Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Τελέσθηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

Στο Λουτράκι, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, τελέσθηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού.

Πρώτος γάμος στο Λουτράκι

Το γάμο τέλεσε ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργος Γκιώνης και έγινε σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο. Ο γάμος που τελέστηκε σήμερα στο Λουτράκι είναι ο τρίτος πανελλαδικά !

Ο πολιτικός γάμος είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία χωρίς καμία παρέκκλιση, δηλαδή δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στον δήμο μας.

Τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθε το ζευγάρι και ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης τους υποδέχθηκε. Η διαδικασία συνεχίστηκε με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων. Οι δύο κουμπάροι,έβαλαν τις βέρες στο ζευγάρι!

Η τελετή ήταν σεμνή και φάνηκε ότι ο Δήμαρχος Λουτρακίου τον αγκάλιασε με ευαισθησία.
Δεν προσπάθησε να υπεκφύγει να τελέσει την τελετή, θα μπορούσε να ορίσει κάποιον αντιδήμαρχο αν ήθελε! Μάλιστα επειδή η τελετή άργησε, περίμενε καρτερικά πάνω από μία ώρα για να τελέσει το μυστήριο.

Το νομοσχέδιο

Υπενθυμίζεται ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών θεσπίστηκε με Νόμο από την Ελληνική Βουλή στις 15 Φεβρουαρίου 2024.Με το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» να γίνεται δεκτό επί της αρχής από την ολομέλεια της Βουλής στις 15 Φεβρουαρίου 2024, η Ελλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο και η πρώτη ορθόδοξη που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο, εισαγάγοντας τον κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου.

Το 2015 το σύμφωνο συμβίωσης νομιμοποιείται και για ζευγάρια του ίδιου φύλου, δίνοντας έτσι σε νοικοκυριά ομοφυλόφιλων ζευγαριών τη δυνατότητα για νομική προστασία σχεδόν ισάξια με παντρεμένα ζευγάρια του αντίθετου φύλου.

Ο πρώτος γάμος ομοφύλων στην Ελλάδα

Μόλις μερικές ώρες μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, δημοσιεύτηκε και η πρώτη αγγελία γάμου μεταξύ ομοφύλων.

Η δημοσιέυση έγινε στην εφημερίδα “Τα Νέα” στο φύλλο της Παρασκευής και “αποκάλυψε” οτι η τελετή θα λάβει χώρα στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. Πρόκειται για τον πολιτικό γάμο δύο ανδρών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, που θα τελέσει τον γάμο, τόνισε πως αυτή η ρύθμιση ήρθε να καλύψει ένα νομικό κενό.

Ο δεύτερος γάμος ομόφυλων, αλλά πρώτος γάμος γυναικών τελέστηκε στην Αθήνα από το δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα στις 8 Μαρτίου.

Χ@ρά

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να με συχώρεση η Χαρά αλλά από το ρεπορτάζ στο γάμο που έχετε στο άρθρο δεν κατάλαβα αν ήταν δυο αντρες οι δυο γυναίκες !!Δεν το αναφέρετε για αυτο αν θέλετε μας κάνετε μια ενημέρωση !!Και για τους 2 κουμπάρους αν δεν σας γίνετε κόπος !!ΥΓ μην θεωρηθεί το σχόλιο μου από τους γραφικούς ύποπτο για να πούμε τίποτα στον Αντρέα !!Απλα πράγματα μπηκα να δω το άρθρο και από την ενημέρωση του μπλογκ δεν κατάλαβα το φύλο !!Υποθεσεις δεν κάνω εγώ !.,Ευχαριστώ Χαρά αν θες μου απαντάς να ενημερωθούν ισως και άλλοι που μπορεί να μην κατάλαβαν όπως εγώ !!Αντε να ζήσουν και καλή τύχη στους ανύπαντρους και ανύπαντρες να ευχηθώ 🤠🤠

  2. Νατα τα νόστιμα. Αλλά δεν καταλαβαίνω, ντρέπονται να δείξουν το πρόσωπό τους? Δεν είναι υπερήφανοι για ό,τι είναι? Παράξενο αυτό.

  3. Ευχαριστώ Χαρά, και λογικό να φυλάει τα ρούχα του κάνεις με όλους εμάς εδώ μέσα. Θα μάθω από αλλου αφού δεν μου λες 😜

  4. Αν το ζευγάρι δεν είχε ζήτημα, θα ήταν εύλογο οι εικόνες να είναι ορατές κ συμπεριληπτικες όπως κ κάθε άλλωστε πολιτικός γάμος. Για αυτό πασχίζουμε!!! Κακόβουλα σχολια μπορείτε κ να τα σβήνετε. Να ζήσει το ζευγάρι. ❤️❤️

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog