Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού λόγω Δασικής Πυρκαγιάς

το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου

- Advertisement -

Άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «ΓΕΡΑΝΕΙΑ 2024» για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Απριλίου, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων ετοιμότητας για τον βέλτιστο συντονισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων φορέων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Η άσκηση διοργανώθηκε από τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των στελεχών της Δ/νσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με επικεφαλής την κ. Ναταλία Πατσιώτη, Προϊστάμενη Τμήματος Τεκμηρίωσης και Χαρτογραφικής Υποστήριξης καθώς και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Σχολή Μηχανικού, Ε.Κ.Α.Β., Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δήμος Μεγαρέων, Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, Δημοτική Αστυνομία, και εθελοντικών συλλόγων), παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργου Γκιώνη και του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλη Κανάκη.

Ειδικότερα, η άσκηση αφορούσε στον οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας Πισίων, που κατά τους θερινούς μήνες συγκεντρώνει πλήθος παραθεριστών οι οποίοι διατηρούν εξοχικές κατοικίες, καθώς και μεγάλο αριθμό επισκεπτών, στη βάση ρεαλιστικού σεναρίου και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Σκοποί της άσκησης ήταν η εφαρμογή των διαδικασιών που προβλέπονται στο σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» και στις Κατευθυντήριες Οδηγίες της Γ.Γ.Π.Π. για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών, η πλήρης ενημέρωση και η αποσαφήνιση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων, η βελτιστοποίηση της συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των φορέων και όλου του εμπλεκόμενου δυναμικού Πολιτικής Προστασίας σε τοπικό επίπεδο, καθώς επίσης, η ανάδειξη τυχόν αδυναμιών/ δυσκολιών κατά την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης.

Η άσκηση χαρακτηρίστηκε από άρτια οργάνωση, συντονισμό και εξαιρετική συνεργασία.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog