Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Τέλος στους κακοπληρωτές και τις υπερκαταναλώσεις. Αφαιρέσεις υδρομέτρων σε όσους δεν συμμορφώνονται

- Advertisement -

Συνέντευξη τύπου για το θέμα του νερού παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης. Ο Δήμαρχος ανέπτυξε δύο κύριους άξονες, τις υπερκαταναλώσεις και τους μεγαλοοφειλέτες.


Το φαινόμενο των υπερκαταναλώσεων παρατηρείται κυρίως σε κάποια χωριά και λιγότερο στην πόλη της Κορίνθου, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος «Είναι αδιανόητο ο Δήμος να μην ποτίζει δημοτικούς κήπους και γκαζόν για να εξοικονομούμε νερό από την ύδρευση και να βλέπουμε ασύστολη σπατάλη από ορισμένους συνδημότες, θεωρώντας ότι είναι πλεονέκτημά τους να καταναλώνουν όσο νερό θέλουν».


Για την αντιμετώπιση θα ληφθούν δύο συγκεκριμένα μέτρα. Διακοπές παροχής νερού υπερκαταναλωτών και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα αφαιρούνται τα υδρόμετρα.


Για τους μεγαλοοφειλέτες προχωρά η διαδικασία όπως είχε αναγγελθεί από τον Δήμαρχο και τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ με τέσσερα μέτρα:


1.Εξόφληση ή ρύθμιση της οφειλής
2.Αφαίρεση υδρομέτρου.
3.Μεταφορά οφειλής στη Δ.Ο.Υ.
4.Δικαστικές ενέργειες

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν οφειλές πάνω από 100.000,00€, να υπάρχουν καταναλωτές οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ νερό. Αν κάποιος αυτό το θεωρεί σωστό και δίκαιο να το κάνει», επισήμανε ο Δήμαρχος.


Όσον αφορά τις ρυθμίσεις, αυτό που ισχύει με βάση την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Κορίνθου είναι 10% για τις οικίες και 20% για τις επιχειρήσεις ως προκαταβολή και έπειτα ρύθμιση του υπόλοιπου ποσού για 100 δόσεις και διαγραφή προσαυξήσεων όσων ανταποκρίνονται. Αν δεν πληρωθούν τρείς συνεχόμενες δόσεις γίνεται οριστική διακοπή με ταυτόχρονη αναβίωση του χρέους.


Τέλος ο Δήμαρχος κατέληξε: «Δείχνουμε όλη την καλή διάθεση, αναγνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες και είμαστε εδώ για να ρυθμίσουμε. Πάμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη σε όλους τους πολίτες, είμαστε όλοι ίσοι.»

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επίσης είναι αδιανόητο να μην έχετε βάλει ακόμη ομπρέλες στοά ξύλα τα όρθια στα καλάμια.
    Επίσης αδιανόητο να παίρνουν ρεύμα από κολόνες της ΔΕΗ μαγαζιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog