Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γ.ΨΥΧΟΓΙΟΣ: 71 ανεμογεννήτριες θα «γαζώσουν» τα Γεράνεια Όρη

- Advertisement -

71 ανεμογεννήτριες, διαμέτρου φτερωτής 115,7 μέτρων, δόθηκε άδεια από την ΡΑΑΕΥ (Βεβαίωση Παραγωγού) να “γαζώσουν” τα Γεράνεια Όρη…

Προβλέπεται, επίσης, σύνδεση του έργου με την Γραμμή Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ Κουμουνδουρου – ΚΥΤ Διστομου), δηλαδή με τεράστιους πυλώνες υπερυψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ, που πρόσφατα εγκαταστάθηκαν παρά τις αντιδράσεις, κατά μήκος κατοικημένων περιοχών στο Χιλιομοδι.

Κι όλα αυτά πάνω στα πολύπαθα τα τελευταία χρόνια, αλλά και τόσο σημαντικά Γεράνεια Όρη, μετά από καταστροφικες πυρκαγιές, πλημμύρες, με περιοχή Natura, οικισμούς στους πρόποδες, επαγγελματίες μέσα στο δάσος και παραθαλάσσια, σπουδαίο οικοσύστημα και ξεχωριστή ομορφιά.

Αντί, λοιπόν, για δάσος και πάλι εκεί που κάηκε, αντί για πρόληψη και δράσεις που θα ζωντανεύουν τα Γεράνεια, μεθοδεύεται πάνω στην καταστροφή, η ταφόπλακα της περιοχής, με ένα δάσος ανεμογεννητριών και πυλώνων που θα θυμίζουν “κρανίου τόπο”.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα αγωνιστούμε μέσα κι έξω από τη Βουλή απέναντι σε αυτά τα σχέδια που υπηρετούν τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι την πράσινη μετάβαση που πρέπει να έχει ειδικό χωροταξικό σχεδιασμό, να αξιοποιεί τις ενεργειακές κοινότητες και ήπιες μορφές ΑΠΕ, να σέβεται το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες.

Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της, καθώς και οι φορείς της αυτοδιοίκησης οφείλουν να πάρουν θέση μπροστά σε αυτή την επιζήμια για τον τόπο μας εξέλιξη.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog