Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

B.Nανόπουλος: Η κωλοτούμπα, η βαβέλ και οι πελατειακές σχέσεις

- Advertisement -

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Νανόπουλος.

Λόγω του Κανονισμού του Δημοτικού συμβουλίου δεν έχω άπλετο χρόνο να απαντήσω στα θέματα, συνεπώς αναγκάζομαι να δίνω συνεντεύξεις για να ενημερωθούν οι πολίτες και σας ευχαριστώ που βρίσκεστε όλοι εδώ ( τα ΜΜΕ) για το σκοπό αυτό, είπε ο κ. Νανόπουλος.

Με αιχμηρό τρόπο στηλίτευσε τις ενέργειες ης δημοτικής αρχής και ανέλυσε τις θέσεις της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για τα θέματα που συζητήθηκαν στο ΔΣ του δήμου Κοτρινθίων, το αθλητικό κέντρο στην Καλλιθέα και το Βαρδινογάννειο Ιδρυμα, τα έργα, τον ΕΦΚΑ, ενώ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες Σταυρέλη την προηγούμενη περίοδο για το ΓΠΣ, απάντησε ότι «είναι κωλοτούμπα»

Βασίλης Νανόπουλος . Η Βαβέλ στο δημαρχείο της Κορίνθου

Είχα έγκαιρα επισημάνει ότι το διοικητικό σύστημα που ο νέος δήμαρχος κ. Σταυρέλης έφερε στον δήμο Κορινθίων θα αποτύχει και ότι είναι απαραίτητο να υπάρχει δήμαρχος που να συντονίζει τις δράσεις του δήμου .Ο κ Σταυρέλης παραχώρησε όλες τις αρμοδιότητες σε αντιδημάρχους και προέδρους νομικών προσώπων διατηρώντας για τον εαυτό του μόνο τις δημόσιες σχέσεις , αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει αποτελεσματική λειτουργία του δήμου και πολλά προβλήματα .Θεωρώ υποχρέωσή μου από το θεσμικό ρόλο που έχω στο δήμο να παρέμβω επισημαίνοντας τα προβλήματα και την αντιμετώπισή τους .


Θα δώσω 3 παραδείγματα που δείχνουν το πρόβλημα που υπάρχει στο δήμο Κορινθίων. 1. Με απόφαση της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ και αντίθεση του συνόλου της αντιπολίτευσης – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ – αποκλείστηκε 1 από τις 2 εταιρείες που έδωσαν προσφορά για το μεγάλο έργο της αποχέτευσης Άσσου- Λεχαίου . Ρώτησα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο τον κ. Σταυρέλη αν ήταν σε γνώση του είτε είχε την έγκρισή του η απόφαση αυτή και απάντηση δεν πήρα , προφανώς γιατί δεν γνώριζε τι είχαν ψηφίσει εκείνοι στους οποίους είχε δώσει την αρμοδιότητα στη ΔΕΥΑΚ. Αυτό όμως επιφέρει μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση του έργου με καθυστερήσεις δικαστικές διαμάχες και πρόβλημα στη χρηματοδότηση του έργου.

Εξυπηρέτηση για θέματα ΕΦΚΑ από την αντιδήμαρχο εξυπηρέτησης του πολίτη και το ισόγειο γραφείο στο δημαρχείο . Αναρτήθηκε στο κτίριο του ΕΦΚΑ που είναι ένα τετράγωνο μακριά από το δημαρχείο σε πολλά αντίτυπα ανακοίνωση ότι για θέματα που αφορούν το ΕΦΚΑ και το ΑΜΚΑ αλλοδαπών και λοιπά να απευθύνονται οι πολίτες στο δημαρχείο είτε στο ισόγειο είτε στο δεύτερο όροφο στην αντιδήμαρχο κυρία Στριμενοπούλου . Οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ αντί να κάνουν τη δουλειά τους προτρέπουν τους πολίτες να απευθύνονται στην αντιδήμαρχο για εξυπηρέτηση τους !!! Η απάντηση που πήρα σε σχετική ερώτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από την αντιδήμαρχο ήταν ότι εξυπηρετεί λόγω της εμπειρίας στα θέματα ΕΦΚΑ ο δε δήμαρχος είπε ότι η αντιδήμαρχος και το ΚΕΠ στο ισόγειο εξυπηρετούν επί παντός επιστητού . Παλαιοκομματισμός ,ρουσφέτι ,πελατειακές σχέσεις , υποκατάσταση του κράτους ? Διαλέξτε ότι προτιμάτε . Σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος οι αρμόδιες υπηρεσίες εξυπηρετούν τους πολίτες και όλοι πρέπει να συνεργάζονται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και όχι υποκατάσταση τους , περιλαμβανομένων δημάρχων και αντιδημάρχων. Επισημαίνω ότι η αντιδήμαρχος δεν ασκεί καθήκοντα υπάλληλου του ΕΦΚΑ όσο είναι αντιδήμαρχος και υπάρχει αντικαταστάτης για να εξυπηρετεί τους πολίτες στο κτίριο του ΕΦΚΑ . Δεν υπάρχει νόμιμο παράρτημα ΚΕΠ στο ισόγειο του δημαρχείου , άρα οι όποιες εξυπηρετήσεις είναι αντικανονικές και όχι νόμιμες και μπορούν να προσβληθούν αναλόγως ανά πάσα στιγμή . Δεν έχουμε αντίρρηση να υπάρχει εξυπηρέτηση του πολίτη από παράρτημα ΚΕΠ στο δημαρχείο αρκεί να συσταθεί με τη νόμιμη διαδικασία και έγκριση από το υπουργείο .

  1. Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο στην Καλλιθέα . Η δημοτική αρχή της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ αγόρασε οικόπεδο 25 στρεμμάτων στην Καλλιθέα για να γίνει πρότυπο αθλητικό κέντρο . Πήρε απόφαση της οικονομικής επιτροπής και προώθησε προγραμματική σύμβαση στην περιφέρεια Πελοποννήσου, για μελέτη κυκλοφοριακού κόμβου δίπλα ακριβώς για να συνδεθεί ο Συνοικισμός με την Καλλιθέα . Πρότεινε να δοθεί το όνομα Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο λόγω των δωρεών του ιδρύματος στο δήμο . Σε δηλώσεις του ο κ Σταυρέλης αμφισβήτησε το αίτημα δωρεάς από μέρους μου προς το Βαρδινογιάννειο ίδρυμα με αμετροέπεια λέγοντας για παραμύθια της Χαλιμάς – επισυνάπτω τη σχετική επίσημη αλληλογραφία και τις σχετικές μελέτες της τεχνικής υπηρεσίας και εγκρίσεις του έργου από τα όργανα της περιφέρειας που έχει υποβληθεί στο Βαρδινογιάννειο ίδρυμα 17.3.2023 από το επίσημο E -mail που είχα ως δήμαρχος Κορινθίων . Αν υπήρχε επικοινωνία με τις τεχνικές υπηρεσίες δεν θα έκανε το ατόπημα της αμφισβήτησης και το λάθος να προωθεί αντί του πρότυπου αθλητικού κέντρου 4 γήπεδα τένις και ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου
  2. Αν ρωτούσε εμένα είτε τον τότε αντιδήμαρχό μου αθλητισμού και τώρα δικό του σε άλλη θέση , θα του εξηγούσαμε όλα τα παραπάνω και την χρηματοδότηση είτε μέσω του Βαρδινογιάννειου ιδρύματος είτε μέσω άλλου προγράμματος που είχαμε δρομολογήσει . Κρίμα που χάνεται η ευκαιρία να έχουμε ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο στην Καλλιθέα .

ΥΓ. Ο πύργος της ΒΑΒΕΛ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ας μη γίνει το ίδιο με τα έργα στο δήμο Κορινθίων .
Βασίλης Νανόπουλος . Κόρινθος 18.4.2024

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog