Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πελοπόννησος: Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος

την Παρασκευή 19 Απριλίου

- Advertisement -

Συνεδρίασε, για δεύτερη φορά, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η εγκατάσταση και λειτουργία Αιολικού Σταθμού παραγωγής Ενέργειας στο Δήμο Μονεμβασιάς με την γνωμοδότηση της επιτροπής να είναι αρνητική.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, προχώρησε στην εξής δήλωση: «Σκοπός της επιτροπής είναι οι άμεσες και γρήγορες αποφάσεις για να μην χάνονται σημαντικές προθεσμίες. Συζητήσαμε πολλά θέματα μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων ΑΠΕ και σχετικά με το σημαντικό ζήτημα του Δήμου Μονεμβασιάς γνωμοδοτήσαμε αρνητικά.

Θα συνεχίσουμε, φυσικά, να εξετάζουμε υποθέσεις σχετικές με εγκατάσταση ΑΠΕ στην περιοχή, όμως από την γραμμή της Μονεμβασιάς μέχρι το ακρωτήριο Μαλέα δεν θα είμαστε υπέρ της τοποθέτησης, επιπλέον, ανεμογεννητριών.

Ήδη έχουν μπει αρκετές, αλλά πρόκειται για ένα μέρος ιστορικό, με φυσικό κάλλος και σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία. Θα είμαστε στην κατεύθυνση της προστασίας. Στη διαβούλευση για το χωροταξικό των ΑΠΕ που θα ακολουθήσει θα κατατεθεί και η συγκεκριμένη άποψή μας».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog