Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Πρόσκληση συμμετοχής εταιριών του Κλάδου Γαλακτοβιομηχανίας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «BETTED»

η συμμετοχή σας θα αρχίσει με την συμπλήρωση μιας σειράς ερωτηματολογίων

- Advertisement -

Το BETTED – Boosting Energy Transition of The Dairy value chain χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύει να ενημερώσει και να βοηθήσει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανία να ενσωματώσουν τεχνολογίες αιχμής για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας στις γραμμές παραγωγής τους.

Παράλληλα στόχος του προγράμματος είναι η μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα στις εταιρείες της γαλακτοβιομηχανίας, για την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης και την επίτευξη των ενεργειακών στόχων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πώς θα συμμετάσχετε:

Εντός του πλαισίου του έργου BETTED, η συμμετοχή σας θα αρχίσει με την συμπλήρωση μιας σειράς ερωτηματολογίων σχεδιασμένων για να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις προκλήσεις του κλάδου σας και θα προετοιμάσουν το έδαφος για τις δράσεις μας.

Στόχος μας είναι η συγκέντρωση και η εμπεριστατωμένη ανάλυση δεδομένων στους εξής τομείς:

  • Καταγραφή του ρόλου της βιωσιμότητας εντός των εταιρικών δομών και των εφοδιαστικών αλυσίδων, με έμφαση στη γαλακτοβιομηχανία.
  • Εξέταση της δυνατότητας υιοθέτησης ή βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης μέσα από πιστοποιητικά συστήματα στην επιχείρησή σας.
  • Ανάπτυξη και εφαρμογή εξατομικευμένων εργαλείων για την βελτίωση της κατανόησης και εφαρμογής μέτρων ενεργειακής απόδοσης, καθώς και για την χρήση ανανεώσιμων ενεργειακών πηγών.
  • Εκτίμηση του ρόλου και της απόδοσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως αντλίες θερμότητας και εγκαταστάσεις παραγωγής βιοαερίου, στη λειτουργία και την απόδοση της εταιρείας σας.

Η συμπλήρωση ερωτηματολογίων μπορεί να γίνει τηλεφωνικά ή εφόσον επιθυμείτε, με τη δια ζώσης παρουσία και την καθοδήγηση μας.

Για την διεκπεραίωση της σχετικής επικοινωνίας παρακαλούμε να ορίσετε έναν υπεύθυνο επικοινωνίας και συμπληρώστε την φόρμα συμμέτοχης.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιμέρους δηλώσεις των συνεντεύξεων καθώς και η ταυτότητα των συνεντευξιαζόμενων αντιμετωπίζονται εμπιστευτικά.

Σύμφωνα με αυτό, οι απαντήσεις που δίνονται στη συνέντευξη θα αναλυθούν μόνο ως συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία.

Αν και θα γίνει μνεία στα ονόματα και τις χώρες των οργανισμών που συνέβαλαν στις συνεντεύξεις, η ομάδα του έργου θα διασφαλίσει ότι οι συγκεκριμένες απαντήσεις δεν θα μπορούν να εντοπιστούν σε μεμονωμένους οργανισμούς σε κανένα δημοσιευμένο έγγραφο του ερευνητικού έργου.

Σημείο εκκίνησης για το έργο BETTED είναι ένα υπολογιστικό εργαλείο που αναπτύχθηκε στο ευρωπαϊκό έργο ICCEE και διατίθεται εδώ.

Το εργαλεία αναπτύχθηκαν για να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν τις επενδυτικές αποφάσεις για την ενεργειακή απόδοση στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Τόσο η προηγούμενη εμπειρία με τα εργαλεία όσο και η πρώτη ανατροφοδότηση από πρακτική άποψη είναι χρήσιμα για εμάς.

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμη τα εργαλεία και έχετε την ευκαιρία, θα εκτιμούσαμε αν μπορούσατε να ρίξετε μια σύντομη ματιά σε αυτά πριν από τη συνέντευξή μας.

Θα ήμασταν ευγνώμονες αν μας υποστηρίξετε με την τεχνογνωσία σας και συμμετάσχετε στις συνεντεύξεις. Με την παρούσα αλληλογραφία αιτούμαστε ένα ραντεβού με εσάς ή με κάποιον άλλον από τον οργανισμό σας που γνωρίζει ορισμένα ή όλα τα προαναφερθέντα θέματα.

Παραμένουμε στη διάθεση σας για όποια σχετική διευκρίνιση.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Περιεχόμενα άρθρου

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog