Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

27 Ιουνίου: Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Η πρωτοβουλία ανήκε στην αντιπροσωπεία της Αργεντινής στον ΟΗΕ και υποστηρίχθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μικρών Επιχειρήσεων

- Advertisement -

Η 27η Ιουνίου γιορτάζεται ως Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Micro-, Small and Medium-sized Enterprises Day) με απόφαση του ΟΗΕ που ελήφθη ομόφωνα από την γενική συνέλευση του διεθνούς οργανισμού στις 6 Απριλίου 2017, για να τονίσει εμφατικά την σπουδαιότητα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην βιώσιμη ανάπτυξη και να προωθήσει την αξιοπρεπή εργασία για όλους, την δημιουργικότητα και την καινοτομία.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην αντιπροσωπεία της Αργεντινής στον ΟΗΕ και υποστηρίχθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μικρών Επιχειρήσεων (ICSB).

Σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αναγνωριστεί ως μικρομεσαία μια επιχείρηση (ΜΜΕ), πρέπει να τηρεί τα όρια αναφορικά με τον αριθμό του προσωπικού και, είτε τα όρια του συνόλου του ισολογισμού, είτε εκείνα του κύκλου εργασιών.

Ως πολύ μικρή επιχείρηση (micro-enterprise) ορίζεται η επιχείρηση εκείνη που απασχολεί λιγότερους από 10 εργαζόμενους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το ετήσιο σύνολο ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ως μικρή επιχείρηση (small enterprise) ορίζεται η επιχείρηση εκείνη που απασχολεί λιγότερους από 50 εργαζόμενους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το ετήσιο σύνολο ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ως μεσαία επιχείρηση (medium-sized enterprise) ορίζεται η επιχείρηση εκείνη που απασχολεί λιγότερους από 250 εργαζόμενους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών δεν υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ ή το ετήσιο σύνολο ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 43 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ICSB, οι ΜΜΕ αποτελούν το 90% των επιχειρήσεων του πλανήτη, απασχολούν το 60 με 70% των εργαζομένων και εισφέρουν το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ακου να δεις ρε φίλε παγκόσμια μέρα μικρομεσαίες επιχειρήσεις 😁😁Αντε θα σας πω για μια μικρομεσαία επιχείρηση ,συγκεκριμένα ένα κουρείο μια ιστορία !!Στην Νιγριτα Σερρών Λοιπον υπάρχει ένα κουρείο «Τα Παοκακια «!!Εκει είναι το κουρείο των Παοκζηδων !!Το γραφικο αυτο κουρείο από το 1975 που ο πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη άνοιξε το μαγαζί ,είναι όπως καταλαβαινετε ασπρόμαυρο ,φωτογραφίες όλων των ομάδων του ΠΑΟΚ κάτι σαν μουσείο να καταλαβαιτε !Φιλους από άλλες ομάδες δεν κουρεύει ο μπαρμπέρης εκτός αν είναι γνωστό του !!Οταν έχανε ο ΠΑΟΚ ο πατέρας του τον κούρευε γουλί όπως λέει ο κουρέας 😁😁Το 1985 που πήρε το πρωτάθλημα είχε μακριά μαλλιά !!Αντε σας είπα μια ευχάριστη ιστορία για μια μικρομεσαία επιχείρηση 😁Αντε γεια μας από την πολύ ζέστη Ουαλλια !!

  2. Από την πολύ ζέστη εδώ στην Ουαλλια έχουμε πρόβλημα με το Ίντερνετ και μαλλον δεν το έστειλα το σχόλιο !!Κοιτα να δεις ακόμα και παγκόσμια ημέρα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν κάνει 😁😁Αντε θα σας πω μια ιστορία σήμερα για μια μικρομεσαία επιχείρηση 😁Στην Νιγριτα Σερρών υπάρχει ένα κουρείο ,»Τα Παοκακια «!!Ειναι το κουρείο των παοκζηδων !!Το ντεκόρ ασπρόμαυρο με τα σήματα του ΠΑΟΚ ,φωτογραφίες από τις ομάδες του ΠΑΟΚ από το 1975 που το άνοιξε ο πατέρας του σημερινού μπαρμπέρη ,και αλλά κόλπα !!Δεν κουρεύουν πελάτες από άλλες ομάδες εκτός αν είναι γνωστός του !!Ο ιδιοκτήτης έλεγε ότι ο πατέρας του οταν έχανε ο ΠΑΟΚ ξέσπαγε σε αυτόν και τον κούρευε γουλί 👨🏼‍🦲χαχαχα !!Το 1985 όμως που πήρε το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ είχε μακρύ μαλλί ο μικρός !!Αυτα για να ευθυμήσουμε λιγάκι και Ελπιζω να το στείλω 👍Α

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog