Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

20 Απριλίου: Ημέρα του Δισκοπωλείου

ξεκίνησε το 2007 από τις ΗΠΑ

- Advertisement -

Η Ημέρα του Δισκοπωλείου ξεκίνησε το 2007 από τις ΗΠΑ ως γιορτή των 700 ανεξάρτητων δισκοπωλείων της χώρας και σύντομα απέκτησε διεθνή χαρακτήρα.

Είναι η ημέρα, κατά την οποία τα ανεξάρτητα δισκάδικα του κόσμου, μαζί με τους καλλιτέχνες, γιορτάζουν την τέχνη της μουσικής και μας θυμίζουν ότι η ύπαρξή τους απειλείται από την επέλαση της ψηφιακής τεχνολογίας στη μουσική.

Ως Ημέρα του Δισκοπωλείου (Record Store Day) έχει καθιερωθεί το τρίτο Σάββατο κάθε Απριλίου (20 Απριλίου 2024).

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αρχές δεκαετίας 80 πηγαίναμε με κάτι φίλους μου ντιτζει στα δισκάδικα «εισαγωγής «στην Αθήνα !!Το Refrain του Γιαμπιλη ένα από τα γνωστά δισκάδικα που ψώνιζαν από εκεί όλοι οι Ντιτζει της Αθηνας και επαρχία φυσικα όπως εμεις που πηγαίναμε από το Λουτρακι ας πουμε!Αυτα τα μαγαζιά εκεί στις στοές της Αθήνας ,Βουκουρεστιου οδό τα ποιο πολλά ,δεν ήταν σαν τα παραδοσιακά δισκάδικα που γνωρίσαμε οι ποιο μεγάλοι !Εκει πήγαιναν στο πατάρι επάνω του μαγαζιού ,άκουγαν τους νέους δίσκους που κυκλοφορούσαν και τους αγόραζαν για την κάθε ντίσκο η μπαρ .!!Τοτε τον μικρό δισκάκι είχε 200 δραχμές ,το Μaxi single 400 δραχμές και Lp δίσκος από 500-800 δραχμές Εποχές 1982-83 !Μετα το ποδόσφαιρο η μουσική ήταν το μεγάλο μου πάθος !Ειχα κάνει για αρκετά χρόνια και ντιτζει και φυσικα έχω μεγαλώσει και μέσα στις ντίσκο και τα γήπεδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog