Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου συμμετέχει την πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ στις 17 Απρίλη

- Advertisement -

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λουτρακίου—Περαχώρας—Αγ. Θεοδώρων στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024.

Το κύμα ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ σαρώνει όλα τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Πολλά νοικοκυριά πλέον δεν μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές μηνιαίες δαπάνες και ανάγκες τους. Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια νέα περίοδο κρίσης αξιοπρεπούς διαβίωσης. Τα καθημερινά βιώματα των νοικοκυριών από τα super market και τις λαϊκές αγορές είναι αδιάψευστος μάρτυρας της συρρίκνωσης του βιοτικού μας επιπέδου και του ράλι των τιμών.
Για την αντιμετώπιση της κρίσης διαβίωσης που βιώνει η πλειονότητα των εργαζόμενων νοικοκυριών η ΓΣΕΕ, τα συνδικάτα προτείνουν να επαναπροσδιοριστεί αμέσως το μείγμα των μέτρων δημοσιονομικής, εισοδηματικής και κοινωνικής πολιτικής που θα μπορούσαν να ανακόψουν το κύμα της ακρίβειας και να προστατέψουν την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών.

ΖΗΤΟΥΜΕ:

■ Μείωση του ΦΠΑ για ένα χρόνο σε βασικά είδη διατροφής και διατίμηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης των νοικοκυριών.
■ Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων ώστε οι ονομαστικές αυξήσεις μισθών και εισοδημάτων να μην εξανεμίζονται με την αύξηση των φόρων.
■ Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών.
■ Διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης ειδικά σε νέα ζευγάρια και φοιτητές.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

■ Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών. Οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι τα θύματα αυτής της πληθωριστικής κρίσης κερδών.
■ Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.
■ Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού.
■ Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων super market και επιχειρήσεων ενέργειας και μεταφορών και τραπεζών.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ μας ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
και τα ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

Όλοι στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων (Ελευθερίου Βενιζέλου 88, έναντι Θώδειου σταδίου)
την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ 2024 στις 11:00 το πρωί

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Λογοθέτης Κων/νος Ντούκας Χρήστος

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog