Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Δράση με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου στο Ναύπλιο

την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

- Advertisement -

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου πρόκειται να υλοποιήσει δράση ευαισθητοποίησης με θέμα: « Με πανί, κλωστή ,κορδέλα ,κούκλες φτιάχνω έλα» ,σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 και ώρα 9:30 π.μ. στο Νηπιαγωγείο της Νέας Κίου.

Στόχος της δράσης είναι να στείλει στην τοπική κοινότητα το μήνυμα της αναγκαιότητας της συλλογικής δράσης και της δικτύωσης των φορέων προκειμένου όλοι να φροντίσουμε να τεθούν οι βάσεις για ευρύτερη συνεργασία όσον αφορά την ένταξη και την εκπαίδευση παιδιών Ρομά με την κατανόηση, το σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας με την ανάπτυξη θετικών στάσεων, την ανάπτυξη ενσυναίσθησης και το σεβασμό στις απόψεις ,τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των συμμαθητών τους, την καταπολέμηση προκαταλήψεων και την εξάλειψη του ρατσισμού και των διακρίσεων και την ενθάρρυνση προβολής της ταυτότητας , της γλώσσας και του πολιτισμού των παιδιών Ρομά.

Το κουκλοθέατρο έχει καθιερωθεί ως μέσο ψυχαγωγίας από την αρχαιότητα. Βοηθά τα παιδιά στην κινητική και συναισθηματική τους ανάπτυξη, στην κοινωνικοποίηση και τη δημιουργία ομαδικού πνεύματος.

Μέσα από αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν σενάρια, να διαχειρίζονται ρόλους και να επιλύουν καταστάσεις.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα χαρεί και ο άλλος, μήπως βρει δανεικά για να έρθει και παρακολουθήσει κουκλοθέατρο τον μπαρμπα μιτούση και τη σουφλίτσα μια ανάσα από την 7η δεκαετία της ζωής του. Αυτά είναι για παιδιά ρεεε!

  2. Καλος τον Κλούβιο !!Ρε εσυ νούμερο μα την Παναγία μολις είδα το άρθρο αυτο και είδα ότι υπάρχει σχόλιο ,λέω θα είναι το νούμερο που θα γράψει για την Σουφλιτσα και τον Μυτουση !!Εχεις ρε εσυ μπικικίνια να έρθω για δανεικά η εισε πανί με πανί !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog