Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Εβαλαν φωτιά στην αυτοσχέδια χωματερή στο Λιβάδι Λίτσα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Πριν λίγες μέρες το korinthia24.gr έφερε στο φως ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο ΛΙβάδι Λίτσα, στα διοικητικά όρια της Αρχαίας Κορίνθου.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δήμος Κορινθίων, το λιβάδι της ντροπής (μας) (ΦΩΤΟ)

Αμέσως μετά το δημοσίευμα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Κορινθίων κ. Ανδρέας Πούλος, επικοινώνησε αμέσως μαζί μας και μας διαβεβαίωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα, δεν εναποθέτει ο δήμος απορρίμματα στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ μας διαβεβαίωσε ότι θα απευθυνθεί αρμοδίως.

Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Πούλος απευθύνθηκε στην αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας, υπάλληλοι της οποίας πραγματοποίησαν επιτόπια αυτοψία και ελέγχους. Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου επίσης, κατέθεσε μήνυση κατ΄αγνώστων.

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα μη ανακυκλώσιμα υλικά που άφησαν ασυνείδητοι στο σημείο, δεν προέρχονται από την Κορινθία.

Πάνω από 80 φορτηγά απορρίμματα και ογκώδη καθώς και υπολείμματα υλικού που δεν ανακυκλώνεται άφησαν οι ασυνείδητοι δράστες, δημιουργώντας μια υγειονομική βόμβα στο σημείο. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορταζ, έγινε έρευνα σε εταιρείες της περιοχής και αποδείχτηκε ότι το συγκεκριμένο υλικό δεν χρησιμοποιείται σε Κορινθιακές εταιρείες.

Ο Αντιδήμαρχος μάλιστα πήγαινε συνεχώς στο σημείο με σκοπό να εντοπίσει τους ασυνείδητους που θεώρησαν ότι μπορούν να πετούν τα απορρίμματά τους ανεξέλεγκτα. Οπως μας δηλωσε ο ίδιος, ακόμα και νύχτα έγιναν περιπολίες για τον εντοπισμό τους.

Ξαφνικά, χθες τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά στη χωματερή. Αμέσως έσπευσε η Πυροσβεστική, η οποία διενεργεί προανάκριση ενώ από τα στοιχεία που προκύπτουν βρίσκεται κοντά στον εντοπισμό των δραστών.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Πούλος και Δημήτρης Μανωλάκης, περί ώρα 2.00 πμ.

Μηχανήματα του δήμου και συγκεκριμένα μπουλντόζες τύπου KOMATSOU, τέθηκαν αμέσως στη διάθεση και τις οδηγίες των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μέχρι χθες το απόγευμα, ώρα 18.00 μμ οι δύο αντιδήμαρχοι και τα συνεργεία του δήμου, όπου τελείωσε η επιχείρηση, ήταν εκεί, προσπαθώντας να καθαρίσουν το χώρο. Επισημαίνεται ότι το γενικό σχεδιασμό είχε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μανωλάκης

Ο δήμος καθάρισε το χώρο μερικώς, σκέπασε τα καμμένα με χώμα. Η περισυλλογή είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Το ρεπορταζ συνεχίζεται..

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog