Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Εκπαιδευτική επίσκεψη της Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού σε Μυκήνες και Άργος

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

- Advertisement -

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 οι μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς κ. Σοφία Παππά, κ. Σουλτάνα- Ιωάννα Παπάζογλου και κ. Βασιλική Θεοφανοπούλου ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Μουσείο Άργους και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: ” Γνωριμία με το Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας”.

Στην πρώτη εκθεσιακή ενότητα οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με τη δημιουργία της βυζαντινής αυτοκρατορίας και στη δεύτερη θαύμασαν τα σπάνια εκθέματα που βρέθηκαν από ανασκαφές στο Σπήλαιο της Ανδρίτσας.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στην τρίτη ενότητα όπου έμαθαν για την πλούσια πολιτιστική- μεσαιωνική παράδοση της Αργολίδας και είδαν τις σπάνιες συλλογές από αγγεία, αμφορείς, και νομίσματα!

Ακολούθησε περιήγηση στις Μυκήνες. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Μυκηνών και γνώρισαν τα μνημεία του λαμπρού πολιτισμού της ελληνικής αρχαιότητας. Η είσοδος της Πύλης των Λεόντων, τα κυκλώπεια τείχη γύρω από την Ακρόπολη, η σιταποθήκη, ο ταφικός κύκλος Ά εντυπωσίασαν τους μαθητές.

Στο τέλος, πήγαν και στον περίφημο θολωτό τάφο του Ατρέα, όπου θαύμασαν έναν από τους μεγαλύτερους και τελειότερους από τους 9 συνολικά που έχουν βρεθεί στις Μυκήνες.

Επιστρέψαμε στο σχολείο μας με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας!

Ευχαριστούμε θερμά τις υπεύθυνες του Βυζαντινού Μουσείου Άργους για τη φιλοξενία καθώς και την αρχαιολόγο, κυρία Αναστασία Βασιλείου, για την υπέροχη ξενάγηση!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog