Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

1 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Γονέων

η οικογένεια έχει την πρωταρχική ευθύνη για την ανατροφή και την προστασία των παιδιών και για την πλήρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους

- Advertisement -

Γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ του 2012 (A/RES/66/292), ως φόρος τιμής στους γονείς όλου του κόσμου.

Το σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ αναγνωρίζει το ρόλο των γονέων στην ανατροφή των παιδιών και καλεί τα κράτη – μέλη να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων (World Day of Parents) σε πλήρη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και με τη συμμετοχή των νέων και των παιδιών.

Ο ΟΗΕ στο ψήφισμά του επισημαίνει ότι η οικογένεια έχει την πρωταρχική ευθύνη για την ανατροφή και την προστασία των παιδιών και για την πλήρη και αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους τα παιδιά θα πρέπει να μεγαλώνουν σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η ευτυχία, η αγάπη και η κατανόηση.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνώ απόλυτα
    Πρέπει οι γονείς κ οι δύο να έχουν τον ίδιο στόχο
    Να θέλουν τη πρόοδο σε όλους τους τομείς του παιδιού
    Κ όχι τη πάρτη τους

  2. Καλό μήνα και καλό καλοκαιρι σε όλους στο όμορφο μας Λουτρακι !Καλο μήνα και σε όλους τους γονείς στον κόσμο και να χαιρόμαστε και εμεις τους γονείς μας όσοι τους έχουμε ακόμα μαζί μας !!Οι γονείς μας μας μεγάλωσαν μας έμαθαν πράγματα που δεν τα μαθαινουμε στα πανεπιστήμια και τα κολέγια !Και εμεις τα δικά μας τα παιδιά γιατί γιναμε και εμεις γονείς ,τους μάθαμε πράγματα !Πανεπιστημια τελείωσαν τα δικά μου τα παιδιά τώρα τι τους έμαθα εγώ είναι αλλά που δεν σας αφορούν 😁Σήμερα έχει και ο μικρός μου γιος birthday 🎂 25 ο Μάρκος !!Χρονια πολλά και βοηθήσαμε και εμεις τον Ολυμπιακό να σηκώσει την κούπα !Ειναι γαβρακι σαν τον πατέρα του 😁

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog