Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Δήμος Σικυωνίων: Δωρεάν Εξετάσεις Ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας

- Advertisement -

Δωρεάν Εξετάσεις ελέγχου Ακουστικής Ικανότητας προγραμματίζονται στον Δήμο Σικυωνίων την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία AKOUSTIKA MEDICA. Η δράση που φέρει την τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας» και σκοπό έχει την πρόληψη και πρώιμη διάγνωση, θα πραγματοποιηθεί από συνεργαζόμενο ΩΡΛ Ιατρό, στο ΚΑΠΗ Κιάτου [Κλεισθένους 57] από ώρα 10:00 π.μ. έως ώρα 2:00 μ.μ..
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού τηλεφωνικά στο τηλ. 2742025994, καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9:00-14:30.

Γιατί είναι σημαντικός ο έλεγχος
Η ακοή θεωρείται η σημαντικότερη από τις πέντε αισθήσεις, διασφαλίζει την επικοινωνία και την επαφή μεταξύ των ανθρώπων και είναι η βασικότερη παράμετρος στην ανάπτυξη της ομιλίας, της μάθησης και της επικοινωνίας και συμβάλει στην αντίληψη του χώρου συμπληρώνοντας έτσι την αίσθηση της όρασης. 1 στους 10 αντιμετωπίζει δυσκολία με την ακοή του, η βαρηκοΐα είναι η 3η πιο διαδεδομένη χρόνια πάθηση στην 3η ηλικία (μετά την υπέρταση και την αρθρίτιδα) ενώ 1 στα 3 άτομα άνω των 65 ετών – συνολικά 165 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως – ζει με απώλεια ακοής.
Ο προληπτικός έλεγχος ακουστικής ικανότητας ξεκινάει σε γυναίκες και άνδρες μετά την ηλικία των 50 ετών και επαναλαμβάνετε ετησίως, ενώ σε περιπτώσεις με οικογενειακό ιστορικό ο προληπτικός έλεγχος μπορεί να ξεκινήσει και σε νεαρότερη ηλικία.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog