Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Εξ’ απαλών ονύχων… του Δημήτρη Αικατερίνη

- Advertisement -

Τις σκέψεις του μέσω του loutrakiblog.gr μοιράζεται ο συμπολίτης μας Δημήτρης Αικατερίνης.

Eξ απαλών ονύχων…

Αγαπητοί συμπολίτες το καλοκαίρι ήρθε και μαζί του θα φέρει τις παθογένειες που τόσα χρόνια ταλαιπωρούν και υποβαθμίζουν τον τόπο μας .


Το πρωταρχικό θέμα βέβαια που ποτέ δεν απαντήθηκε μέχρι σήμερα είναι ,τι πόλη θέλουμε να είμαστε ,ποια είναι ταυτότητα μας ,τι τουρισμό θέλουμε ´;


Γιατί σε αυτό το σημείο αρχίζουν τα προβλήματα που όλοι λίγο πολύ τα γνωρίζουμε , μηνύσεις για ηχορύπανση στα καταστήματα ,απαιτήσεις από ηλικιωμένους για την ησυχία τους και την βολή τους .


Παράλληλα η άναρχη στάθμευση οχημάτων κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου η έλλειψη πάρκινγκ εντός του ιστού της πόλης ,η άναρχη τροφοδοσία των καταστημάτων σε ώρες ακατάλληλες αν και η υπάρχει ο σχετικός κανονισμός για τις ώρες που πρέπει να δραστηριοποιούνται και συνδυαζόμενα με την έλλειψη μηχανισμών έλεγχου κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη.


Συνεχίζοντας την σκέψη μου και παρακολουθώντας κάποια Συμβούλια της Δημοτικής κοινότητας του Δήμου μας και του Λιμενικού ταμείου αντίστοιχα ,διαπίστωσα μετά λύπης την διεκπεραίωση θεμάτων με γρήγορες και συνοπτικές πράξεις χωρίς ενδελεχή ματιά και άποψη για κάθε ένα εξ αυτών.


Ένα παράδειγμα ,η μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου που ενώνει την Κόρινθο με το Λουτράκι ,με μεγάλο όγκο οχημάτων καθημερινά και ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες ένα σοβαρό και αναπτυξιακό έργο θα έλεγα , τέθηκε προς ψήφιση στο σώμα το οποίο με την απόλυτη πλειοψηφία της κυβερνώσας Δημοτικής παράταξης εγκρίθηκε .


Τα ερωτήματα όμως που τέθηκαν από την Αντιπολίτευση αλλά και από κάθε σκεπτόμενο πολίτη χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και απαντήσεων.Υπάρχουν οι υποδομές για να γίνει αυτό το εγχείρημα ;έχουν παρθεί όλα τα μέτρα και σταθμά για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων;
Μην ξεχνάμε ότι κάποτε θα γίνει και ο τερματικός σταθμός του προαστιακού στην Αιγαίου ,σύμφωνα με αυτά που άκουσα και είδα θα σας πω πως ΟΧΙ δεν εχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό μέχρι σήμερα , άρα πως ψηφίζεις ένα θέμα χωρίς να δεις να διαπιστώσεις αν υπάρχουν αυτές οι προδιαγραφές για να πεις ΝΑΙ σε αυτό το έργο;


Στο Λιμενικό ταμείο τώρα ,δόθηκαν σε πρόσφατο συμβούλιο οι άδειες στα παραλιακά καταστήματα για ανάπτυξη ξαπλώστρων/, τέντες και τραπεζοκαθισμάτων , σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο και τα τετραγωνικά του κάθε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη .Ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αδειοδότηση καταστήματος εστίασης για τραπέζοκαθίσματα στον Αιγιαλό ,φαντάζομαι πρωτότυπο τουλάχιστον για την περιοχή μας .


Διαπίστωσα ότι και εκεί η σκέψη για τον απλό πολίτη τον Δημότη μας που δεν θέλει η δεν έχει να δώσει τον οβολό του για να νοικιάσει μια ξαπλώστρα ,ο χώρος που του απομένει για να κάνει το μπάνιο του να ανοίξει την ομπρέλα του είναι ελάχιστος έως πολλές φορές ανύπαρκτος αν βάλουμε τον αέρα και τα κύματα που θα εξαφανίσουν και αυτά τα λίγα μέτρα .


Αρα ποια είναι η προστασία και το ενδιαφέρον για τον Δημότη μας ;Αλήθεια υπάρχει μηχανισμός , εποπτεία για όλα αυτά που ψηφίζονται ή πρέπει ο δημότης να τηλεφωνεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες για να τηρηθεί η νομιμότητα, δηλαδή το αυτονόητο;


Αυτά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και ευχαριστώ όσους το διαβάσουν καλοπροαίρετα .

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχετε απολυτα δίκιο!Αλλά εδώ στο Λουτρακι πια δεν υπάρχει βούληση από την παρούσα Δημοτική αρχή για καλυτέρευσή του Λουτρακιου γιαυτό αποφασίζουμε στο πιτσ φιτιλι οπως λέγετε για να εξυπηρετήσουμε μονο τους παράνομους που λυμενουν την παραλία μας..
    Δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τους απλούς λουομενους ντόπιους και ηλικιωμένους …

  2. Διογένης με το φανάρι, ψάχνει για ανθρώπους σε μια χώρα που το μόνο που λειτουργεί ειναι: έλα μωρέ, θα δούμε.

  3. Πολύ επίκαιρα και υπαρκτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης , σωστά τα τοποθέτησες φιλε Δημήτρη , χρειάζεται ένα σοβαρό πρόγραμμα από υπεύθυνους ανθρώπους του δήμου για να μειωθούν τα προβλήματα . Οι αποφάσεις δέν παίρνονται αξιοκρατικά …Τά πάντα σήμερα είναι πρόχειρα και κομίζουν προσωπικά συμφέροντα …!!!

  4. έλλειψη πάρκινγκ εντός του ιστού της πόλης οταν καποτε εγραψα οτι εκει που κανανε το κεπ ερεπε να γινει ενα παρκιν 4.000 με χλεβασαν και μου εγραφαν μεσα στην πολη, γιατι στην Αθηνα τα παρκιν που ειναι εξω απο την πολη μεσα στην πολη εχουν τα παρκιν στην Αθηνα,οσο για την μουσικη κραταει χρονια αυτη η κολονια το ασχημο ειναι οτι ολοι αυτοι που φωναζουν για την μουσικη οταν πανε σε νησια διακοπες δεν τους πειραζει εκει μονο στο Λουτρακι τους πειραζει οταν αγοραζαν τα σπτια τους το ηξεραν οτι απο κατω εχει μαγαζια τη τα πηραν,δεν σκεφτονται οτι σε αυτα τα μαγαζια δουλευουν ανθρωποι για να βγαλουν τα ως πρως το ζην για το χειμωνα μονο ο μπιθας τους τους νοιαζει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog