Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Το επόμενο διάστημα θα απορροφηθούν οι 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ για τα ετη 2022-2024 στην Αυτοδιοίκηση

- Advertisement -

«Το επόμενο διάστημα θα απορροφηθούν οι 6.000 υπάλληλοι από τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τα έτη 2022-’24 και προσδοκούμε να βοηθήσουν τους δήμους στην απορρόφηση των κονδυλίων»

δήλωσε χθες η υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη κατά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, αναφερόμενη σε θέματα προσλήψεων προσωπικού στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια, το υπουργείο Εσωτερικών «έχει εγκρίνει περί τις 81.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο με ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών να έχουν λάβει οι δήμοι».

Ερωτώμενη για το θέμα του μπόνους παραγωγικότητας, ανέφερε ότι «το συνολικό ύψος της δαπάνης που θα δοθεί στους υπαλλήλους ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια ευρώ» διευκρινίζοντας ότι ο νόμος που ψηφίστηκε περιλαμβάνει και «μη χρηματικές ανταμοιβές για τους δικαιούχους υπαλλήλους».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδης έθεσε το θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού της περιφέρειας αλλά και των δήμων, οι οποίοι εκτός από τα συνήθη καθήκοντα καλούνται να «τρέξουν» όλα τα προγράμματα και τις εγκρίσεις μελετών κι έργων του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που θα αρχίσει να υλοποιείται στην περιοχή.

Η κ. Χαραλαμπογιάννη αποδέχτηκε την πρόταση σύναψης Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης του ΥΠΕΣ με αντικείμενο τους τομείς στοχοθεσίας, της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και των διοικητικών διαδικασιών στις υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων, ενώ ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στην πρόθεσή του, η Δυτική Μακεδονία «να λειτουργήσει ως πιλοτική περιφέρεια στους τομείς στους οποίους το ΥΠΕΣ σχεδιάζει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog