοπούλου Τζένη ίδρυση καλλιτεχνικού σχολείου
  28 Πιαδίτου Βασιλική θέματα που αφορούν κοινωνικά φροντιστήρια πόλεις που μαθαίνουν ανοιχτό σχολείο εθελοντών
  29 Φλεβάρης Δημήτριος θέματα που αφορούν πολιτισμό
  30 Σελιώτη Μαρία θέματα που αφορούν αδέσποτα ζώα συντροφιάς
  31 Βλάχου Πιπίνη Έλενα πολιτισμός
 3. Γέγιος Ντίνος πολιτικός σχεδιασμός
  33Καρποδίνης Βασίλης τουρισμός
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog