Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

‘Εξαλλοι οι επαγγελματίες της πλατείας Κρήνης στο Λουτράκι (ΦΩΤΟ)

- Advertisement -

‘Εξαλλοι είναι οι επαγγελματίες που διατηρούν επιχειρήσεις στην πλατεία Κρήνης στην παραλία Λουτρακίου.

Τα σκουριασμένα συρματοπλέγματα που υψώνονται μπροστά από τα καταστήματά τους είναι απωθητικά για τους πελάτες, με αποτέλεσμα να μιλούν για διαφυγόντα κέρδη, σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας.

Ο ανύπαρκτος δημοτικός φωτισμός στο συγκεκριμένο σημείο, αναγκάζει τον κόσμο που περπατά στην παραλία με κατεύθυνση προς το παραλιακό πάρκο και αντίστροφα να σταματά μέχρι εκεί, να μην πλησιάζει στα καταστήματα, λες και εκεί τελειώνει η παραλία.

Οι καταστηματάρχες, διαβλέπουν άλλο ένα καλοκαίρι μαρασμού για τις επιχειρήσεις τους και αποδίδουν ευθύνες προς κάθε αρμόδιο. Απαιτούν να υπάρχει ο δημοτικός φωτισμός που λόγω βλάβης για δύο μήνες τουλάχιστον δεν έχει αποκατασταθεί από τα συνεργεία. Ακόμα και στην περιφορά του επιταφίου, το σημείο ήταν θεοσκότεινο, καθώς είδαμε στο διαδίκτυο πολλά βιντεάκια από ντόπιους και επισκέπτες με τον τίτλο «ντροπή, στα σκοτάδια ο επιτάφιος και χιλιάδες κόσμου».

Η υπομονή τους εξαντλήθηκε, δηλώνουν οι επιχειρηματίες, στο Loutrakiblog.gr, ενώ θα κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

«Μας κοροϊδεύουν όλοι! Μεταθέτουν τις ευθύνες, ο ένας στον άλλο. Τους ρωτάμε και μας αγνοούν. Είπαμε ότι θα κινηθούμε νομικά και η απάντηση ήταν απαξιωτική. (κάντε ότι θέλετε μας είπαν). Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν οι αρμόδιοι να αποκαταστήσουν τη βλάβη στο φωτισμό πάνω από δύο μήνες. Είπαν ότι την έφτιαξαν. Τίποτα δεν έφτιαξαν. Σκοτάδια. Δεν είναι δυνατόν να μας λένε ότι η παραλία είναι εργοτάξιο και να ζητούν να αποδώσουμε το δημοτικό φόρο. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουν σκουπίδια μέσα στα συρματοπλέγματα. Δεν είναι δυνατόν αν υπάρχει τόσος εμπαιγμός, τόση αδιαφορία και τόση κοροϊδία».

Το loutrakiblog.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Πέρρα ο οποίος απάντησε.

«Το έργο δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, είναι παράνομο να κάνει οποιαδήποτε εργασία υπάλληλος του δήμου.»

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Δήμου απάντησε

«Γνωρίζω το πρόβλημα και το παρακολουθώ. Αλλωστε παρακολουθώ όλη την εξέλιξη του έργου. Η αλήθεια είναι ότι τραυματίστηκε ένα καλώδιο στο συντριβάνι που έχει σχεδιαστεί στην πλατεία Κρήνης, ο εργολάβος έχει διακόψει τις εργασίες διότι δεν έχει πληρωθεί από την Περιφέρεια και τον παρακαλώ συνεχώς, αν μπορεί τουλάχιστον να αποκαταστήσει έστω και μερικώς τη βλάβη. Αρκετοί καταστηματάρχες καθημερινά επικοιωνούν μαζί μου. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε, το έργο δεν έχει παραδοθεί, η Περιφέρεια δυστυχώς έχει καθυστερήσει τις πληρωμές, έχουν δίκιο οι πολίτες, αλλά οποιαδήποτε παρέμβαση σε χώρο εργοταξίου από το δήμο, επιφέρει ποινικές κυρώσεις και ευθύνες. Δεν θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων μας»

Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση στην μικρή μας πόλη! Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα που έπρεπε να πιστωθούν από την Περιφέρεια μέσα στο Μάιο, ώστε να συνεχίσουν οι εργασίες, δεν έχουν πιστωθεί ακόμη, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν θα πιστωθούν μέχρι τέλος Ιουνίου τουλάχιστον…

- Advertisement -

23 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το γράφω ξανά σαν επισκέπτης. Ο δήμαρχος αυτός έχει παρατημένο το Λουτράκι. Απαράδεκτος για πολλά πράγματα στην πόλη. Απορώ γιατί τον ξαναβγαλατε.

  2. Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο θέαμα τα σκουριασμένα φράγματα !!Μπορουσαν να ήταν διαφορετικά κάπως ποιο εμφανίσιμα ας πούμε !Τωρα αυτά έχουν μπει για να αποφεύγουν κάποιο ατύχημα στα έργα της παραλιας και πρέπει να το υπομένουν και ο κόσμος και οι επιχειρήσεις στο σημείο !!Δυστυχως ακόμα μια καλοκαιρινή περίοδο η παραλία είναι εργοτάξιο αλλά χρειαζετε υπομονη οσο γίνετε !!Καλησπερα σε όλους στο Λουτρακι

  3. Ναι, θα πουν οι τουρίστες: μην πάμε να φάμε διότι μας απωθούν τα συρματοπλέγματα. Τί θέλετε, να σας αποζημειώσει το κράτος σαν τους αγρότες? Όχι κι έτσι!

  4. Καταλαβαίνω (λέμε τώρα γιατί σηκώνει κουβέντα),τον εργολάβο που δεν συνεχίζει το έργο επειδή έχει διακοπή η χρηματοδότηση αλλά εδώ μιλάμε για βλάβη που επηρεάζει την λειτουργικότητα της πόλης.
    Εφόσον μιλάμε για βλάβη και όχι για κάποια εργασία που έχει να κάνει με την ανάπλαση,δεν καταλαβαίνω προς τι τα παρακάλια στον εργολάβο.
    Ή θα πρέπει το θέμα να πάει στην περιφέρεια ή να κινηθούν νομικά προς κάθε υπεύθυνο.
    Αλήθεια προβλέψεις και δικλείδες για τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν;Τόση προχειρότητα ποια;

  5. Τουριστική πολημε 2 χρόνια έργα στην παραλία είναι ανεπιτρεπτο και το έχουν παρατηρήσει όλοι οι επισκέπτες.

  6. Καλησπέρα, μακάρι να ήταν αυτό το μοναδικό φάουλ του Λουτρακίου που αντίκρισαν οι επισκέπτες που ήρθαν το Πάσχα. Οι δημόσιοι χώροι ακόμα και μέσα στο κέντρο (Πάρκο Παιδιού, Παραλιακό πάρκο κλπ) παρουσιάζουν χρόνια εικόνες πρωτοφανούς εγκατάλειψης. Πριν 5 χρόνια μίλησα με υπεύθυνο για την άθλια κατάσταση στο πάρκο παιδιού που είναι κοντά μου (ειδικά τα φώτα είναι σπασμένα πάνω από 10 χρόνια) και μου απάντησε να μην τον ενοχλώ στο τηλέφωνο για ασήμαντα θέματα. Ασχολίαστο. Η δε καθαριότητα πάσχει και αυτό φαίνεται ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι που αυξάνονται οι ποσότητες των απορριμμάτων. Πολλές φορές δεν μπορούμε να βγούμε να καθίσουμε στο μπαλκόνι μας από τις οσμές που έρχονται από τους κάδους, από κάτω μας ακριβώς. Μέσα στο κέντρο, με πολλά μαγαζιά τριγύρω. Ο οδοκαθαρισμός ελλιπής. Αν δεν υπάρχει προσωπικό, ας αναλάβει ιδιώτης την καθαριότητα. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι το καλοκαίρι να κλείνουμε τα παράθυρα για να μην μπαίνει μέσα στο σπίτι η μυρωδιά από τα σκουπίδια, πόσο μάλλον από τη στιγμή που πληρώνουμε στο Δήμο 1,87 ευρώ ημερησίως για να είμαστε καθαροί. Μακάρι να αλλάξει κάτι αλλά δεν το βλέπω. Μάλλον και η καθαριότητα και τα λεφτά του κόσμου είναι ασήμαντα για τους υπεύθυνους.

  7. ΝΤΡΟΠΗ!!!!!ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ Κ ΕΧΕΙ ΠΟΛΑ ΜΕΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ.ΗΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ,Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΤΟ ΑΤΜ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ,ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΊΑ ΑΠΟ Κ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΕ 2 ΩΡΕΣ,ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ Κ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!!!!

    • Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη! Μην μας πληρώσετε τον επόμενο μηνα! Θα το δεχτούμε γιατί είμαστε ανεύθυνοι!

      • Τώρα επιβεβαιωνετε τι άτομα είστε με την ειρωνική σας απάντηση. Έχετε φόρμα για σχόλια αλλά τα ανεβάζετε οποτε γουστάρετε. Και το θεωρείτε και εξυπνάδα. Τι να σας πω. Μάλλον είστε ίδιοι με τον δήμαρχο που βγάζετε . Τουλάχιστον αν δεν μπορείτε βάλτε σχόλια με discus.

        • Απαντάμε στους είρωνες, τους αυθάδεις και τους προκλητικούς, με τον ίδιο τρόπο. Δεν κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία σας! Ξέρουμε ποιος/α είστε! Γιαυτο πήρατε αυτή την απάντηση. Θα μπορούσαμε να μην δημοσιεύσουμε το σχόλιο, αλλά όχι! Δείξτε πόσο σέβεστε το βήμα που σαν δίνουμε! Φαντάζομαι δε σας πέρασε ούτε καν σαν ιδέα από το μυαλό ότι μπορεί να υπήρχε κάποιο τεχνικό, κάποιο προσωπικό ή κάποιο πρόβλημα υγείας… Σας ευχαριστούμε για την περίσσια ευγένειά σας και για την επικοινωνία
          Χαρα

          • Καλά κρασιά . Επειδή δίνετε βήμα μας γράφετε στο παλιά σας παπούτσια. Τέλος πάντων δεν αλλάζετε με τίποτα.

          • Αν σας γράφαμε στα παλιά μας τα παπούτσια, δεν θα σας δίναμε βήμα! Δίνουμε χώρο να σχολιάσει ο καθένας, τηρώντας όμως τους κανόνες! Αν μη τι άλλο ευπρέπεια!

  8. Ερχομαστε πολλα χρονια στο Λουτράκι και το αγαπαμε πολυ Αυτη η κατάσταση της παραλίας είναι χωρίς λόγια καταρχήν είναι όλα κακογουστα και ψυχρά κρυα χάθηκε η ζεστασιά και ο ρομαντισμός και η οποία αίγλη είχε παλιά Τα φώτα είναι χάλια και χωρίς το σωστό φωτισμό τα παλιά ήταν τέλεια και αρχοντικά τα παγκακια αισχρα Πιστευα οτι θα μπουν καποια δεντρα οχι τοσο τσιμεντο !!Γενικα ολα ειναι προχειροδουλειες
    Τα κουτιά κονσέρβα που έχουν βαλει τα μαγαζιά κρύα εχασαν την προσωπικότητα τους Συμφωνουμε ότι χρειαζόταν οριοθέτηση αλλά όχι με τέτοιο τροπο
    Ευτυχώς που πιο κάτω δεν μπήκαν τα κουτιά και θα μπορούμε να παίρνουμε λίγο αέρα το καλοκαίρι!!
    Έπρεπε τωρα να είναι τουλάχιστον όλα στην εντέλεια απορώ δεν υπάρχουν ρυτρες για,τα,συνεργεία?
    Λυπούμαστε για την κατάσταση
    αλλά θα συνεχίσουμε να,ερχομαστε γιατί δεν φταίνε οι επαγγελματίες σε τίποτα…

  9. Μπράβο τελικά αρχίσετε να δείχνετε τα άσχημα παραγματα που συμβαίνουν στο λουτρακι δηλαδή αυτό που κάνατε όταν είχατε αρχίσει το blog σας

  10. ΕΛΕΝΗ ΑΡΜΑΟΥ Και μενα δεν μου αρεσει η παραλια και ετσι οπως εχουν κανει το Λουτρακι χαθηκε ο ρομαντισμος η αιγλη η αρχοντια και ολα γινανε μουντα καταθλιπτικα οταν ερχομαι Λουτρακι πραγματικα κλαιω απο μεσα σου για την καταστροφη αυτου του τοπου

  11. To λουτράκι θέλει ένα γενικό ρεκτιφιέ γιατί έχει χάσει την προσωπικότητά του και τις ιδιαιτερότητες που το διέκριναν, το ξεχώριζαν, και μαγνήτιζε τους επισκέπτες. Τώρα σαν φαβέλα δείχνει που αποτρέπει τον ερχομό ποιοτικών τουριστών.

  12. Ελπίζω να μην τύχει λογοκρισίας το προηγούμενο σχόλιο μου.
    Απ’ότι φαίνεται σε άλλα σχόλια υπάρχει και επιλογή ποια θα ανέβουν…
    Α ρε Ελλαδαρα…

  13. Οι παλιοι φανοστατες ηταν αρχοντικοι, οπως επισης και τα παλια παγκακια. Τα ειπαν και αλλοι. Την ιδια γνωμη εχω κι εγω. Το νεο, δεν σημαινει οτι ειναι παντοτε και καλυτερο.
    Οσο για την εξελιξη των εργων, ξερουμε σε τι κρατος ζουμε. Δυστυχως. Ο προαστιακος απο ποτε υποτιθεται θα λειτουργουσε; 2024 εχουμε.

    Και κατι για τα σχολια που διαβασα, για αργοπορια δημοσιευσης. Το ιδιο εχω παρατηρησει κι εγω.
    Ομως επειδη μου αρεσει να ειμαι αντικειμενικος, το παρον σαιτ που επισκεπτομαι και στηριζω χρονια, αφηνει ελευθερα σχολια. Γιατι αλλου δεν ειναι δεδομενο αυτο. Αλλοι, σε αλλα σαιτ, δεν εχουν καν επιλογη-δυνατοτητα αποψης απο τους πολιτες, δεν επιτρεπουν σχολια. Η και αν εχουν, τα λογοκρινουν, εαν δεν συμφωνουν με αυτα.
    Εδω μεσα δεν ισχυει κατι τετοιο, και αυτο ειναι προς τιμην της διαχειρισης του σαιτ.

  14. Πραγματικά αυτό το χάλι στην πλ.Κρήνης που όποιοι θυμούνται κάποτε ήταν μέσα στο πράσινο και υπήρχε φωτισμός με αυξημένη ένταση που είχαν οι φανοστατες με πορτοκαλί χρώμα στις λάμπες, αυτό το χάλι λοιπόν που υπάρχει τώρα εκεί πρέπει να εξαφανιστεί άμεσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog